Сообщение от
Bivaliu
Ви помиляєтесь щодо "еліти"... Так, серед нас були діти "еліти".., ті, що рухались догори завдяки родинним зв'язкам, були ті, що казали про те, що вони "готови умєрєть за "родіну" на Садовом кольце (останньому рубежі оборони)"...
А простий офіцер з НАРОДУ, служив там, де Макар "телят не пас", роками очікуючи чергу на квартиру, дружини яких годинами стояли в чергах за молоком та мясом, щоб нагодувати своїх дітей, наймались на будь-яку роботу без озирання на дипломи, а діти яких виростали в гарнізонах, як в резерваціях...
Уявіть собі, що різниця в платні офіцеру, який служив в дикому селі Забайкалля і у Москві, складала всього 15% від посадового окладу!?
Яка ж це еліта, якщо я, займаючи досить високі посади, стояв по 8-9 років у черзі за холодильником, телевізором, меблями, а коли купував це, то на мене писали скарги до "Червоної Зірки", бо розлючені молодші чини не вірили в те, що я дійсно стільки стояв у черзі. Дякую, що списки зберігались у магазинах, де записували в чергу...
Яка це еліта, коли на управління дивізії давали на великі св'ята 1-2 ящики болгарського пива, 5-6 баночок червоної ікри, стільки ж голандських консервованих сосисок і командир ділив це все, як нагороди!? Все це зараз лежить у магазинах без проблем, а тоді було предметом заслуг, гордості за себе та чорних заздрощів підлеглих...
Саме тому у 1991 році на військових ("еліту") нацькували люмпена, саме тому офіцерство спокійно спостерігало на те, як здихав СРСР, без жалю, без болі...
Социальные закладки