| ||
Да, специально, по заказу. Могу на примере Староказацкого винзавода сказать. Вагонами-цистернами и автовозами "Молоко" в Россию возили только крепляк, типа "Приморского". Его потребляли на-ура! Наши сухие вина там называли "кислячок" и "водичка". Стоили чуть дешевле (буквально на 30-60 коп), но по голове не шибали, а потому никто их не покупал, потому в Россию и не возили сухие.
Второе. Заимели в 1972 родственничков с Ярославской области. Когда я туда поехал в 1977, то слегка опешил, не поленился и насчитал в магазине 27 сортов различных портвейнов и крепляков (запомнилось!). Сухого вина не было, была водка, но для них дорогая. А запомнилось еще и от того, что в магазине была килька в томате, черный хлеб и яйца в коробках по 6 шт. Всё, больше ничего! Остальное несколько видов круп, серые макароны. Ни молочки, ни мяса. За продуктами раз в месяц ездили в Москву на дизеле, 280 км.
Третье. Не забывайте о тогдашнем национальном напитке северных широт "Спирт питьевой", а он мозги сушит!
Невже забули яке нассіння пшениці та буряків виробляла Україна? памятаю кожна насінина вже в капсулі з міндобрива а Зараз продуктивність імпортного насіння нижча, а наші насінєві станції знищені.
А стада чорно рябої худоби? де ті кокорови і де ті ферми??
А Льон? а Хміль. Памятаєте ці поля на Житомирщині - синій льон і жовте жито . а зараз? а наші льонокомбінати? Немає з чого навіть вишиванку вишитои, купують убогі китайські апліканки...
Ах да, а очисні споруди що випускав завод Прогрес в Бердичеві, вони очищали навіть озера в штатах, а станки заводу Комсомолець. Навіть німці, мав нагоду спілкуватися на виставці, і то віддавали належне. А вони в станках кращі в світі.
За флот ми просто промовчимо. Кращий торговий флот світу був в Україні, і одні із кращих судобудівних заводів.
Може нагадати, що навіть у нас в бурсі працював учбовий ядерний реактор? розумієте про який рівень технології іде мова?
Ах да, ми ще в Україні робили кращі ракети в світі і одні із кращих грузових літаків.
Короче, Склифасовский....
По первому пункту отвечу, с остальным не сталкивался.
Даже самые дешевые зарубежные семена, по всхожести и энергии оставляют позади советские разработки, ибо там селекцина направлена была на зарабатывание денег, а не для галочки. А в гранулы за бугром семена заключают с 1924 года, ничего революционного в этом нет. Просто советские ученые до этого дошли в 1982 году или во время экскурсии по Канзащине подсмотрели. А толковую сеялку точного высева отечественную до сих пор сварганить не могут, даже слизать у буржуев.
СССР и был страной третьего мира. Во всем, что не касалось вооружений. Рассказывают, что при коммуняках на одессском заводе Центролит в конце месяца отливали громадную бесформенную болванку (Церетели отдыхает), чтобы "выполнить план". По станкостроению в частности, СССР был страной третьего мира. Именно поэтому станкостроение в России закончилось, как и в Украине: Сегодня такие машины невозможно продать даже на внутреннем рынке. Одним из последних сдох завод "Красный Пролетарий". Много лет он уже вообще ничего не выпускал, а сдавал в аренду большую - огромную - площадь в центре Москвы, пока ее не отжали бандиты. Станки выпускают в основном две страны: Германия и Япония. На третьем месте Соединенные Штаты, но большую часть продают у себя же. Уникальные тяжелые станки выпускает Швейцария. Эту отрасль и восстанавливать смысла нет: Очень сложно сделать машину, лучше, чем немцы, да еще и убедить в этом покупателей, которые привыкли иметь дело с немцами
не вірно. В Вінниці, поки був підшипниковий завод, працювало виробництво по виготовленю сівалок точного висіву. Готові вузли в подальшому перепралялися в Словаччину де проводилася зборка та ставилися лейби (власник був один з України), а звідти сівалки розходилися по Європі, більшість у Францію. Зараз там руїни.
Що до насіння в гранулах, в мене батько біолог. В нас працювала виробнича бригада , до речі вона (дівчата) два рази брали срібло на ВДНГ в Москві в 70-ті, так насіння в гранулах використовували уже тоді. У нас були експериментальні поля. своя техніка (біля 20 одиниць, свій автодром та майстерні) де ми ставили експерименти на замовлення АН.
І відносно насіння буряків і зерна, також невірно. Урожайність буряків нижча. Я не кажу вже про господарства що спеціалізувалися на вирощуванні насіння цикорію, моркви, цибулі, коноплі, льону, картоплі, фенхелю, хмелю, кавунів та інших культур. За рідким виключенням, вони знищені.
розкажи тоді про обробні центри що випускав Ленінград. І не забудь розказати чому німці скуповували наша станки завода Комсомолець для модернізації (німці дійсно кращі, але вони скуповували їх не як металолом, а ще раз, для модернізації. Я мав нагоду з ними спілкуватися). А також розкажи про унікальний станкозавод важкого машинобудування в Краматорську. а то картина буде не повна. Може ще щось згадаєш.
Имя тех сеялок не знаешь? И я не слышал ни о чем похожем.
Так на вднх в союзе они хоть золото могли брать в 1970 году, написал же, за бугром семена в оболочке с 1924 года используют, и в 1970 году для них ничего инновационного там не было.
За урожайность промолчу, он смеху по клавишам стучать не могу, дай отдышаться.
А то что уничтожено, так толку от того семеноводства, сложные гибриды они точно производить не могли, а на сортах много не заработаешь.
Фокс, я верю, что не только масса станины их интересовала. Но все это тоже о многом говорит: Новая машина сразу же нуждается в модернизации, потому что хреновая как механика, так и электроника, а заменить могут только немцы. Выпустить в Питере машину, не нуждающуюся в серьезной доработке не могли, правильно?
Олігархи вкрали в українців всі перемоги Майданів
Головний редактор часопису "Ї", політолог Тарас Возняк переконаний, що в Україні відбулася контреволюція олігархів, однак процес суспільно-політичного опору українців не завершився, а триває досі, тому не за горами слід очікувати на новий Майдан.
"Ми ще повинні навчитися користатися плодами революції. Не давати красти у нас перемоги. А після двох наших Майданів "олігархічний клуб" таки украв у нас ці перемоги. Тому я й кажу, що соціально-політична революція в Україні не завершилася – вона іде, хочуть вони цього, чи ні", - повідомив Возняк.
На думку політолога, українці ще мають вчитися протестувати, щоб ніхто не зміг надалі забирати у них перемоги, а також ми маємо навчитись контролювати олігархів.
"Після другого Майдану були та є спроби суспільства так чи інакше контролювати владу. Однак олігархат відчайдушно продовжує спроби ігнорувати суспільство, обслуговуючи тільки самих себе. Як на мене, то наразі відбулася контрреволюція олігархічних кланів. Однак принаймні зараз ми це усвідомлюємо, адже в 2005 – 2006 роках ми цього навіть не розуміли. Залишилося ще зрозуміти, як на це реагувати", - додав Возняк під час інтерв'ю для УП.
Золото не брали, але коли срібло бере учнівська бригада, то це інше. Тим більше, що ми на тих полях працювали по 4-5 годин (це були виключно наші поля) , і результати мали кращі чим у інших. Взагалі наша учнівська бригада, а вона проіснувала з 64 по 81 рік, була як бельмо в оці. В 81 му її знищили буквально, падлюки....
А знищувати для чого? не розумію. разрушим до основания и затем ...? так там весь мир насилья разрушим до основаннья, а не сільске господарство та промисловість.
Я уже лет двадцать, как сравнил.
И почему бы вам не выложить таки цифры? Я тогда по пунктам смогу пояснить, почему несмотря на снижение экспорта в абсолютном выражении на сегодня, я вангую стабильный рост в будущем. При условии, что в власти не придут Оппоблок и иже с ними.
Если без цифр, то на сегодняшний момент Украина резко увеличила экспорт продовольствия в ряд стран. Уже увеличила, а не гипотетически в будущем.
"Ряд стран" в разы лучше одной страны, т.к. стратегических рисков потери сбыта в разы меньше, нет финансовой зависимости от благосостояния отдельного потребителя.
Mikheil Saakashvili
17 июня в 18:08 · Одесса ·
Сьогодні в Одесі представляли нового прокурора - Олега Жученко, якого привіз до Одеси Давид Сакварелідзе і який встиг добре себе зарекомендувати. Після того, як Президент України звільнив керівників сусідньої Миколаївської обласної адміністрації, поліції та прокуратури за корупцію, а Луценко - найодіозніших заступників генпрокурора й на тлі дій НАБУ проти газового олігарха Онищенко, у мене з'явилися перші проблиски надії, що крига скресла і ми нарешті почнемо рухатися убік генерального прибирання і очищення влади. Звичайно, це всього лише перші кроки, але все ж реальні кроки у правильному напрямку. Перша моя вимога до нового прокурора - очистити місто Одесу від щупальців вбивці і міжнародного мафіозі Ангела, охоронцем і бізнес партнером якого є нинішній мер Труханів, а також від іншого одеського смотрящєго з тієї ж групи - Галантерніка. Луценко абсолютно правильно говорив про Юру Єнакієвського і слід додати, що теперішнє керівництво міста продовжує активно співпрацювати зі сміттєвою мафією, яку контролює головний сепаратист Одещини Марков. Загалом справ непочатий край і я готовий битися до кінця.
Народ безмолвствует....(с)
Natika
Даже не касаясь экономики, торговых войн, газа по цене, дороже, чем Германии, нарушения целостности границ, вывезенных заводов, поддержки сепаратистов на востоке...
Вот с этой страной Украине было бы лучше, или вы о какой стране?
Полиция разогнала ночной велопробег в Санкт-Петербурге
велопробеги «Белые ночи» проходят с 1965 года.
Социальные закладки