| ||
Тема: Мать-одиночка!
Вот интересно, хочу подать сразу МО, малообеспеченность и субсидию. Реально управиться за один раз в режиме живой очереди? Они ж не думают, с кем реально мать-одиночка должна оставлять шестимесячного ребёнка.
Because I'm happy...
А подскажите мне , пожалуйста , как расчитывается/насчитывается малообеспеченность ?
Что - благодать? А что - порок?
Остался миг, и я - исчезну...
http://www.prostopravo.com.ua/semya/stati/gosudarstvennaya_sotsialnaya_pomosch_semyam_s_detm i_v_2016_godu
тоже считают исходя из доходов за 6 мес..... но там куча оговорок, кому не положено... например могут отказать если большая жилплощадь или один из членов семьи не работает больше 3х месяцев и не стоит в ЦЗ....
Enjoy your life!
Девочки, подскажите по такой ситуации: у меня подруга, одинокая мама двоих детей в декрете. Старшей 10 лет. младшей 9 месяцев. Живут тяжело (малообеспеченность им не давали, вот только все в январе смогла подать - спасибо форуму и лично Белой Горячке за помощь!)...но дело вот в чем: в школе с нее требуют ежемесячно по 120 грн взносов -60 грн в фонд школы и 60 грн в фонд класса...при ее доходах в январе и феврале (по 860 грн за месяц, причем февральские она еще так и не получила) - эти 120 грн это огроменная сумма для нее. Соцработник школы напару с главой родкомитетов школы и педсоставом заявили,что льгот на оплату она не имеет - мол льготы мама-одиночкам сняли и пошла ты вальсом, плати все. То,что школа брать этих денег не имеет права - это 100%, но добровольно-принудительно гребут. Как поступить? есть ли хоть какие-то льготы для мам-одиночек? (открыто заявлять о поборах и воевать она не сможет - дочку просто затравят в школе и так каждый день класрук дергает мол когда твоя мама деньги принесет). Помогите советом.
Ни каких льгот нет в школах.
Я точно в такой же ситуации . Правда в школе меня уже оставили в покое и я не плачу в фонд школы и на всякие там ремонты . Просто я настойчиво напоминала , что мы учимся в районной -бесплатной -государственной школе и все сборы называются -благотворительностью , а я такими средствами не располагаю... Давили на меня страшно . Теперь перестали .
пы.сы. к слову у меня ребёнок ещё и на домашнем обучении с правом посещать школу , т.е. в школу мы практически не ходим , а деньги требовали всё время
Ддайте пожалуйста номер телефона для записи в сувор собес
Это жизнь, которую мы сами выбрали. . .
Девочки, подскажите (может не в этой темке), ребенок воспитывался мо-мама умерла, сейчас сирота, но в школе все равно требуют сборы - правда половину.
Где прописаны льготы таким деткам?
Все что ни делается — все к лучшему!
Я вам скажу больше ... если даже ребёнок не сирота , а у мамы (семьи) нет возможности платить взносы , такое заявление расставляет все точки над "и" и директор "входит в положение" и "освобождает" от благотворительных взносов - они ведь добровольные и как только такое заявление ляжет на стол в гороно сразу у директора будут неприятности ...
проверенно личным опытом.
В каждой районной управе(райсовет) есть служба по делам несовершеннолетних, которая рассматривает заявления, которые относятся к насилию над детьми (есть бытовое насилие, есть экономическое насилие, есть психологическое насилие и т.д.). И здесь неважно кто это насилие совершает, школа или кто-то ещё.
Очень важно правильно подать заявление - распечатать в 2-х одинаковых экземплярах. 1 экземпляр в приёмную начальнику райсовета, а на 2 экземпляре пусть секретарь поставит входящий номер с датой. 2 экземпляр остаётся у заявителя как доказательство того, что он подавал заявление
До ***** районної у місті ***** ради,
Код (райради) *****
індекс, місто *****,
вулиця *****, будинок *****
До управління-служби у справах дітей ***** районної у місті ***** ради,
Код(цього управління) *****,
індекс, місто *****,
вулиця *****, будинок *****
Прізвище, ім’я, по батькові (заявника)
(мами/батька/тітки/опікуна учениці/учня *-* класу Комунального закладу освіти «Навчально-виховного комплексу № *» за адресою: індекс, місто *****,
вулиця *****, будинок *****),
місце проживання(заявника):
індекс, місто *****,
вулиця *****, будинок *****, квартира *****
Телефон заявника *****
Повідомлення
про дитину, яка постраждала від жорстокого поводження або стосовно
якої існує загроза його вчинення
Прошу розглянути це повідомлення у порядку затвердженим наказом Міністерства соціальної політики України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України № 564/836/945/577 від 19.08.2014 року «Про затвердження Порядку розгляду звернень та повідомлень з приводу жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення» та надати необхідну допомогу дитині (прізвище ім’я по батькові дитини) яка є ученицею/учнем *-* класу Комунального закладу освіти «Навчально-виховного комплексу № *», яка/який постраждала/постраждав від жорстокого поводження та вжити заходів щодо припинення жорстокого поводження з цією дитиною.
Моя дитина, (прізвище ім’я по батькові дитини), *.*.* року народження навчається у *-* класі Комунального закладу освіти «Навчально-виховний комплекс № *», код *****(код навчального закладу), класним керівником якого є – (прізвище ім’я по батькові класного керівника) (надалі класний керівник).
… детально опишіть ситуацію в школі …
Я попросила пояснити свою дитину, чому вона/він сумує і плаче, на що вона/він мені відповіла/відповів, що класний керівник …. , а також сказала, ….
Слід зазначити, що класний керівник заздалегідь знала, що …, але нічого не зробила, для того, щоб уникнути приниження гідності моєї дитини на очах всього класу, що говорить про її умисні дії щодо психологічного цькування моєї дитини.
В результаті цих дій моя донька/мій син була/був сильно роздратована/роздратований і у неї/нього почався нервовий тік, а саме, мимовільне заїкання (у моєї доньки/мого сина таке трапляється в стані сильного стресу).
Про причини такого вчинку стосовно моєї доньки/мого сина класний керівник мені не повідомила і взагалі відмовилася зі мною розмовляти.
Після всіх цих подій моя донька/мій син була/був дуже пригнічена/пригнічений, дома відмовилася від їжі, пославшись на відсутність апетиту, весь вечір і наступний день вона(він) подумки поверталася/повертався до подій, які відбулися у школі, було помітно, як їй/йому боляче все це згадувати. Згадуючи те, що сталося, вона/він сказала/сказав, що їй/йому не хочеться так жити. А про вчителя вона/він запитала/запитав: «чому вчитель так зі мною поводиться?» «я погано вчуся?», «вона мене не любить?».
Слід зазначити, що це не перший і не єдиний випадок жорстокого поводження із моєю донькою з боку класного керівника. Так, у ***** 20** року класний керівник звинуватила мене перед усіма батьками учнів класу в тому, що я маю дуже велику заборгованість у фонд школи та класу шляхом вивішування на дверях класної кімнати відповідного оголошення, що мене дуже здивувало, оскільки заборгованості по фондах класу і школи у мене немає і бути не може. У зв'язку з чим я звернулася з проханням до неї надати роз’яснення по фондам, але на це прохання відповіді я не отримала, також мене звинуватили в тому, що я не відвідую батьківські збори, але ці звинувачення не підтверджені належним чином, протоколи батьківських зборів *-* класу, які б могли підтвердити або спростувати ці звинувачення мені не надано для ознайомлення і досі, що говорить про те, що класний керівник навмисно розповсюджує завідомо неправдиву інформацію про мене та мою дитину перед усіма учнями класу та їх батьками.
Коли моя донька/мій син звертається до класного керівника з проханнями і питаннями то вона повертається до нього спиною і ігнорує її/його.
За період з ***** 20** року по ***** 20** року класний керівник від моєї доньки/мого сина пересадила вже третю дитину, оскільки діти не хочуть з нею/ним сидіти за однією партою.
Моя донька/мій син не має підручників з таких предметів як …, на мої численні звернення до класному керівникові їх надати я отримую відмови і це пояснюється тим, що у мене є заборгованість у фонд класу і школи і пропонується вирішувати ці питання з батьківським комітетом.
В результаті всіх цих брехливих публічних звинувачень, розпускання неправдивих чуток в адресу моєї доньки/мого сина з боку класного керівника, з нею/ним не спілкуються його однокласники, також однокласники почали знущатися над нею/ним, дорікати, говорити, що вона/він не така/такий як усі, і що вона/він не здає гроші, що в свою чергу негативно вплинуло на психічний стан дитини, яка/який відмовляється тепер ходити в школу, оскільки перебування серед недружньо налаштованих однокласників для нього тяжке й нестерпне випробування.
Неодноразово я намагалася поговорити з класним керівником про неприпустимість такого ставлення до моєї дитини, але вона категорично не згодна з моєю точкою зору і стверджує, що вона до цієї ситуації відношення не має, що рішення щодо фондів класу вирішується батьківським комітетом і, що в цій ситуації винні я і моя донька/мій син і взагалі, вона просто не розуміє, що я маю на увазі, кажучи про жорстоке ставлення.
У зв'язку з вищевикладеним, прошу:
1. Розглянути це повідомлення в порядку затвердженим наказом Міністерства соціальної політики України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України № 564/836/945/577 від 19.08.2014 року «Про затвердження Порядку розгляду звернень та повідомлень з приводу жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення».
2. З метою забезпечення належних умов для здобуття освіти моєю дитиною (прізвище ім’я по батькові дитини), *.*.* року народження в Комунальному закладі освіти «Навчально-виховний комплекс № *», код закладу *****, невідкладно вжити заходів щодо припинення жорстоких методів поводження й виховання з боку класного керівника і протиправної поведінки представників батьківського комітету стосовно моєї дитини (прізвище ім’я по батькові дитини), *.*.* року народження, яка/який навчається у *-* класі цього навчального закладу.
3. Зобов'язати класного керівника припинити неприпустиме і нелюдське ставлення до моєї дитини (прізвище ім’я по батькові дитини), *.*.* року народження з боку представників батьківського комітету та вжити заходів щодо припинення бойкотування моєї дитини (прізвище ім’я по батькові дитини), *.*.* року народження іншими учнями класу.
Про результати розгляду цього повідомлення і вжиття заходів щодо вирішення зазначених у цьому повідомленні питань прошу повідомити мене у письмовій формі і надати мені відповідь на руки особисто.
Це повідомлення викладено на 3-х аркушах.
P.S. Перед тем как подавать такое заявление, обратитесь в опекунский совет и районный отдел образования за помощью устно и только потом, если не буду приняты меры, подавайте такое заявление
позвонила записаться в Собес. Запись аж на 9 апреля. Реально ли попасть по живой очереди?
Социальные закладки