Показать скрытый текст Говорили-балакали , сіли заплакали ... Це про спілкування влади з діаспорою і про заяву Яценюка, в якій він закликає заробітчан повернутися на Батьківщину.
Mykhaylo Kuziv:
Говорили-балакали , сіли заплакали ... Це про спілкування влади з діаспорою і про заяву Яценюка, в якій він закликає заробітчан повернутися на Батьківщину. Ніхто і ніколи не цікавився потребами українців, які живуть за кордоном. Ніхто і ніколи! Ви бачили якесь ґрунтовне дослідження з цього питання? Я -ні ! У багатьох із нас є досвід спроби повернення на Батьківщину, є він і у моєї сім'ї. Ми спробували це зробити в 2006 році після першого Майдану. Були певні заощадження і певні плани.Повірили закликам, які лунали тоді і поїхали. Після чотирьох років навчання в Іспанії повернулися в українські школи син і донька. Найняли репетиторів,які допомогли дітям підготуватися до навчального року. В школі проблем не було. Закінчили добре. Якраз тоді почалося тестування,яке допомогло дітям без проблем поступити в вузи...., але нам довелося повернутися, найменших шансів на працевлаштування і зарплату , яка б дала можливість прогодувати сім'ю у нас не було. Півроку в Україні, півроку в Іспанії і постійні пошуки, і це на протязі5 років. Це мій особистий досвід. Продумували різні варіанти- робота за спеціальністю( ми вчителі) і приватний бізнес( будівництво). Шанси мізерні. Що найбільше вразило, це те, що в Україні закони не діють! Особистий досвід: земельна ділянка, в пригороді Тернополя,яка нам належала, раптом опинилася за межами населеного пункту. Купляли в межах села, а коли хотіли продати, нам заявили , що вона за межами!!! Як це зрозуміти? А дуже просто! Вам не дають ніяких документів на руки і сміються прямо в обличчя , а якщо не має документів, Ви не власник! Вибив документи через два роки в 2008, коли почалася криза. Якщо Ви займалися будівництвом в Україні, тоді Вам прекрасно відомо, скільки кабінетів треба обійти, щоб отримати всі дозволи. Будьте готові до хамства! Вам доведеться платити солідні суми за папірці, які придумали наші бюрократи. Причому, коли Ви зайдете в кабінет, на Ваше привітання ніхто відповідати не буде, а підписану бумажку Вам кинуть як собаці кістку. Любі заперечення і прохання поводитися коректно не допомагають. " Не подобається- не роби!"- це стандартна відповідь. Не пробуйте виховувати хама по чоловічому . Він з нападника перетвориться в жертву, а Ви будете враженні тим скільки міліції є в Вашому населеному пункті.... Тепер про сучасність. Пройшло 9 років , син закінчив медичний університет і не має найменших шансів на працевлаштування. Це після дев'яти років навчання! Особливості працевлаштуванн
я в Україні за останні два роки не змінилися. Думаю , що вони Вам відомі. Донька цього року починає з "0" на медичному факультеті в Барселоні, після двох років навчання в київському медуніверситеті ім. Богомольця. Тут все просто і зрозуміло. Досвід брата навчив... Ми цій владі дали кредит довір'я. Вибачте, пане прем'єр-міністр , але на сьогоднішній день Ви його не виправдали. Ми не бачимо змін, Ви все списуєте на війну. Де реформи? Де зміни в управлінні державою? Хто з нових людей прийшов до влади ? Грузин в Одесі і волонтер в Луганську-це все, на що ви спромоглися? Це всі зміни ? Ви їх вважаєте достатніми? У кожного з нас сім'я і ми несемо відповідальність за рідних і близьких. Ми любимо свою землю, ми раді допомогти і допомагаємо Батьківщині, але дозвольте Вам не повірити. Наприклад, у нас тут народилися діти , Ви готові вчити їх в українських школах.Ви готові їх прийняти? Ви знаєте, як допомогти дорослим з працевлаштуванням? Якщо я захочу відкрити приватний бізнес,які умови? Скільки я буду платити податків? Що Ви будете робити з людьми, які прийняли громадянство країни проживання? Їм повернуть громадянство України чи Ви приймете закон про подвійне громадянство? У Вас розроблена певна програма, яка допоможе нам інтегруватися? Можна я її почитаю? Буду вдячний.
Социальные закладки