Волонтер Дмитро Явдошенко, який збирав безпілотні літальні апарати БПЛА для вояків АТО, отримав два роки тюрми за ухилення від мобілізації.
Про це пишуть в соціальних мережах товариші Дмитра та колеги по волонтерській діяльності.
За інформацією волонтера Романа Доніка, Дмитро Явдошенко отримав направлення до районної поліклініки – пройти додаткове медичне обстеження. За 2 тижні Дмитро зібрав 2 довідки з 6-7 необхідних. Військкомат розцінив це як умисне затягування обстеження з метою ухилення від мобілізації. Звинувачення передали до прокуратури, звідти – до суду, який і виніс Дмитру вирок: 2 роки позбавлення волі.
«Волонтеру, який робив для нас БПЛА, дали 2 роки колонії за ухилення від військової служби. У мене поки занадто мало інформації для того, щоб робити якісь висновки. Я дізнався про те, що Діма отримав повістку, а потім термін через пару днів після суду. Вже після того, як було оголошено вирок і почалися якісь мутки. Прокурор дав номер телефону адвоката, а адвокат попросив грошей на хабар прокурору. Я не знаю чому Дмитро не звернувся до нас. Я не знаю, чому взагалі так все сталося.
Я можу відповідально сказати одне – Діма не ухилявся від армії. Більше того, йому не було сенсу ухилятися. З його знань і умінь, мінімум 5 підрозділів були б щасливі мати фахівця, який збирає БПЛА, програмує та ремонтує їх. Йому навіть Харків не довелося б залишати. Відверто кажучи, схоже на якусь мутку. Можливо прокурорські в змові з військкомами.
Дмитра Явдошенко знаю рік. Він сам зголосився допомогти в складанні першого БПЛА. Останнім часом щільно працював з хлопцями з групи аеророзвідки. Зараз у роботі 3 літаки з усіма нутрощами. І в цей час людина, яка приносила і могла би далі приносити користь армії і АТО, сидить. Я дико перепрошую за мій французький, але це хлопці просто якийсь капець. Чи це найтонший натяк волонтерам Харкова від суду, прокуратури та міліції?
Дійові особи – суддя Дзержинського району Штих. Прокурор Іван Дмитрієв. Той котрий дав дружині Діми номер телефону «адвоката» здатного вирішити питання. Ну і сам «адвокат» рішала Ігор Коваленко.», – написав волонтер Роман Донік на своїй сторінці в соціальній мережі ВКонтакте.
Також цю інформацію розповсюджують прихильники «Новоросії» в соціальних мережах, висміюючи українських волонтерів.
Социальные закладки