Український винахідник розробив унікальний препарат для військових з АТО, але на виробництво катастрофічно бракує коштів...
Винахідник Леонід Станіславський розробив дезінфікуючий засіб з надзвичайними властивостями «Стерилій АБ», за допомогою якого можна дезінфікувати рани, воду та лікувати людей. Цей засіб незамінний для військових з АТО. На фронт вже відправили 35 тис. флаконів, але коштів на продовження виробництва немає.
Леонід Станіславський розпочав виготовляти «Стерилій АБ» ще 2007 року, однак тоді препарат розробляли для дезінфекції городини в кагатах, щоб вона могла довго зберігатися і не гнити. А також для дезінфекції приміщень і обладнання у харчовому виробництві. Опісля Львівський Державний науково-дослідний контрольний ветеринарний інститут зареєстрував цей засіб як ветеринарний.
«Я випадково випробував препарат на собі, продезінфікував поріз на обличчі після гоління. Також після використання препарату зникла ангіна на початковій стадії. З того часу вже років десять взагалі не хворів ніякими застудними захворюваннями. Крім того, цей препарат пройшов чимало перевірок, зараз в мене є приблизно 30 документів, які підтверджують його якість та офіційну реєстрацію в Україні. Також він офіційно зареєстрований державним департаментом з контролю медичних засобів та їжі США, (FDAofUSA)», – сказав Леонід Станіславський.
До того ж відділення гнійної хірургії 411-го військового госпіталю, що в Одесі, довело, що цей засіб у три-чотири рази активніший проти синьо-гнійної палички, порівняно з 25 препаратами, які були дотепер.
За його словами, коли почалась війна, він відвіз бійцям добровольчого батальйону «Донбас» в АТО першу партію «Стерилію АБ», усього 2330 флаконів. Потім добровольчі батальйони, волонтери, військові, Нацгвардія та моряки вже самі замовляли засіб. Дуже допоміг препарат військовим в «Іловайському котлі», вони змогли пити воду з гідроакомулятора, добавляючи туди препарат і жоден з них не захворів. Також завдяки препарату, вдалося продезінфікувати рани. До слова, «Стерилій АБ» не містить спирту, тому він не опікає рани.
Як пояснив Леонід Станіславський, «Стерилій АБ» – це засіб дезінфікуючий, антисептичний, з протигрибковим ефектом. Він допомагає при пораненнях, ним можна дезінфікувати очі, воду з відкритих невідомих водоймищ, препаратом можна зупинити діарею, ангіну та втамувати зубний біль. Також можна знезаражувати шкіру, дезінфікувати взуття, кухонний посуд та хірургічні інструменти.
«Зараз у мене проблема у тому, що 35 тисяч штук було вироблено і відправлено під замовлення військовим, а на більше грошей немає. Власні кошти закінчились, допомога вичерпалася. Ми працювали під кожне замовлення, нікому не відмовляли. Дуже допомогли волонтери з різних міст, вони закупили десь близько 20 тисяч флакончиків, усе інше було за мій кошт. Пізніше долучилася «Нова пошта» і до сьогодні я відправляю засіб безкоштовно. Загальний кошторис того, що було відправлено на фронт, за моїми підрахунками, сягає до 390 тисяч гривень», – додає винахідник.
Социальные закладки