Тема: Юридические консультации он-лайн, пока бесплатно:-)

Ответить в теме
Страница 93 из 1693 ПерваяПервая ... 43 83 91 92 93 94 95 103 143 193 593 1093 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1,841 по 1,860 из 33852
  1. Вверх #1841
    Живёт на форуме Аватар для Duke_Vito
    Цитата Сообщение от Rank Посмотреть сообщение
    Суть в том, что банк возьмется за реализацию залога и даже его реализует, но цена по которой залог будет продан с аукциона - Вас удивит. Поэтому, "тупо" отдать залоговое имущество не выйдет, и это даже не проблема матерой СБ банка. В правовом поле с Вас взыщут полную стоимость кредита, любым другим Вашим имуществом как и говорили выше.
    Есть маловероятные, с учетом ситуации, но предусмотренные законодательством варианты:
    Гражданский кодекс
    Стаття 600. Припинення зобов'язання переданням відступного
    1. Зобов'язання припиняється за згодою сторін внаслідок передання боржником кредиторові відступного (грошей, іншого майна тощо). Розмір, строки й порядок передання відступного встановлюються сторонами.

и

Стаття 604. Припинення зобов'язання за домовленістю сторін
    1. Зобов'язання припиняється за домовленістю сторін.
    2. Зобов'язання припиняється за домовленістю сторін про заміну первісного зобов'язання новим зобов'язанням між тими ж сторонами (новація).
    3. Новація не допускається щодо зобов'язань про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, про сплату аліментів та в інших випадках, встановлених законом.
    4. Новація припиняє додаткові зобов'язання, пов'язані з первісним зобов'язанням, якщо інше не встановлено договором.

ну и совсем сказочный вариант

Стаття 605. Припинення зобов'язання прощенням боргу
    1. Зобов'язання припиняється внаслідок звільнення (прощення боргу) кредитором боржника від його обов'язків, якщо це не порушує прав третіх осіб щодо майна кредитора.

Согласно ст. 600 ГК банк, чисто теоретически, может принять в качестве отступного зем. участок.
    Последний раз редактировалось Duke_Vito; 03.06.2009 в 09:34.
    адвокат

2. Вверх #1842
    Не покидает форум Аватар для Hightower
    Цитата Сообщение от Duke_Vito Посмотреть сообщение
    Есть маловероятные с учетом ситуации, но предусмотренные законодательством варианты:
    Гражданский кодекс
    Стаття 600. Припинення зобов'язання переданням відступного
    1. Зобов'язання припиняється за згодою сторін внаслідок передання боржником кредиторові відступного (грошей, іншого майна тощо). Розмір, строки й порядок передання відступного встановлюються сторонами.

и
    Стаття 604. Припинення зобов'язання за домовленістю сторін
    1. Зобов'язання припиняється за домовленістю сторін.
    2. Зобов'язання припиняється за домовленістю сторін про заміну первісного зобов'язання новим зобов'язанням між тими ж сторонами (новація).
    3. Новація не допускається щодо зобов'язань про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, про сплату аліментів та в інших випадках, встановлених законом.
    4. Новація припиняє додаткові зобов'язання, пов'язані з первісним зобов'язанням, якщо інше не встановлено договором.

ну и совсем сказочный вариант
    Стаття 605. Припинення зобов'язання прощенням боргу
    1. Зобов'язання припиняється внаслідок звільнення (прощення боргу) кредитором боржника від його обов'язків, якщо це не порушує прав третіх осіб щодо майна кредитора.

Согласно ст. 600 ГК банк, чисто теоретически, может принять в качестве отступного зем. участок.
    По закону да, но действительно очень маловероятно, что банк на это пойдет! Они благотворительность не шибко практикуют! ((((
    Тяжела и неказиста жизнь непьющего юриста! :)

3. Вверх #1843
    Новичок
    Цитата Сообщение от Hightower Посмотреть сообщение
    По закону да, но действительно очень маловероятно, что банк на это пойдет! Они благотворительность не шибко практикуют! ((((
    тем более зем. участки к сожалению

4. Вверх #1844
    Живёт на форуме Аватар для tatana
    Я так понимаю Вы еще в браке ?
    Вот, что говорит закон: ч.3 ст.145 СКУ - Спір між батьками щодо прізвища дитини може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.
    Я в браке, но уже в другом. Хочу поменять фамилию хотя бы на свою.
    Вершины для покорения ищи в собственных глубинах.

5. Вверх #1845
    Цитата Сообщение от tatana Посмотреть сообщение
    В гражданском кодексе есть ст. 295
    Стаття 295. Право на зміну імені
    1. Фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище та (або) власне ім'я.
    2. Фізична особа, яка досягла чотирнадцяти років, має право змінити своє прізвище та (або) власне ім'я за згодою батьків або одного з них у разі, якщо другий з батьків помер, визнаний безвісно відсутнім, оголошений померлим, визнаний обмежено дієздатним, недієздатним, позбавлений батьківських прав щодо цієї дитини, а також якщо відомості про батька (матір) дитини виключено з актового запису про її народження або якщо відомості про чоловіка як батька дитини внесені до актового запису про її народження за заявою матері. У разі якщо над фізичною особою, яка досягла чотирнадцяти років, встановлено піклування, зміна прізвища та (або) власного імені такої особи здійснюється за згодою піклувальника.
    3. Фізична особа, яка досягла чотирнадцяти років, має право на зміну по батькові у разі зміни її батьком свого власного імені або виключення відомостей про нього як батька дитини з актового запису про її народження.
    4. Прізвище, власне ім'я та по батькові фізичної особи можуть бути змінені у разі її усиновлення, визнання усиновлення недійсним або його скасування відповідно до закону.
    5. Прізвище фізичної особи може бути змінене у разі реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу або визнання його недійсним.
    6. Підставами для відмови у зміні імені є:
    перебування заявника під слідством, судом, адміністративним наглядом;
    наявність у заявника судимості, яку не погашено або не знято в установленому законом порядку;
    офіційне звернення правоохоронних органів іноземних держав про оголошення розшуку заявника;
    подання заявником неправдивих відомостей про себе.
    7. Порядок розгляду заяв про зміну імені (прізвища, власного імені, по батькові) фізичної особи встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Непосредственный порядок установлен Постановлением КМ Украины "Об утверждении Порядка рассмотрения заявлений об изменении имени (фамилии, собственного имени, отчества) физического лица" № 915 от 11.07.2007г., но он предполагает волю физ. лица которое обращается, в Вашем случае, Ваш ребенок сможет это сделать только по достижении 14 лет, и то при соблюдении след. условий:
    Для зміни імені фізичної особи, яка досягла чотирнадцятирічного віку, разом з відповідною заявою подається свідоцтво про народження, довідка з місця проживання та заява в письмовій формі батьків (одного з батьків - у разі, коли другий помер, визнаний безвісно відсутнім, оголошений померлим, визнаний обмежено дієздатним, недієздатним, позбавлений батьківських прав щодо цієї дитини, а також якщо відомості про батька (матір) дитини виключено з актового запису про її народження або якщо відомості про чоловіка як батька дитини внесені до актового запису про її народження за заявою матері) або піклувальника про надання згоди на зміну імені.
    Заява про надання згоди батьків (одного з батьків) або піклувальника на зміну імені зазначеної особи може подаватися ними особисто, а у разі, коли заява через поважну причину не може бути подана особисто одним з батьків, така заява, нотаріально засвідчена або прирівняна до нотаріально засвідченої, від його імені може бути подана другим з батьків.

Если Вам так необходимо (без выяснения причин) все таки поменять фамилию ребенка, то после выяснения всех обстоятельств, можно было бы сделать такой вариант, лишение род. прав биологического отца ребенка (решаемо при наличии предпосылок и неактивном сопротивлении биологического отца, судебный порядок) и последующее усыновление нынешним супругом, если для Вас такой вариант, как я понимаю, более приемлем. Ситуация не простая, но решаемая на протяжении определенного временного отрезка.
    адвокат

6. Вверх #1846
    Новичок
    Цитата Сообщение от tatana Посмотреть сообщение
    Вы можете подойти в районный ЗАГС, заполнить необходимые бланки заявлений. Затем подойти в органы опеки по-месту жительства и объяснить сложившуюся ситуацию, из опыта уверен, что Вам пойдут на встречу.

7. Вверх #1847
    юрист
    Вы можете подойти в районный ЗАГС, заполнить необходимые бланки заявлений. Затем подойти в органы опеки по-месту жительства и объяснить сложившуюся ситуацию, из опыта уверен, что Вам пойдут на встречу.
    и вежливо попросят принести решение суда о лишении отцовства, либо посоветуют подать такой иск и за вознагражение не ставить палки в колеса, иначе это будет долго и трудно.
    Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(

8. Вверх #1848
    Татьяна Олеговна
    гость
    Доброго дня!В мене така ситуація:помер батько(8 років назад),мати з 2005 року проживає в цивільному шлюбі з чоловіком(він ходить в плавання,проте гроші віддає власній матері).Майно,нажите моїми матір'ю та батьком-будинок,гараж-мати переписала на себе,в шлюбі з цивільним чоловіком купила квартиру(проте квартира зараз записана на брата моєї матері),машину(оформлена на матір та її теперішнього чоловіка),зробила в будинку євроремонт за власні кошти,але документально це не підтверджено.Від першого шлюбу дві доньки-я та моя сестра.Чи матиме право на майно теперішній чоловік матері,якщо гроші в нього не вкладав(і чи матиме право на все материне майно,чи лише набуте після смерті мого батька?)І на що можемо розраховувати ми з сестрою?

9. Вверх #1849
    Не покидает форум
    что влияет на лишение род. прав?

10. Вверх #1850
    юрист
    Цитата Сообщение от Аня и К Посмотреть сообщение
    что влияет на лишение род. прав?
    орган опеки должен дать заключение о том, что отец длительное время без уважительных причин не принимает участие в воспитании ребенка. для этого собираются сведения от школы, детсткого садаика, соседей и мнение самого ребенка, если он старше 9 лет.
    интересный был вопрос. папа сидит в тюрьме за умышленное убийство, мама развелась, вышла замуж, новый ммуж согласен усыновить, но нужно вначале лишить прав отца. написали в тюрьму письмо, не возражает ли он? тот написал, что возражает, и когда выйдет разберется с мамой, ее адвокатом, новым мужем и судьей
    органу опеки не платили, так они в суде говорили, что он по уважительной причине не воспитывает ребенка, отсидит - воспитает (ребенок отца даже не помнит, посадили когда было пол года). заплатили - изменили мнение и суд лишил отцовства. отак они о детях опекаются
    Последний раз редактировалось мыслитель; 03.06.2009 в 15:26.
    Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(

11. Вверх #1851
    Не покидает форум
    а если алименты платит, но ребенка уже много лет не видел (живет в 3-х остановках)?

12. Вверх #1852
    Посетитель Аватар для Милкейн
    а если алименты платит, но ребенка уже много лет не видел (живет в 3-х остановках)?
    если алименты платит и о ребенке вспоминает то и деньги на юриста грамотного найдутся. такого родительских прав дорого лишать будет.

13. Вверх #1853
    юрист
    Цитата Сообщение от Милкейн Посмотреть сообщение
    если алименты платит и о ребенке вспоминает то и деньги на юриста грамотного найдутся. такого родительских прав дорого лишать будет.
    все зависит от письменных выводов опеки. кто какие купит, от того и будет зависеть решение суда теретически суд может вынести и противоположное, вопреки выводам опеки решение, но это будет стоить дороже, чем купить опеку

14. Вверх #1854
    Частый гость Аватар для talisman-ydachi
    Можно ли временно зарегистрироваться в одном городе не снимаясь с постоянной регистрации в другом городе?

15. Вверх #1855
    Частый гость Аватар для talisman-ydachi
    Суть в том, что банк возьмется за реализацию залога и даже его реализует, но цена по которой залог будет продан с аукциона - Вас удивит. Поэтому, "тупо" отдать залоговое имущество не выйдет, и это даже не проблема матерой СБ банка. В правовом поле с Вас взыщут полную стоимость кредита, любым другим Вашим имуществом как и говорили выше.
    А если другого имущества нет...то банк наконец-то поймет что у него тоже есть риски?

16. Вверх #1856
    Цитата Сообщение от Татьяна Олеговна Посмотреть сообщение
    Доброго дня!В мене така ситуація:помер батько(8 років назад),мати з 2005 року проживає в цивільному шлюбі з чоловіком(він ходить в плавання,проте гроші віддає власній матері).Майно,нажите моїми матір'ю та батьком-будинок,гараж-мати переписала на себе,в шлюбі з цивільним чоловіком купила квартиру(проте квартира зараз записана на брата моєї матері),машину(оформлена на матір та її теперішнього чоловіка),зробила в будинку євроремонт за власні кошти,але документально це не підтверджено.Від першого шлюбу дві доньки-я та моя сестра.Чи матиме право на майно теперішній чоловік матері,якщо гроші в нього не вкладав(і чи матиме право на все материне майно,чи лише набуте після смерті мого батька?)І на що можемо розраховувати ми з сестрою?
    В вашей ситуации полюбому в случае проблем придется обращаться в суд, но согласно гражданского кодекса
    Стаття 1264. Четверта черга спадкоємців за законом
    1. У четверту чергу право на спадкування за законом мають особи, які проживали зі спадкодавцем однією сім'єю не менш як п'ять років до часу відкриття спадщини.
    Т.е. "гражданский" муж Вашей матери, будет находится в четвертой очереди наследования, в то время как вы с сестрой в первой
    Стаття 1261. Перша черга спадкоємців за законом
    1. У першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Т.е. при прочих равных Вам с сестрой при наследовании по закону будет принадлежать по сути все, возможны варианты, если они зарегистрируют брак, то наследство поделят на троих (если нет других лиц, относящихся к первой очереди), либо мать составит наследство, в этом случае загадывать особо нечего, как решит, так и будет.
    адвокат

17. Вверх #1857
    Семейный кодекс
    Стаття 164. Підстави позбавлення батьківських прав
    1. Мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він:
    1) не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування;
    2) ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини;
    3) жорстоко поводяться з дитиною;
    4) є хронічними алкоголіками або наркоманами;
    5) вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва;
    6) засуджені за вчинення умисного злочину щодо дитини.
    2. Мати, батько можуть бути позбавлені батьківських прав з підстав, встановлених пунктами 2, 4 і 5 частини першої цієї статті, лише у разі досягнення ними повноліття.
    3. Мати, батько можуть бути позбавлені батьківських прав щодо усіх своїх дітей або когось із них.
    4. Якщо суд при розгляді справи про позбавлення батьківських прав виявить у діях батьків або одного з них ознаки злочину, він порушує кримінальну справу.
    5. Рішення суду про позбавлення батьківських прав після набрання ним законної сили суд надсилає державному органу реєстрації актів цивільного стану за місцем реєстрації народження дитини.

Стаття 150. Обов'язки батьків щодо виховання та розвитку дитини
    1. Батьки зобов'язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім'ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини.
    2. Батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.
    3. Батьки зобов'язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.
    4. Батьки зобов'язані поважати дитину.
    5. Передача дитини на виховання іншим особам не звільняє батьків від обов'язку батьківського піклування щодо неї.
    6. Забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини.
    7. Забороняються фізичні покарання дитини батьками, а також застосування ними інших видів покарань, які принижують людську гідність дитини.

Таким образом, факт уплаты алиментов, еще не говорит о участии в ее воспитании, но все решит суд, если есть желание, то начните готовится заранее, "вызовите отца в школу", так чтоб он не явился и т.д., вариантогв много, если раньше были скандалы то тоже неплохо.
    адвокат

18. Вверх #1858
    Новичок
    Цитата Сообщение от talisman-ydachi Посмотреть сообщение
    А если другого имущества нет...то банк наконец-то поймет что у него тоже есть риски?
    Что за банк? Есть варианты. в ПМ.

19. Вверх #1859
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от Милкейн Посмотреть сообщение
    что значит вспоминает? алименты перечисляет бухгалтерия.
    З.Ы. наверное вспоминает, когда получает мало денег

20. Вверх #1860
    Цитата Сообщение от talisman-ydachi Посмотреть сообщение
    Можно ли временно зарегистрироваться в одном городе не снимаясь с постоянной регистрации в другом городе?
    теоретически можно.........
    согласно закона Украины "О свободе передвижения и свободном выборе места жительства в Украине" № 1382-IV от 11.12.2003 г.
    есть такое понятие как
    місце перебування - адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає строком менше шести місяців на рік;

Стаття 8. Реєстрація місця перебування особи
    Реєстрація місця перебування здійснюється за заявою особи, яка зобов'язана подати її протягом семи днів після прибуття в місце перебування.
    При реєстрації місця перебування особи інформація про неї повідомляється до органу реєстрації за місцем проживання особи.

конкретный порядок определен
    Приказ МВД № 571 от 26.05.2004 "Об организации регистрации и снятия с регистрации места жительства и пребывания физических лиц в Украине", но его действие приостановлено, согласно него
    "Оформлення реєстрації за місцем перебування здійснюється без зняття з реєстраційного обліку за місцем проживання".
    адвокат

Ответить в теме
Страница 93 из 1693 ПерваяПервая ... 43 83 91 92 93 94 95 103 143 193 593 1093 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права