Тема: Школы Одессы

Ответить в теме
Страница 498 из 718 ПерваяПервая ... 398 448 488 496 497 498 499 500 508 548 598 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 9,941 по 9,960 из 14355
  1. Вверх #1
    Посетитель Аватар для НВМ

По умолчанию Школы Одессы

Уважаемые родители.
    Департамент муниципальной безопасности проводит работу по выявлению и предотвращению коррупции в органах Одесского городского совета.
    Просим вас, сообщать о фактах коррупции в младших и средних образовательных учреждениях города Одессы.

Контакты : ул Богдана Хмельницкого 18, кабинет 102
    телефон 0734052959 (лайф)
    электронная почта - [email protected]
    Последний раз редактировалось Almond; 20.03.2017 в 15:15.

2. Вверх #9941
    Посетитель Аватар для Гимназия 7
    Міністерством освіти і науки розроблені рекомендації щодо навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів та структури 2014/2015 навчального року.

В освітньому відомстві наголошують, що відповідно до законодавства, структуру навчального року мають встановлювати загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з місцевими органами управління освітою.

У наступному навчальному році міністерство рекомендує організувати навчальні заняття за семестровою системою: І семестр - з 1 вересня до 26 грудня, ІІ семестр – з 12 січня до 29 травня.

Осінні канікули рекомендовано провести з 27 жовтня до 2 листопада, зимові - з 29 грудня до 11 січня, весняні - з 23 до 29 березня.

Навчальний рік випускників початкової, основної та старшої школи буде завершено проведенням державної підсумкової атестації.

Шкільні іспити учнів 4-х класів відбудуться у вигляді підсумкових контрольних робіт з 12 до21 червня з трьох предметів: читання, української мови та математики.

Державна підсумкова атестація дев’ятикласників відбудеться у період з 1 до 8 червня. Випускники шкіл складуть шкільні іспити з 22 до 28 травня.

Головною новацією державної підсумкової атестації у 2014/15 навчальному році стане скорочення кількості іспитів в учнів 9-х класів з 5-ти до 3-х, а також відмова від обов’язкових збірників завдань ДПА для учнів шкіл.

Отже, державну підсумкову атестацію для учнів основної та старшої школи передбачається провести у письмовій формі з трьох предметів: української мови, математики або історії та з предмета за вибором учнів (11 клас) чи школи (9 клас) за завданнями, розробленими загальноосвітніми навчальними закладами.

Вручення документів про освіту Міністерство освіти рекомендує провести для випускників 9-х класів 10 – 11 червня, 11-х класів – 30 – 31 травня.

Рішення про доцільність проведення навчальної практики та навчальних екскурсій загальноосвітні навчальні заклади прийматимуть самостійно

3. Вверх #9942
    Живёт на форуме Аватар для QVATRA
    Цитата Сообщение от Гимназия 7 Посмотреть сообщение
    Міністерством освіти і науки розроблені рекомендації щодо навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів та структури 2014/2015 навчального року.

В освітньому відомстві наголошують, що відповідно до законодавства, структуру навчального року мають встановлювати загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з місцевими органами управління освітою.

У наступному навчальному році міністерство рекомендує організувати навчальні заняття за семестровою системою: І семестр - з 1 вересня до 26 грудня, ІІ семестр – з 12 січня до 29 травня.

Осінні канікули рекомендовано провести з 27 жовтня до 2 листопада, зимові - з 29 грудня до 11 січня, весняні - з 23 до 29 березня.

Навчальний рік випускників початкової, основної та старшої школи буде завершено проведенням державної підсумкової атестації.
    Вот в чем и проблема, администрация нашей школы ( Суворовский район) использовала эту рекомендацию и сделала как велели? , если бы было написано : "Осінні канікули наказано провести з 27 жовтня до 2 листопада, зимові - з 29 грудня до 11 січня, весняні - з 23 до 29 березня." Не было бы всех этих перепетий. А так как в нашем законодательстве двойные стандарты,каждый начальник их понимает по-своему или как выгодно в той или иной ситуации. Так же как и с немецким языком, написана одна фраза, а каждый понял так как нужно кому-то и родители ничего требовать не могут или учите или идите в другую школу...вот так вот.
    Лучше один раз вовремя, чем два раза правильно.

4. Вверх #9943
    Шановна QVATRA, "проблема, администрации нашей школы ( Суворовский район)" і не тільки Вашої школи,
    в тому,що вони не дотримуються букви Закону, намагаючись демонструвати свою повну слухнянність своєму керівництву, не зважаючи ні на що і попри все.
    Я трохи згодом готова роз*яснити, чому вони це роблять.
    Єдина людина з керівників шкіл, що називає все, що відбувається в освіті міста своїми іменами і здатна вимагати від чиновників ІСТИНУ,
    це директор Гімназії 7, за шо вони її бояться, ненавидять і обріхують, намагаються паплюжити все, що робить не лише вона, а й Гімназія 7.

Тепер до викладенного Вами.
    МОНУ дійсно надає перед початком нового навчального року рекомендації, в яких, як ви указуєте, рекомендує,
    але ж, якщо Ви глянете у Ваші навчальні плани, то побачите терміни, якими затверджені канікули у Вашій школі.
    Печатка і підпис на титульному листі перетворює цей Навчальний план у документ, яким зобов язана керуватись школа.
    Це набуває сили більшої, ніж наказ.
    Змінити затверджені в навчальних планах термінів канікул просто так без засідання Ради закладу,тобто батьків/дітей/вчителів/ і засідання педради ніхто не має права.
    Це грубе порушення Закону, за що нестиме відповідальність ДИРЕКТОР ШКОЛИ.
    Змінену в установленому чинним законодавством порядку Радою закладу і педрадою структуру року слід затвердити у СЕС.
    Я абсолютно не певна, що вони, тобто СЕС, підуть на те, щоб затвердити, бо все це прокуратура потім опротестує.

Чиновники навмисне повідомили директорів і батьківський загал про перенесення канікул у передостанній день занять, за день до канікул, щоб директори не мали змоги все здійснити згідно чинного законодавства і взяли на себе одноособну відповідальність за це порушення.
    З директорами, на яких висить низка таких порушень можна чинити все, що завгодно.
    Ситуація а-ля школа № 40 це наочно продемонструвала.
    І демонструватиме неодноразово, якщо не намагатись цьому чиновничому розгулу не покласти крапку.
    Последний раз редактировалось Гимназия 7; 24.10.2014 в 06:30.

5. Вверх #9944
    В четвер увечері в в Гімназії 7 батьківські комітети класів, лідери учнівського самоврядування, вчителі дали оцінку незаконній спробі чиновниківі, як це вбачають батьки, позбавити дітей осінніх та веснянних канікул.
    Громадська спільнота Гімназії 7 ознайомлена з документами, які підтверджують, що повідомлення про перенесення канікул відбулось, фактично, в останній навчальний день перед тижневими шкільними канікулами і в ультимативній формі без попереднього обговорення, роз яснення і серйозної аргументації.
    Батьки зазначили, що певно чиновники не розуміють і недооцінюють значимості зміни структури року для дітей шкіл міста.
    Батьки вказали на те, шо структура року в Гімназії 7 визначена і затверджена в установленному чинним законодавством порядку.

Одностайне рішення розширених зборів - категорична незгода і недовіра чиновникам від освіти...

Чиновники, якби мене так не поважали і недовіряли, як НЕ ВІРЯТЬ ВАМ, я би не дожидалась би ЛЮСТРАЦІЇ ( (

В своїх виступах при повній залі батьки наголосили, що відповідно до санітарних правил і норм, затверджених головним державним санітарним лікарем та погоджених МОНУ , протягом навчального року учні повинні мати осінні, зимові і весняні канікули загальним обсягом не менше 30 днів.

Цього року МОНУ визначило провести осінні канікули з 27 жовтня до 2 листопада. Водночас графік канікул може змінюватися з врахуванням місцевих особливостей і кліматичних умов. Зміна графіка канікул обов’язково погоджується з місцевими органами управління освіти, але це не передбачає повного скасування одного з видів канікул.

В свою чергу учні, що взяли слово, звернули увагу й на те, що державні санітарні правила і норми – це обов’язковий для виконання документ, який регламентує безпечні для здоров’я дітей і підлітків умови навчання та виховання, які сприяють підвищенню навчального потенціалу дітей, їхнього рівня здоров я, психологічної стабільності.

Батьки у виступах акцентували на недопустимості порушення чиновниками чинного законодавства, зокрема, ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації».
    Пунктом 3 вказаної статті Закону передбачено, що проекти рішень органів місцевого самоврядування, оприлюднюються не пізніше як за 20 робочих днів до дати їх розгляду. Проте, як відомо, управлінці освітою своїми електронними листами намагаються нав язати школам міста рішення про перенесення школярам осінніх канікул взагалі без оприлюднення проекту свого рішення.
    Отже в цій спробі перенесення термінів осінніх канікул батьки вбачають порушення вимог ч. 3 ст. 15 Закону "Про доступ до публічної інформації", як заявили батьки
    Крім того, проект зазначеного рішення про зміну структурироку не було заздалегідь оприлюднено на офіційному порталі управління освіти, а це не відповідає статтям Закону "Про місцеве самоврядування".

Батьки Гімназистів не відкидають, що планують направити звернення до СЕС, прокуратури, щодо ймовірного порушення посадовцямий ряду положень чинного законодавства,
    і переконанні, законність прийняття рішення про перенесення осінніх/ веснянних канікул у загальноосвітніх навчальних закладах буде перевірена.
    Последний раз редактировалось Гимназия 7; 24.10.2014 в 07:11.

6. Вверх #9945
    Не покидает форум
    Вот мне интересно, мне одной надоели тексты про громадську спiльноту Гимназии 7?
    Про это учебное учреждение есть целый раздел с десятком тем, неужели и в общей теме нужно размещать целые простыни, ещё и не пользуясь спойлером.....
    Хорошо что есть кнопочка "игнор"...

7. Вверх #9946
    fatmansha
    Цитата Сообщение от Mawpa Посмотреть сообщение
    Вот мне интересно, мне одной надоели тексты про громадську спiльноту Гимназии 7?
    Про это учебное учреждение есть целый раздел с десятком тем, неужели и в общей теме нужно размещать целые простыни, ещё и не пользуясь спойлером.....
    Не,а чего,полезная информация которой делятся.Да, согласна много букв и можно было бы пригласить в свою тему (так было бы правильнее)почитать как они сделали то или иное.В данный момент это -осенние каникулы.
    " Только тогда, когда любим мы, можем называться людьми"

8. Вверх #9947
    Не покидает форум Аватар для Bird
    Ха, лет ... эдак назад они настолько задрали в общей беседе, что модераторы (чтоб они нам были здоровенькие ) открыли отдельные темы по школам.

9. Вверх #9948
    Карамельная фантазия
    моя малая говорит, что в школе очень холодно Кто то дает какую то подстилку на стул? думаю пошить из поролона что то. А вообще, что слышно, когда отопление будет в школах? А то чувствую каникул детям не дали, придется самим их делать))))

10. Вверх #9949
    Частый гость Аватар для pooshista
    Цитата Сообщение от Mawpa Посмотреть сообщение
    100%, может проверка какая в 7 гимназии? Суетятся, как будто жаренный петух клюнул. Про это учреждение есть не только проплаченная тем, где "хвали меня моя губонька"... но и обычная, где все лицемерие, подлость и дешевый пафос администрации сохранен, для потомков.

по поводу каникул - вчера и нам объявили официально, что не будет. Лично меня это более чем устраивает
    з.ы. на счет тепла - малый говорит, что нормально, не холодно. Ходил в рубашке и брюках, сегодня еще кофту заставила надеть. Но я не верю, что прям тепло, от организма зависит и пацаны вечно носятся раздетые, все им жарко..
    Последний раз редактировалось pooshista; 24.10.2014 в 11:35.

11. Вверх #9950
    fatmansha
    Цитата Сообщение от Ласси Посмотреть сообщение
    моя малая говорит, что в школе очень холодно Кто то дает какую то подстилку на стул? думаю пошить из поролона что то. А вообще, что слышно, когда отопление будет в школах? А то чувствую каникул детям не дали, придется самим их делать))))
    У нас аналогично ((((

12. Вверх #9951
    Постоялец форума Аватар для Леди27
    Цитата Сообщение от pooshista Посмотреть сообщение
    100%, может проверка какая в 7 гимназии? Суетятся, как будто жаренный петух клюнул. Про это учреждение есть не только проплаченная тем, где "хвали меня моя губонька"... но и обычная, где все лицемерие, подлость и дешевый пафос администрации сохранен, для потомков.

по поводу каникул - вчера и нам объявили официально, что не будет. Лично меня это более чем устраивает
    з.ы. на счет тепла - малый говорит, что нормально, не холодно. Ходил в рубашке и брюках, сегодня еще кофту заставила надеть. Но я не верю, что прям тепло, от организма зависит и пацаны вечно носятся раздетые, все им жарко..
    +100
    Мой сын правда еще на подготовке, но мне намного больше нравится вариант длинных зимних каникул взамен осенних. Осенью можно ребенку самому пару выходных добавить)))

13. Вверх #9952
    Не покидает форум Аватар для Молния
    У нас нормально в школе. Точной температуры не знаю, но дочь не жалуется, и вчера сама лично видела в столовой девочек с коротким рукавом)) в основном все в гольфиках-блузках с длин. рукавом, конечно.
    Это ж какая температура должна быть в классе, что нужна подстилка на стул? и потом мерзнут обычно руки и нос)) т.к. все остальное одеждой прикрыто.
    Я так хочу спать, что приду и сразу сяду за комп

14. Вверх #9953
    Карамельная фантазия
    Цитата Сообщение от Молния Посмотреть сообщение
    У нас нормально в школе. Точной температуры не знаю, но дочь не жалуется, и вчера сама лично видела в столовой девочек с коротким рукавом)) в основном все в гольфиках-блузках с длин. рукавом, конечно.
    Это ж какая температура должна быть в классе, что нужна подстилка на стул? и потом мерзнут обычно руки и нос)) т.к. все остальное одеждой прикрыто.
    это вы меня хотите убедить, что мой ребенок все наговаривает? пфф... смешно ей богу)

15. Вверх #9954
    Не покидает форум Аватар для Молния
    это вы меня хотите убедить, что мой ребенок все наговаривает? пфф... смешно ей богу)
    Нет, наши же дети не в одной школе) интересуюсь температурой в классе. И делюсь наблюдениями про открытые части тела))
    А конкретно по теме подпопников - их есть в супермаркетах в ассортименте
    Я так хочу спать, что приду и сразу сяду за комп

16. Вверх #9955
    Не покидает форум Аватар для rizy
    А мой уже заболел(( Позвонил из школы и его отпустили. Горло, температура. а у меня завтра ДР и поездка в конце недели под угрозой срыва. а билеты уже куплены, бронь гостиницы...
    Переоценив себя ты недооцениваешь других.

17. Вверх #9956
    User banned
    Не только вам надоело,спасибо что напомнили за кнопку Игнор))

18. Вверх #9957
    fatmansha
    Цитата Сообщение от rizy Посмотреть сообщение
    А мой уже заболел(( Позвонил из школы и его отпустили. Горло, температура. а у меня завтра ДР и поездка в конце недели под угрозой срыва. а билеты уже куплены, бронь гостиницы...
    Мы вроде в одной школе ))сегодня не пошли так как вчера замерзли в классах, да еще после школы под дождь попали .Утром уже кашель сопли и 37.4 тоже после болезни.Остались дома((((болеть.Все планы в трубу((((

19. Вверх #9958
    Не покидает форум
    Девочки, это не холод в классах виноват. Илр не только холод.По школам ходит очередная вирусяка
    Мой тоже заболел, так что будут нам "каникулы" с небулайзером в обнимку...

20. Вверх #9959
    Частый гость Аватар для CBeTlana
    ну, можно вместо подпопника теплые колготки и брючки поплотнее на них (я так поступаю). просто чтобы ЕЩЕ ЧТО_ТО не носить за собой)))) потому как моя в школу как, в поход выдвигается: рюкзак, спорт. форма, ноты, скрипка... еще и подпопник носить?)))) но это решаемый вопрос. меня вот больше волнует тепература окружающего мира на физ.-ре. маечки и лосины не совсем по сезончику получаются((((
    а что до каникул.... честно говоря, предпочитаю, чтобы все шло так, как планировалось, конечно. но устраивать какие-то диалоги с директором??? во-первых, не поможет, имхо, т.к. не директор это решает. а во-вторых, все, что ни делается....
    что я могу сделать для тебя, Вирджил?.....

21. Вверх #9960
    Постоялец форума Аватар для Tanushka
    у нас в классе закупили в эпицентре подушечки под попы деткам, правда, веревочки быстро оборвались, подшили широкой резинкой, чтоб держались на стульях. родительский комитет позаботился
    на вкус и цвет... фломастеры разные ;)

Ответить в теме
Страница 498 из 718 ПерваяПервая ... 398 448 488 496 497 498 499 500 508 548 598 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права