Показать скрытый текст
Полезные ссылки для новичков темы:
В СМИ была информация, что на юге, юго-западе прилично счастливых владельцев румынского паспорта.
Есть кто реально получил румынский паспорт и поделится опытом?
Полезные посты:
Большой FAQ
| ||
Тема: Румынский паспорт
Показать скрытый текст
Полезные ссылки для новичков темы:
В СМИ была информация, что на юге, юго-западе прилично счастливых владельцев румынского паспорта.
Есть кто реально получил румынский паспорт и поделится опытом?
Полезные посты:
Большой FAQ
Последний раз редактировалось efilatov; 23.10.2022 в 23:48.
Добрый день.
Сегодня записался на присягу в Од.консульстве. Подача была в Галаце в 20-ых числах января 2013.
Скажите кто знает, сколько ждать или где посмотреть на когда ехать в Бухарест.
Консул сказал что присяга там и типа позвонят.
И что брать с собой, 2 фото 3,5х4,5 копии паспортов и т.д
Последний раз редактировалось neotoyo; 30.09.2014 в 15:55.
Спасибо. Это понятно. Виза у меня болг есть. На присягу что брать кроме фото, ну там завершенные копии о рождении, браке и т.д?
апдейт після консульства в ЄС: здати можна, але базові знання мови потрібні. без них можуть і завернути. в даному випадку було кілька запитань, без "зеленого уявлення" далі не пройдеш
питання до бувалих - чи обов'язково отримувати свідоцтво про народження для того, щоб отримати паспорт? + чи хтось подавався на паспорт в консульствах? яка процедура/скільки часу займає?
Добрый вечер! Информация от человека, который сдал сегодня присягу, может будет полезно кому то.
Короче посвята була затяжна і на нервах. Перша група в 9.00. На вулиці голосно називали прізвища і В зал загнали 130 людей. Поки люди заходили, ходили працівники цієї структури і наголошували, що дуже важливо знати, розуміти і вільно спілкуватись румунською. В цей мосент хто не дуже в мові то опускали очі, я робив вигляд, що вчу присягу.
Потім етап складніший, звертались вибірково до присутніх і запитували, чи вони румини і чи розуміють мову і спілкуються з правильним акцентом. П'яти помокріли, в когось може і щось інше)). І цей етам минув. Потім сказали, що кожен буде вставати і читати присягу.
Треба було чути деяких майже румунів, ні вірних наголосів, ні інтонації і помилки. Декого просили повторити ще раз, декого просили в кінці ще раз прочитати. Там чуть свідомість не втрачали, бо жарко і накал!!!!!
Коли всі сказали, включили гімн. Потім оголосили, що всі посвячені і будуть видавати сертифікати.
Коли видавали сертифікати знову питали чи знають добре мову.
Я отримав сертифікат перевірив всі дати і на радостях покинув приміщення. Коли почав перечитувати, побачив, що Євангеліну написали замість Xxx> Yyy. Повернувся назад і запитав, чи можна змінити. Сказала, що можна. А після вона почала розказувати процедуру як виправити. Видно мої очі так округлились, що інша працівниця каже, то він не розуміє. Я впевнено відповів розумію. Та дала папір і каже: то заповняйте заяву. Я сів посидів, кажу ля моментул. Думаю йду, бо заберуть, то що маю, а нового не дадуть)))!
Вийшов і підійшов до людей, що в темі ( українці живуть в Бухаресті і допомагають іншим отримати паспорти). Описав ситуацію і показав помилку. Сказали, що якщо пишу заяву і треба просити, щоб сьогодні розглянули , а так то через 2-4 тижні. Вирiшив виправляти потiм.
І щоб відчутний був смак всієї історії присяги, опишу про другу групу 130 людей. Їх також так маринували і хто не міг прочитати прсягу викликали до себе в президію, щоб перед ними, а не з місця читали присягу. Одна дівчина не витримала і сказало, що вона в руминському зіроу (нуль) і показала презиції, що вона нуль. Видно в них таке було перший раз, бо кажуть, що в них очі полізли на лоба і налились кров'ю. Головний консул після пмоцій запитала:" якщо ви в румунському повний нуль, чого прийшла ( казала емоційно, то можна було прочитати що це звучало по другому)
В другій групі не здали 5 людей. Тоді казали що їх залишили, чи вчити, чи знову здавати. Ми (наші буси) задоволені із сертифікатами поїхали на неньку Україну.
Спасибо за подробный рассказ! И поздравляю с получением гражданства!!!
Обов'язково , в консульствах не знаю а так 1 місяць якщо мова про закордонний.
Usamua, в принципі нічого особливо не змінилось так було завжди. Ну робота в них така, лякати і питати чи знають мову. Якщо по іншому то уявіть як знахабніє наш народ. Будуть прямо казати мови не знаю, вона мені не треба... Менталітет у наших такий . По іншому, ніяк.
Це сором, не вміти прочитати 3 речення, сказати добрий день, дякую, до побачення. За 2 роки очікування.
usamua
Так а що вас конкретно питали? А то щось уже мало віриться що треба просто знати як тебе звати і фамілію. Прочитати присягу то понятно а до неї що всіх питають? Треба щоб люди знали до чого готуватись,а то на іншому форумі посередник теж написав що всі здали і все добре,поки один не зареєструвався і не сказав що 6 не здали і до кінця залишились виноваті самі люди. Посередник за свою важку роботу просто тупо заробив по 1000$ з шістьох людей.
з.ы. І якщо ви самі могли щось в них питати і спілкуватись то очевидно що ви добре знаєте мову а не 2-3 речення .
...вот и я с друзьями вышел в приказ...подавались все четверо в один день и все вышли в одном приказе...повезло нам......так что тем у кого нет еще его досара в приказе желаю терпения
![]()
поздравления usamua и всем остальным!
(Украинский текст осилил с большим трудом - скорее догадывался о значении многих слов, Украинское гражданство мне бы наверно не дали ;-)
И такой вопрос: сколько времени прошло с момента записи на присягу до самой присяги? Записывались в консульстве?
Спасибо за поздравления, но это история, рассказанная моим знакомым.
Подавался он в сентябре 2012. Записали его в июле в консульстве в Киеве. По поводу языка, я так понял что еще летом все было проще: добрый день, присяга, спасибо. Сейчас нужно подтягивать язык, учить хотя бы стандартные фразы. Другого знакомого выгнали из консульства в Киеве из-за того, что пытался с ними говорить по английски (тоже записывался на присягу)...
Социальные закладки