вот тут пытались сравнить события с мусульманскими странами, но у славянских соседей другие ассоциации))
Збігнєв Буяк і Збігнєв Ромашевський, гості Першого Національного Форуму Євромайданів в Харкові, брали участь в ньому як спостерігачі.
У суботу вони були свідками нападу “тітушок” на церкву, де відбулася Форум. „Боротьба за свободу це нелегка річ, але вражає рішучість українців, їх витрвалість у справі становлення демократії та поважання їхніх прав.
Є важко, але в Польщі теж так було. Ми не здивовані. Однак здається, що в нас було менше проявів насильства. Звичайно, не можна забувати про жертв воєнного стану, коли загинуло понад сто осіб, але я не пам'ятаю, щоб існували організовані банди, що терроризують людей” - сказав Ромашевський Польській Інформаційній Агенції ПАП.
Показать скрытый текст [SPOILER]
Польська делегація на Форумі Євромайданів: це нагадує Солідарность
Події в Україні, де відбуваються протести прихильників європейської інтеграції нагадують народження Солідарності - підкреслили колишні активісти демократичної опозиції у комуністичній Польщі.
Збігнєв Буяк і Збігнєв Ромашевський, гості Першого Національного Форуму Євромайданів в Харкові, брали участь в ньому як спостерігачі. У суботу вони були свідками нападу “тітушок” на церкву, де відбулася Форум. „Боротьба за свободу це нелегка річ, але вражає рішучість українців, їх витрвалість у справі становлення демократії та поважання їхніх прав. Є важко, але в Польщі теж так було. Ми не здивовані. Однак здається, що в нас було менше проявів насильства. Звичайно, не можна забувати про жертв воєнного стану, коли загинуло понад сто осіб, але я не пам'ятаю, щоб існували організовані банди, що терроризують людей” - сказав Ромашевський Польській Інформаційній Агенції ПАП.
На думку колишнього сенатора На думку колишнього сенатора, це що відбувається сьогодні в Україні є „вийнятковим шансом” для цієї країни досягнути справжню державность. “Я хотів би побажати, щоб їх марш за свободу був якоможна коротший”. На думку колишнього сенатора, те, що відбувається сьогодні в Україні є „вийнятковим шансом” для цієї країни отримати справжню державность. „Я хотів би побажати, щоб їх марш за свободу був якоможна коротший. Вважаю, що головне зараз це витримати до президентських виборів у 2015 році та ретельно стежити за їх проведенням. Це початок демократії” - підкреслив він.
Буяк звернув увагу, що конспірація підчас з'їзду у Харкові, коли учасники переїзжали таксі з місця на місце, живо нагадує йому ситуації підчас бородьби з комунізмом у Польщі. „Мені здається, що я це звідкись знаю. У подібний спосіб ми засновували Солідарність. Ми також збиралися в різних дивних місцях, невеликих приміщеннях, але була гарна атмосфера, бо усі розуміли, що у важливих питаннях повинна панувати згода”.
„Зараз перед українськоім рухом спротиву є повстає питання про визначення собі стратегічної мети, яка об'єднає всіх його учасників. Мені здається, що ця мета вже є. Це Європейський Союз, в якому Україна хоче бути” - зауважив в інтерв'ю ПАП. Буяк звернувся до українців, щоб продовжували бородьбу, незважаючи на те, що говорять про їх протести політичні експерти та ЗМІ. „Коли ми утворювали Солідарність, багато совітологів і політологів в Америці і Європі вболівало за нас, але ніхто не припускав, що ми зможемо досягти успіху. Ми знали про це, але йшли вперед. Ми перемогли. Чи зараз є легше? Особисто я вважаю, що так. Це не так репресійна система, як СРСР. Цей рух не може вирішити усіх проблем протягом лише шести місяців. Треба підготуватися до довгого маршу, але я бачу рішучість українців і я оптиміст” - сказав він.
Социальные закладки