| ||
Тема: Фашизм в наши дни
Я теж за те, щоб знати мову сусідів, але чомусь наші вибирають мови інших сусідів - польську, угорську, англійську, чеську, німецьку (ну це не зовсім сусіди, але все ж). Хоча погоджуся, що багатьох також віддають спеціально вчити російську, але в основному ставлення "та й так тієї російської по телевізору і в інформаційному просторі до фіга і трішки, достатньо й розуміння". Я все ж таки думаю, якщо людині якась мова потрібна, то вона її вчитиме сама.
Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої діти її розпинають. (с)
З грамотною українською мовою теж проблем багато...Повірте, деякі переклади, субтитри читати гидко...це, навіть, не суржик, це знущання...З російською мовою справи теж не набагато кращі. Жаль, що ми тепер не одна з самих читаючих країн світу...Багато втратили і того що потрібно було зберегти.
ну так Саакашвілі вірним шляхом пішов... вся Грузія вчить англійські... там повне безумство з цього приводу... так що обмінювалися б телеграмами на англ і не було б проблемрассказывали прикольный случай, произошедший между двумя Министерствами Обороны бывших республик СССР - Украиной и Грузией. решил наш министр посетить Грузию с визитом вместе с женой. дает служебную телеграмму управление внешних связей МО Украины в аналогичное управление МО Грузии на украинском - а на каком же еще?. телеграмма: "Міністр Оборони УКраїни відвідає Грузію з дружиною". грузины поняли дословно: приедет министр с дружиной. дружина - наверное охрана. пишут в ответ на русском - "какое стрелковое вооружение у дружины и сколько мест заказать в гостинице?" наши не понимают, почему грузины решил что жена министра будет с оружием, и почему решили что у него несколько жен? пока не обсудили детали по телефону на русском, так бы и слали телеграммы друг другу на русско-украинском
Слава Украине!!! Смерть врагам!!!!!
В быту украинский как-то не в ходу, о чем я целый вечер писала. И нужно оставаться порядочным человеком. Вам в праве обучаться на родном языке и его сохранении не было отказано. В быту -то говорили сколько хотели, ан нет, еще и учиться на нем могли. Так что с Вашей стороны это и есть проявление обыкновенного фашизма.
Социальные закладки