| ||
Тема: Фашизм в наши дни
25 серпня в селі Жеребкове Ананьївського району активісти Одеської обласної та Ананьївської районної організації ВО «Свобода» встановили хрест на честь перемоги українських повстанців над ордами більшовиків у квітні 1920 року. Участь у встановлені хреста взяли народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції ВО «Свобода» на Одещині Павло Кириленко та голова Одеської обласної «Свободи» Андрій Маляс.
У квітні 1920 року у селах Ананьївського повіту повстанська організація під керівництвом сотника Армії УНР Амінова підняла повстання проти більшовиків на підтримку військ Армії УНР, які перебували в Першому зимовому поході. Балтський охоронний полк «червоних» кинувся на придушення повстання і спалив села Степанівку, Пасіцели, Байтали, Липецьке. Але захопити Ананьїв «червоним» не вдалось. На допомогу ананьївцям кинулись балтські повстанці Заболотного та кіннотники Запорозької дивізії Армії УНР на чолі з полковником Вишневським. Вони розгромили Балтський полк ВОХР (карателі, що не входили до структур Червоної армії). Залишки цього полку відступили і зайняли оборону на станції Жеребково. Балтські, ананьївські повстанці та вояки Армії УНР атакували Жеребкове і остаточно знищили більшовицьких карателів. Були вбиті 220 «червоних», в тому числі 31 член Комуністичної партії.
Свободівець Павло Кириленко наголосив, що встановлення пам’ятних знаків на честь українських перемог має стати доброю традицією. «Українцям треба знати правду про героїчну боротьбу нації проти ворогів. У нас надзвичайно багато перемог, в тому числі військових. Про них однак чомусь не часто говорять. Але нації потрібні перемоги і розуміння їх значимості. Перемога здобута повстанцями в квітні 1920 року заслуговує на гідне вшанування. На місці, де встановлено хрест, з часом обов’язково постане монумент на честь славного чину повстанців», - сказав Павло Кириленко.
Ну, ничего, що потрибно, можно сделать..
Это он наверное книжку новую прочитал и под впечатлением теперь на одэсщине крестов наставят...
💙💛
Якщо у свободи є ім’я. То це ім’я — Україна! © Урсула фон дер Ляйен
Почнемо з Мусоліні: читав його "Доктрину фашизма" для загального розвитку. Все ж таки людина для Італії зробила дуже багато хорошого.
Про Гамсуна і Паунда я казав. Про інших трьох письменників? Думаю не варто.
Йозеф Гьоббельс (чомусь його всі пишуть як Геббельс) - читав декілька його сатей. Будь-яка освічена людина зацікавилася б цим палким ідеологом навіть з простої цікавості - що було в ньому такого, що він міг захоплювати своїми промовами мільйони німців.
Син полку, вам ще до Паоло рости і рости. Це Джентельмен з великої літери.
Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої діти її розпинають. (с)
Мне нравится, что многих волнует не беззаконие тех, кто должен в первую очередь соблюдать закон, а "мимика нардепа".
Примечательно, что нардеп приехал в Котовск без официоза и ковровых дорожек...
Вы видно лепите все подряд...ну по незнанию что ли...в центре у вас кадр из художественного фильма...а так да, зверства фашизма.
Ну это скажем так, часть трагической истории...а вот современные реалии "рузкава мирЪа"...
Показать скрытый текст
Небольшая фотосессия...
Что скажете? Не сильно беспокоит?
Я не заю чи це сюди постити.
Судья-колядник Зварыч издал книгу "Майн кампф в Украине..."
Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої діти її розпинають. (с)
Социальные закладки