| ||
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди.
Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов’їну.
Між братніх народів, мов садом рясним,
сіяє вона над віками…
Любіть Україну всім серцем своїм
і всіми своїми ділами.
* У 1948 Володимира Сосюру відзначено найвищою тоді нагородою — Сталінською премією, але в 1951 він знову зазнав гострих нападів критики, приводом до чого була стаття в газеті «Правда», яка обвинувачувала Сосюру у «буржуазному націоналізмі» за патріотичну поезію «Любіть Україну», написану 1944 р.
Вiрш Т. Шевченко "Розрита могила" сейчас не приветствуется.
Большинство украинских песен - сумнi.
Мріяли, що згину. Сподівались, що слів забракне, - Вивертали мені язика. Міркували, - спіткає зневіра, Та в навалі гаремнім розвіюсь Не зоставив по собі й сліда. Та я лише сплю, - снігом вкрилась. Повесні понесу, - квітом зірвусь, Не зтулити вам мої вуста. Бо я плідная тая! Я - Мова! Я з коріння, що глибше полови - Від Кохання - не з примусу я.Дякую Квітка. Вічна память і нехай Господь прийме твою душу за Твою відданість свому народу і нашій мові.В пiснях продовжуе жити душа виконавця, тому ii пicнi слухаеш серцем а не вухами!!!!!!!
Последний раз редактировалось Francheskа; 31.07.2013 в 20:15.
Такое впечатление иногда создается, что патриотические песни о нашей стране поет исключительно американская певица
/* мерзко хихикает */
Травили несчастного Сосюру жутко.
Вы на один только список наград и премий посмотрите.
Это ж надо было быть такими зверями....Сталинская премия первой степени (1948) — за сборник стихов «Чтобы сады шумели» (1947)
Государственная премия УССР имени Т. Г. Шевченко (1963) — за сборники стихов «Ласточки на солнце» (1960) и «Счастье семьи трудовой» (1962)
два ордена Ленина (5.1.1948; ?)
орден Красного Знамени
орден Трудового Красного Знамени
орден «Знак Почёта» (1937)
/* мерзко хихикает */
Социальные закладки