|
Не не то)))
«Одиозная журналистка Вера Запорожец, которая во время скандала с изнасилованием несовершеннолетней девочки Светланы Шаповаловой выступала на стороне насильников-педофилов, оправдывая их во всем, во время визита в Одессу идеолога неонацизма Ирины Фарион «отличилась» - именно она спровоцировала массовую потасовку, утверждает руководитель общественной организации «Молодежное единство» Антон Давидченко.
Доля української мови – то є водночас й доля української держави й нації)
Одягаешь вышиванку - и сразу просвитленность. Вот оно как бывает...
А у жуликоватой бабки-фарионши политруковская выучка - слог выдаёт....
Ну канули в лету представления уродцев (бородатые тёти, тёти-русалки и прочая лабуда) - а Фарионша похожим бизнесом до сих пор пробавляется - сама себя прокатывает среди соответствующего контингента...
Последний раз редактировалось Cetus; 17.06.2013 в 23:19.
💙💛
Якщо у свободи є ім’я. То це ім’я — Україна! © Урсула фон дер Ляйен
Зря все так елозить начали применяя все города и соответственно формы))
Попробуй понять:
"Ваше ставлення до форми одесець?". Спершу мене це спантеличило, а вже потім я згадала, що в унікальній праці Святослава Караванського "Секрети української мови" (1994, с. 128) повноправно зафіксовано словотвірний варіянт одесець на противагу до тиражованого одесит. Отож побороти мовну правду неможливо, і хто як не одесці мені це засвідчили.Деякі приписи гіперпуристів практично збіднюють словотворчі можливості мови, роблять її офіційною, сухою. Канадські українці вживають, наприклад, слова канадійський і канадієць. Пуристи всіх гатунків проти такого вживання, посилаючись на канонізований словотвір:
Анґора анґорський анґорець
Варшава варшавський варшавець
Одеса одеський одесець
отже
Канада канадський канадець
Алеж наша мова знає і іншу схему словотвору:
Альпи альпійський (не альпський) альпієць (не альпець)
Будда буддійський (не буддський)
Епікур епікурейський (не епікурський)
епікуреєць (не епікурець)
Отже, український словотвір припускає можливість і такого і такого вжитку. Можна сказати канадець і можна сказати канадієць. У мові можуть співіснувати кілька різних варіянтів. Це тільки збагачує мову, створює можливість утворити в її лоні кілька мовних стилів. Без допущення існування варіянтів нема як розвинути кількох стилів у мові. Отже, гіперпуризм не збагачує, а збіднює мову.
Святослав Караванський
Доля української мови – то є водночас й доля української держави й нації)
Социальные закладки