| ||
Голод в Україні усіляко замовчувався в СРСР. У той час як, приміром, голод у Поволжі у 1921 завжди визнавався в СРСР. Добре відома організація міжнародної допомоги "голодуючим Поволжя". Натомість, нічого такого щодо голоду в Україні не було.
Хоча голод в Україні був набагато жорстокішим і масовішим, аніж голод у Поволжі. Лише зараз, під тиском очевидних свідчень і фактів, Москва починає визнавати сам факт голоду в Україні, раніше не було й цього.
Той, хто за часів СРСР через кілька десятиліть після Голодомору сказав би слово "голод", щодо України, і про це дізналася б влада, така людина неодмінно потрапила б до в'язниці. І це попри те, що про Голодомор пам‘ятало все доросле населення України.
Страх перед правдою про Голодомор живе в його жертвах і досі. Так, приміром, професор одного з московських університетів Володимир Монаков, який хотів встановити точну дату народження своєї матері, довідатися про долю її сім'ї. Сама мати, за його словами, пам'ятала лише те, що виросла в дитбудинку на Луганщині.
Лише після того, як його мати Ганна Неласа побачила фото рідних місць, почула записи спогадів своїх землячок-ровесниць, вона призналася, що, насправді, все пам’ятала, але досі мовчала, бо боялася, що правда про ті часи зашкодить її дітям.http://www.pravda.com.ua/news/2008/11/18/84706.htm
а еще мне на этом форуме рассказали, что за цветы, положенные к памятнику Шевченко (поставленному советской властью) сразу в околоток волокли.
но мы, дети, не знали, и наша учительница ко дню его рождения вела к памятнику с цветами. и памятник выл устлан букетами.
и про голод я знал с малых лет, и не шепотом.
сейчас многое можно рассказывать и сочинять, чем меньше в живых свидетелей - тем наглее и бессовестнее.
И вам ни разу не пришло в голову, что голод в Украине замалчивали как раз те украинские руководители и их наследники, которые этот голод и организовывали? А что они, должны были сами себя за это клеймить? Не дождётесь!
Но правда всё равно пробивалась. Люди ж помнят.
И вот, когда Москвы над Киевом не стало, этими же украинскими керiвниками был придуман гениальный ход - свалить вину за голод с себя на Москву. Конечно, в СССР такой левый финт не прокатил бы. А сейчас - своя рука владыка, что хочу то и ворочу.
Даёшь геноцид!
я столького пропустил))) ай-ай-ай!
Сеня,это неактуально!(с)
Щас вот летучих мышков беречь надо!!!
Более извращённой инторпритации голодомора в исполнении нашего прИзИдента я не видел.
Так испоганить хорошую идею только наши могут! Если удобрять то до зелёных мух!
Для многих украинцев реальный голодомор наступает в 2009, организованный в том числе и вредными майданными бездарностями, а тут по-прежнему продвинутые сознательные украинцы бегают с баянами столетней давности...
P.S. А "борьба с комуно-фашистами" это "палюбому трошки сильно".
Хватит не про голодомор![]()
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं ग्लौं गं गणपतये वर वरद सर्वजनं मे वशमानय स्वाहा
Социальные закладки