Тема: ОУН-УПА: спогади та дискусії

Ответить в теме
Страница 1256 из 1519 ПерваяПервая ... 256 756 1156 1206 1246 1254 1255 1256 1257 1258 1266 1306 1356 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 25,101 по 25,120 из 30377
  1. Вверх #25101
    Не покидает форум
    Одессу с праздником!!! настоящим героям таки слава!!!!!!

2. Вверх #25102
    Новичок
    Цитата Сообщение от bobbob Посмотреть сообщение
    [U] Але взаємовигідна (обопільна, як що хочете) співпраця з німецькою військовою розвідкою Абвер, Рейхсвера(до 1935 року), а потому і Вермахта, яку було відновлено у 1938-у, вимагала знаходити можливості до ведення розвідки не лише на ЗУЗ, а й на решті теренів УРСР.
    Тобто ОУН намагалася провадити розвідку, чи то пак шпигунську діяльність, на користь Німеччини, я так Вас розумію?
    головна типографія ОУН, яка друкувала агітаційну продукцію мовами народів СРСР, знаходилася саме в Одесі.
    Люди заробляли собі на життя, могли, певне, знайти і щось менш одіозне, але то таке. Одеса, знаєте )

3. Вверх #25103
    Не покидает форум Аватар для Bivaliu
    Цитата Сообщение от Светлaнka Посмотреть сообщение
    УКРАИНСКАЯ ПОВСТАНЧЕСКАЯ АРМИЯ (УПА). СНИМАЕМ МАСКИ. ГЕРОЙ УКРАИНЫ РОМАН ШУХЕВИЧ. (или как в очередной раз народ Украины держат в очередном музее за лохов ( музеи Батурину , голодомора , Мазепе))
    Ви розумієте у чому справа, те, що для Вас повстанці не є героями, усі вже й так зрозуміли! Не потрібно стільки повторюватись і витрачати час...
    Цьому є й підстави, бо вони боролись проти окупації (засилля) людей, серед котрих (не виключаю) можливо були й Ваші пращурі!
    А щодо уподобань українського народу, чи того, кого вони вважають героями (і це не зважаючи на багато десятиліть брехливої пропаганди), то це дайте змогу йому самому вирішувати!
    Я Вам лише нагадаю, що коли проводили опитування щодо визначних постатей в історії України, то С.Бандера опинився у "призовій" трійці...

Цитата Сообщение от Светлaнka Посмотреть сообщение
    Вы меня боитесь ? И правильно делаете . Я по-украински не понимаю .(я укров узнаю по Никам)
    Й тут проблеми...
    Бо у цій темі на одній сторінці є аж дві "Светланkи" (у однієї 5 повідомлень і репутація 11, а у іншої - 19 повідомлень і репутація аж 16) так от я не збагну, котру ж я повинен боятись: першу чи то другу??
    Як підскажете, так і одразу ж почну того, боятись, а поки що - розгублений і тільки...
    Последний раз редактировалось Bivaliu; 12.04.2013 в 18:13.
    "Новороссы" - биологические остатки Российской империи...

4. Вверх #25104
    Не покидает форум Аватар для капитан
    Цитата Сообщение от Bivaliu Посмотреть сообщение
    Це Ви вірно зрозуміти, а тому, вибачайте, діалог з Вами я припиняю, щоб не тратити свій час і засмічувати форум...

А щодо цього, то сходіть до архіву, чи то купіть собі "полкана" і пустіть його по сліду, бо у свій час тут відпочивав (лікувався) сам Шухевич!!
    І це під носом у всього НКВС?!?!
    Я впевнений, що слід його "полкан" візьме...

Разом з тим ось Вам: "До кінця 1941 року похідним групам ОУН обох фракцій вдалося створити розгалужену підпільну мережу у всіх південноукраїнських областях, що на той момент опинилися у складі румунської Трансністрії. До речі, це поняття націоналісти не визнавали і всіляко поборювали його використання. Основними завданнями підпільників були пропаганда та захисні акції проти окупаційної влади. Південні землі підпорядковувались Проводу Південних Українських Земель з центром у Дніпропетровську на чолі з Зиновієм Матлою.
    В Одеській області було створено 5 окружних проводів, що утворювали Одеський обласний провід. Основною задачею окружних проводів було залучення місцевого населення до боротьби, та створення з них місцевих осередків ОУН. Така діяльність викликала жорсткий супротив румунської влади, через що обласний провід зазнав значних втрат. В умовах суворої конспірації, більшість членів окружних проводів (з Очакова, Котовська, Комінтернівського, Андрієво-Іванівського) змушені були перебратись до Одеси. Лише у Голтському окружному проводі ситуація дозволила залишитись всім членам і продовжити активну діяльність. Згодом, замість окружних були створені районні проводи. Контакти з Головним проводом у Галичині здійснювалися по лінії Одеса – Жмеринка. Тоді ж в Одесу прибув для керівництва обласним проводом Тарас Семчишин.
    Засновниками українського націоналістичного підпілля в Одесі були Степан Боднарчук, директор українського драматичного театру, Віктор Лісовський та Станіслав Караванський, уродженець Одеси, студент Одеського університету. Він залучив до лав ОУН студентів «східняків» Яківа Перебийніса, Павла Нанієва, Петра Гороха, В. Непомнящего, Віктора Панькова, Розалію Гавдзинську, Михайла Гдешинського, Ніну Доконт, Таїсію Дубинську, Миколу Коваля та ін. Інший провідник цього осередку Олег Легкий залучив до діяльності в ОУН корінну одеситку Ніну Строкатову (Строкату), у майбутньому – свою дружину, а згодом – дружину С. Караванського. Поряд з агітацією серед молоді осередок вдався до досить ризикованого та відвертого кроку: у 1942 – 1943 роках надіслав за своїми підписами два листи до очільників Трансністрії з проханням відкрити українські відділи на всіх секціях історико-філологічного факультету Одеського Університету. Попри те, що ці листи дійшли до адресата, результату не було досягнуто, хоча сам факт заяви був важливим консолідуючим чинником для української молоді."

Чи ще от це: "Наприклад, в Одесі на початку 1943 р. були надруковані листівки грузинською і вірменською мовами із закликом до представників цих народів приєднуватися до УПА і вести боротьбу з окупантами. В 1942 р. в Одеському університеті на факультеті літератури існував нелегальний гурток української молоді, пов'язаний з ОУН. Члени ОУН, намагаючись організувати місцеві адмінистративніі органи, вважали, що таким чином вони створюють фундамент власної державності. 30 червня 1941 р. члени ОУН Бандери (далі - ОУН(Б)) проголосили Акт відновлення Української держави. У відповідь нацисти розпочали репресії проти націоналістів. В результаті більшість оунівців перейшла на нелегальне становище і почала боротьбу з окупаційним режимом. Не маючи достатніх сил, засобів і коштів для негайної збройної боротьби, ОУН вдалася до антинімецької агітації серед населення України. В одному з німецьких рапортів від 15 вересня 1941 р. підкреслювалося, що діяльність ОУН(Б) стає все більш шкідливою. "Ця група, - говорилося в донесенні, - пропагує національні політичні ідеї, які становлять гостру небезпеку для німецьких інтересів сьогодні і в майбутньому". 15 вересня 1941 р. було проведено перші масові арешти членів ОУН(Б) по всій окупованій Україні. Починаючи з цього часу репресії проти ОУН(Б) стали систематичними."
    Читая ваши постулаты о героическом одесском националистическом подполье хочется просто вас обнять и плакать

5. Вверх #25105
    Не покидает форум Аватар для Bivaliu
    Цитата Сообщение от капитан Посмотреть сообщение
    Читая ваши постулаты о героическом одесском националистическом подполье хочется просто вас обнять и плакать
    А хто Вам сказав, що вони мої і тим паче "постулати" (Ви хоч знаєте значення цього слова?)??
    Краще напишіть тут свої спогади про те, як Ваші родичі надавали допомогу УПА і як за це вони потрапили під репресії з боку "старшіх братьєв/сестёр"!
    Тільки не пишіть, що вони з переляку це робили бо спаплюжите їх...
    От за ці спогади я Вас і те, і те...
    "Новороссы" - биологические остатки Российской империи...

6. Вверх #25106
    Новичок Аватар для Cветланka
    Бояться , Bivaliu , не нужно никого . Особенно имбецильных московских клонов на зарплате у Потупчик.

Й тут проблеми...
    Бо у цій темі на одній сторінці є аж дві "Светланkи" (у однієї 5 повідомлень і репутація 11, а у іншої - 19 повідомлень і репутація аж 16) так от я не збагну, котру ж я повинен боятись: першу чи то другу??
    Як підскажете, так і одразу ж почну того, боятись, а поки що - розгублений і тільки...
    Всё .Хана Cветланkе.Свидомиты заточили её под себя.

7. Вверх #25107
    Затейница

В Киеве пройдёт митинг в память жертв УПА

15 апреля в Киеве молодёжь проведёт митинг возле памятника Ватутину в Мариинском парке. Мероприятие состоится в 11:00.

Организаторами митинга выступают Всеукраинское движение «Молодёжное Единство», Международная общественная организация «Верное казачество» и общественная организация «Оплот».

Общественники планируют инициировать введение на Украине Дня памяти жертв УПА, а также провести фотовыставку. Таким образом, «Молодёжное Единство» хочет напомнить украинцам о страшных событиях 1940-х годов, когда воины УПА совершили массу кровавых рейдов по территории Украины. Стоит только напомнить о «Волынской резне» 1943 года, убийстве освободителя Киева генерала Николая Ватутина, героического разведчика Николая Кузнецова и других «подвигах» жестоких палачей.
    💙💛
    Якщо у свободи є ім’я. То це ім’я — Україна! © Урсула фон дер Ляйен

8. Вверх #25108
    Постоялец форума Аватар для петлюра
    Цитата Сообщение от Olivi@ Посмотреть сообщение
    В Киеве пройдёт митинг в память жертв УПА

15 апреля в Киеве молодёжь проведёт митинг возле памятника Ватутину в Мариинском парке. Мероприятие состоится в 11:00.

Организаторами митинга выступают Всеукраинское движение «Молодёжное Единство», Международная общественная организация «Верное казачество» и общественная организация «Оплот».

Общественники планируют инициировать введение на Украине Дня памяти жертв УПА, а также провести фотовыставку. Таким образом, «Молодёжное Единство» хочет напомнить украинцам о страшных событиях 1940-х годов, когда воины УПА совершили массу кровавых рейдов по территории Украины. Стоит только напомнить о «Волынской резне» 1943 года, убийстве освободителя Киева генерала Николая Ватутина, героического разведчика Николая Кузнецова и других «подвигах» жестоких палачей.
    Була війна проти режимів -а на войні немає ангелів!
    МИ САМОТНІ В БЕЗМЕЖЖІ
    ХАЙ НАМ СНЯТЬСЯ СТЕПИ

9. Вверх #25109
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от петлюра Посмотреть сообщение
    Воевать против режимов, для установления своего режима???те же яйца только в профиль.

10. Вверх #25110
    Не покидает форум
    Ось про це, будь ласка, детальніше. Цікаво було б знати, хто ж працює у тих провласних ЗМІ і куди їх влада направляє??
    Решта - маячня...
    Вас не дивує відсутність подібного нашому ажіотажу (істерії) у ЄС? При чому, цей ажіотаж здіймається лише у переддення 9 травня і стихає наступного ж дня?!
    Але ж у Європі почали війну ще у 1939 році, а завершили, як і ми - у 1945!!
    Крім того, там також багато ветеранів, про яких піклуються не за св'ятковим столом, а повсякденно!

Щось забагато спекуляцій на цій темі і особливо в останні роки...

А ветеранами є і вояки УПА! Вони бились проти свого ворога, яким тоді був "совок".
    Для них не було різниці між польськими, чи то німецькими, чи то "совєцькими" поневолювачами (окупантами їх земель)!
    Доречі, і ми, через десятки років без суму та туги позбавились того ж "совка", з яким так боролась УПА.
    Так що, вони насправді герої, бо боролись зі зброєю у руках з тим же, чого і ми позбавились, але мирним (дякувати Богу) шляхом!!
    Ну ты и сказочный))
    Поподробней об оккупантах Одессы))

11. Вверх #25111
    User banned
    Цитата Сообщение от петлюра Посмотреть сообщение
    А что ж ты,хороняка,тут за палачей из НКВД распинался? Дубль-стандарты? Двуликий Анус(с)?

12. Вверх #25112
    Не покидает форум Аватар для bobbob
    Цитата Сообщение от Лаврентій Посмотреть сообщение
    Тобто ОУН намагалася провадити розвідку, чи то пак шпигунську діяльність, на користь Німеччини, я так Вас розумію?
    Люди заробляли собі на життя, могли, певне, знайти і щось менш одіозне, але то таке. Одеса, знаєте )
    Саме так. І непотрібно пересмикувати терміни "розвідка" і "шпигунська діяльність". Це власне одне поняття, але як це практикувалося в при Совітах, "свій", тобто радянський шпигун, це "розвідник", а розвідник з протилежного боку, це звичайно "шпигун".=)
    Ваші дописи, здаються мені досить непоганими, але подібними, перепрошую "трактуваннями", Ви зводите нанівець мої перші про Вас(позитивні) враження. Досить прикро, тому що в цій темі адекватних співрозмовників завжди бракувало.
    Последний раз редактировалось bobbob; 15.04.2013 в 13:10.
    Якщо нікчеми почувши твоє ім’я здіймають галас, значить воно звучить гордо.

13. Вверх #25113
    User banned
    Саме так. І не потрібно пересмикувати терміни "розвідка" і "шпигунська діяльність". Це власне одне поняття, але як це практикувалося в при Совітах, "свій", тобто радянський шпигун, це "розвідник", а розвідник з протилежного боку, це звичайно "шпигун".=)
    Ваші дописи, здаються мені досить непоганими, але подібними, перепрошую "трактуваннями", Ви зводите нанівець мої перші про Вас(позитивні) враження. Досить прикро, тому що в цій темі адекватних співрозмовників завжди бракувало.
    Другими словами, вы ставите на один уровень фашистских "разведчиков" и совеццких? Оно воно як

14. Вверх #25114
    Цитата Сообщение от Соломон Изевич Посмотреть сообщение
    Другими словами, вы ставите на один уровень фашистских "разведчиков" и совеццких? Оно воно як
    А Вы, как я понимаю, сомневаетесь в профессиональном уровне кого-то из них. Напрасно. И те и другие показывали неплохие результаты.=) Или у Вас по этому поводу есть какие-то неизвестные мне сентенции? Очень интересно послушать.

15. Вверх #25115
    User banned
    А Вы, как я понимаю, сомневаетесь в профессиональном уровне кого-то из них. Напрасно. И те и другие показывали неплохие результаты.=) Или у Вас по этому поводу есть какие-то неизвестные мне сентенции? Очень интересно послушать.
    А сентенция только одна: ОНИ напали на нас, а не МЫ на них И, невзирая на их более высокий "профессиональный уровень", их таки вздрючили.

16. Вверх #25116
    Новичок
    Саме так. І непотрібно пересмикувати терміни "розвідка" і "шпигунська діяльність". Це власне одне поняття
    Мусимо користатися нормами тих часів, про які говоримо, чи не так? Розвідник має бути у формі своєї держави, він, знаєте, комбатант все-таки, на відміну від шпигуна, немає різниці з якого боку. Отже, ОУН займалася шпигунством, я так розумію. І з огляду на те держава, на території якої ОУН шпигувала, мала повне і цілковите право на відповідну реакцію та поводження зі шпигунами. Безумовно, це працює в обидві сторони, але ми все-таки тут про ОУН розмовляємо.

17. Вверх #25117
    Цитата Сообщение от Лаврентій Посмотреть сообщение
    Мусимо користатися нормами тих часів, про які говоримо, чи не так? Розвідник має бути у формі своєї держави, він, знаєте, комбатант все-таки, на відміну від шпигуна, немає різниці з якого боку. Отже, ОУН займалася шпигунством, я так розумію. І з огляду на те держава, на території якої ОУН шпигувала, мала повне і цілковите право на відповідну реакцію та поводження зі шпигунами. Безумовно, це працює в обидві сторони, але ми все-таки тут про ОУН розмовляємо.
    " Розвідник має бути у формі своєї держави, він, знаєте, комбатант"(с)
    Ви напевно маєте на увазі фронтову розвідку у складі польових частин. Як би Вам пояснити... У Ріхарда Зорге не було радянськоі уніформи, так само як і у Філбі... і вони не були "комбатантами".
    Власне...більше до Вас я питань не маю.

18. Вверх #25118
    User banned
    " Розвідник має бути у формі своєї держави, він, знаєте, комбатант"
    Ви напевно маєте на увазі фронтову розвідку у складі польових частин. Як би Вам пояснити... У Ріхарда Зорге не було радянськоі уніформи, так само як і у Філбі... і вони не були "комбатантами".
    Власне...більше до Вас я питань не маю.
    Вы всё время забываете уточнить, что Рихард Зорге НЕ БЫЛ ЯПОНЦЕМ. И осуществлял разведку в Японии...А как назвали бы вы ЯПОНЦА, работающего на разведку противника?

19. Вверх #25119
    Новичок
    У Ріхарда Зорге не було радянськоі уніформи, так само як і у Філбі... і вони не були "комбатантами".
    Звісно, вони були шпигунами.
    Не розумію, чому Ви так боїтеся застосувати аналогічний термін до ОУН.

20. Вверх #25120
    Новичок
    Цитата Сообщение от Соломон Изевич Посмотреть сообщение
    Вы всё время забываете уточнить, что Рихард Зорге НЕ БЫЛ ЯПОНЦЕМ. И осуществлял разведку в Японии...А как назвали бы вы ЯПОНЦА, работающего на разведку противника?
    То Ви, вибачайте, вже інші категорії розглядаєте, такого японця швидше назвати зрадником, виключно моральний аспект, якщо він не давав присяги своїй державі. Ну а якщо давав, то тут все ясно.

Ответить в теме
Страница 1256 из 1519 ПерваяПервая ... 256 756 1156 1206 1246 1254 1255 1256 1257 1258 1266 1306 1356 ... ПоследняяПоследняя

Метки этой темы

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права