|
Ну і чому Ви біситесь? Краще подумайте: за останню сотню років з території російської імперії було кілька хвиль еміграції. І перше що потрібно було зробити переселенцям в нових умовах- вивчити мову. Після розпаду Радянського Союзу багато людей, волею чи не волею, виявились у вимушеній еміграції і для всіх, без виключення, мовне питання стало чи не головним. Можливо Ви вважаєте що росіяни які проживають нині в Казахстані, Киргизії, Узбекистані, Грузії чи Латвії не повинні були вивчати національні мови? Чи вважаєте що росіяни Одеси якісь особливі? Ви не змогли за триста років асимілювати українців, чому думаєте що Вам це вдасться зараз? Так, у побуті розмовляйте собі на будь якій мові, навіть на сурдо, а у державних установах, будь ласка, на українській, на державній. Так що дії ВО Свобода у мовному питанні є зрозумілими і закономірними. Я зовсім не стараюсь Вас "увещевать", мені це не потрібно, я пояснюю. На мапі світу появилась нова країна- Україна і це потрібно визнати, так як визнали росіяни прибалтики чи середньої азії. І дякуйте Бога що Ви проживаєте в Одесі, а не в Баку, Тбілісі чи Бішкеку, бо тут до Вас відносяться толерантно і нічого зайвого не вимагають і Свобода нічого поганого вам не вчинила, швидше навпаки...
Тут совсем наоборот - это русская Одесса чересчур толерантно относится ко всему украинскому, нынче приобретшему омерзительный националистический, даже не оттенок, а боевую раскраску.
Вот и дотолерувалысь...
Заманали со своей чужой мовой - суёте её во все дырки, а больше кроме мовы ничего не имеете. Пустышки и глупцы.
От безделья это всё, от неумения делать что-либо другое. Тягнибока и фарионшу - в тюрягу, за пропаганду фашизма.
Мой родной русский и всегда им был и будет. То, что я знаю мову, не значит, что я сменю к ней свое отношение. Я не терплю, когда мне кто-то что-то навязывает. Когда полоумные помаранчи и нацики навязывали кругом укрмову, то я на ней несколько лет не произнес ни одного слова. Кстати, мову я знаю еще со времен СССР, так что не надо нацикам ныть о том, что укрмова кругом подавлялась.
Далее, Одесса город с российскими корнями, и эти традиции еще не умерли. Николаев вообще на Россию похож. Хотелось бы напомнить, что сии земли были брошены при распаде РИ и потом подобраны большевистской Украиной без их согласия на присоединения к оной. И вообще я считаю, что присоединение Одессы, Николаева и Херсона к Украине - трагедия. В день объявления сего события надо вывешивать флаг Одессы с черной ленточкой на древке. Этому горю уже не поможешь, границы Украины признаны и Одесса со временем превратится в "крыжополь" и это факт. И тут пришли нацики на форум и не имеют к истории сих мест никакого уважения. В этом я не вижу ничего удивительного.
Что касается нацистов. Их "рЭволюции" сиречь переворот, может привести к гражданской войне и распаду Украины. Сегодня они недостаточно показывают свою личину, дружа с евреем Яйценюком, но ему может потом не поздоровится от них.
все так, але епік панімаішь фейл)):Можливо Ви вважаєте що росіяни які проживають нині в Казахстані, Киргизії, Узбекистані, Грузії чи Латвії не повинні були вивчати національні мови? Чи вважаєте що росіяни Одеси якісь особливі? Ви не змогли за триста років асимілювати українців, чому думаєте що Вам це вдасться зараз? Так, у побуті розмовляйте собі на будь якій мові, навіть на сурдо, а у державних установах, будь ласка, на українській, на державній.
![]()
Adesso comando io. Lei vada a bordo! E' chiaro? ©
George_S, шо, внести персональную корректировку в нижнюю надпись?
Залюбки)
"Хочу дівчат, але не можу".
Adesso comando io. Lei vada a bordo! E' chiaro? ©
Социальные закладки