|
Ирина Фарион хочет, чтобы в Украине комфортно жилось всем нациям
"...стрижнем є титульна нація. Серед цієї титульної нації живуть представники інших націй, крапка! Існують поняття етно-нації та політичної нації - ці речі потрібно розмежовувати. Але "закваскою" кожної нації є ця духовно-кровна спільнота. Найпоказовішим елементом української сутності є мова, яка виникає на генетичному рівні. Тому вони так воюють з українською мовою. Церкву вони вже практично задушили. Традиції - ну, тліють ще. Вони не додушили ще мови, а вона весь час кричить про українську неповторність. Не "у мене є", а "я маю". Я не хочу панувати над кимось. Я хочу, щоб у моїй державі комфортно жили всі - і росіяни, і поляки, і євреї, і білоруси. Але якщо в моїй країні комфортно тільки одній національній меншині - російській, - опа, опа! Я бунтую. Я цього не дозволю. Все, я випустила кігтики!"
От себя добавлю: просто и гениально.
Последний раз редактировалось syplit; 18.01.2013 в 22:21.
Красуня неизменно радует.
Что же её так зацепило? А вот что:Ірина Фаріон: "Нехай діти українофобів побавляться у совкове "лукоморьє", а наші діти житимуть і творитимуть в іншому – українському світі"
Т.е. пушкинское "Лукоморье" - это "совковость. Дальше эта "пірнальниця" пишет:указ міністра-українофоба Табачніка про проведення Всеукраїнського учнівського конкурсу з російської мови "Лукомор'я" для учнів 2–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.
И меры противодействия:Бо російська мова в Україні ніколи не матиме головного підживлення – діалектами. А саме вони – діалекти – є прямою мовою української землі. Не без того століттями "вєлікій маґучій рускій язик" ніяк не може вкоськати милозвучну українську мову…
В общем, как говаривал Хрущёв: "Цели определены, задачи поставлены - за работу, товарищи!".Пес гавкає, а сонце світить. Нарощуймо сили у нашому Міжнародному конкурсі знавців української мови імени Петра Яцика!
И какой-то чахлый Пушкин теряется в ослепительном сиянии Петра Яцика.
Слава українським українцям української України!
Во-первых, никогда украинцы в Украине не жили лучше других наций. А во-вторых, если вы себя не относите к украинцам и вам тут не комфортно, то, чтобы не заниматься саморазрушением в ненависти ко всему украинскому, то у вас имеются 2 варианта: хотя бы сносно изучите историю и язык этой страны, чтоб вам стало комфортнее, или покиньте столь некомфортную вам территорию. В чём проблема?
[mod] Флейм.
Вам уже неоднократно разъяснено, что чемодан-вокзал-Россия, как и валіза-фіра-Говерла здесь не будет.
Последний раз редактировалось Sklif; 18.01.2013 в 22:41.
А должны жить лучше любого другого гражданина страны ? Думаю , нет, по той простой причине, что все мы одинаковы в свой стране не зависимо от национальности, соответственно и права у нас у всех должны быть равными, опять таки не зависимо от национальности. Встречное предложение...если вам так не комфортно с другими нациями и с другими языками быть на равных правах, то вы так же можете покинуть данную некомфортную территорию.И никаких проблем.
Социальные закладки