Відкритий лист Юлії Тимошенко громадянинові України Віктору Януковичу Пройшов вже рік і сім місяців з тієї миті, як ви захопили мене в заручники і силою і обманом утримуєте в полоні. Так само силою ви захопили і узурпували владу в країні, узяли курс на українофобію і клептократію. Завдяки вам Україна майже втратила шанс стати європейським державою. Українці вже четвертий рік вимушені жити в несправедливості, несвободі, приниженні і бідності. Вони не поважають вас, але бояться. Вони бояться, що ви позбавите їх роботи, бізнесу, свободи, перспективи для дітей. Держава, яку ви втілюєте, може у будь-який момент безкарно відібрати все у кожного. Щоб зменшити в суспільстві страх перед вашим режимом, щоб ще раз сказати, що ви принижуєте і руйнуєте Україну, я оголошую свою особисту акцію громадянської непокори. Саме таке моє право передбачено ч. 5 ст. 55 Конституції України. На сьогодні це єдине моє право, яким я можу зараз скористатися. Я публічно говорю вам, що ми усі — я, Юрко Луценко, інші політв’язні, народ України — ми усі — політичні заручники, яких ви тримаєте під оптичним прицілом. Я вважаю, що ми все не маємо цивільного права з цим миритися. Ми зобов’язані вас, Віктор Федорович, якнайскоріше зупинити. Сьогодні я починаю свою особисту акцію громадянської непокори, і з цієї миті я, по-перше, більше не визнаю ваших прокурорів і слідчих — вони не ті, за кого себе видають, вони не справжні, вони — ваша, Віктор Федорович, корумпована, аморальна, політично ангажована злочинна група, легіон нових пукачей, ряджених в погони, портупеї і кокарди. Ваші прокурори і слідчі діють ім’ям України, але їх гімном була і залишається " Мурка». Для них не існує ні законів, ні Конституції, ні офіцерської честі. Поводитися з ними, як із справжніми прокурорами і слідчими, помилково і негідно патріотів України. Саме тому з сьогоднішнього дня я більше жодного разу з ними не спілкуватимуся, не даватиму їм ніяких пояснень, відповідати на їх питання або брати участь в яких-небудь замовлених кримінальних процесах. А вони є очевидно замовленими. Нехай самі, без моєї участі імітують " чесне» слідство. По-друге, з цієї миті на знак протесту я більше жодного разу не приїду добровільно до вашого суду, тому що це вже давно не суд, це — інквізиція без справедливості і честі для 46 мільйонів громадян України. Ваші псевдосуди і псевдосудді, Віктор Федорович, гниють і смердять. Ні сенсу від них чекати правосуддя, професіоналізму і безсторонності. Вони — легіон пітних і безвільних киреевых, тому мені нічого робити в таких судах — судите без мене. Коли ви, Віктор Федорович, продовжуватимете проти мене політичні репресії і далі втрачати залишки своєї політичної особи, то доставляти мене до суду вам припаде із застосуванням грубої фізичної сили. Такому примусу я чинитиму фізичний опір настільки, наскільки у мене вистачить сил і життя. І це буде моя особиста боротьба проти політичних репресій, неодиктатури і, у тому числі, псевдосуддів і псевдосудів. І останнє — третє. З цієї миті я більше не підкоряюся встановленим вами тюремним знущанням. Я більше жодного разу не дозволю провести мій персональний огляд або обшук моїх речей. Я фізично захищатимуся, незважаючи на хворобу, я робитиму це так, як я зможу. Я більше не увійду до своєї тюремної палати доки ви, Віктор Федорович, не знімете там свої відеокамери, через які ви цілодобово підглядаєте за мною, заглядаєте в ліжко, в душ, в туалет, стежите за тим, як я переодягаюся, їм, сплю, спілкуюся з лікарями і захисниками. Цікаво, чи підтримують вас, Віктор Федорович, в таких чоловічих розвагах ваші сини Олександр і Віктор. Ми усі, українське суспільство має право знати, чи є таким же моральний стан у ваших спадкоємців трону. Я більше не увійду до своєї тюремної медичної палати, поки ви не виведете з неї черговий караул, який там знаходиться незаконно і який стоїть біля мого ліжка, коли я сплю або проходжу медичні процедури, який сидить у мого столу, коли я їм або працюю. Я вам раджу перевести цей караул з моєї спальні у свою. Більше я не миритимуся з безпрецедентним порушенням вами ст. 28 Конституцій України, як по відношенню до мене, так і по відношенню до кожної людини в нашій країні. Час мого терпіння і толерантності закінчився. Я знаю, що ви обов’язково продовжите розправлятися зі мною і далі, але це, Віктор Федорович, вам нічим вже не допоможе. Щоб ви зі мною далі не робили, ви вже програли. Навіть шансу виправити вашу політичну трагедію не існує. Усі вже знають, ким ви є насправді. Ваш авторський портрет написаний вами власноручно і представлений світу. Портрет не дуже симпатичний, але щирий, як ваша посмішка. Я упевнена, що більшість українців не змиряться з приниженням, яке ви пропонуєте нашим громадянам, кожен знайде свою індивідуальну форму цивільного протесту і непокори, таку, як зможе, таку, яка буде доступна. Наприклад, так, як зробила ведуча телебачення, коли під час оголошення на УТ- 1 прогнозу погоди знайшла сили повідомити людям правду про діючий режим, або студентка, яка кинула в обличчя міністрові-українофобові букет квітів. Українці діятимуть, я знаю, вони не змиряться з принизливим існуванням, яке ви їм пропонуєте. Ви теж це знаєте, я упевнена. До скорої зустрічі, Віктор Федорович, дуже швидкою. Юлія Тимошенко
Социальные закладки