|
У Франковому університеті продовжують відроджувати давні академічні традиції
3 вересня о 10.00 у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбудеться Урочиста академія з нагоди початку нового навчального року та посвята першокурсників у студенти ЛНУ ім. Івана Франка (площа біля пам’ятника Іванові Франку, вул. Університетська, 1). Про це повідомила прес-служба університету.
Нагадаємо, що минулоріч у ЛНУ ім. Івана Франка було відновлено акт імматрикуляції. Студенти-першокурсники 2012 року також матимуть унікальну можливість взяти участь у процесі імматрикуляції (внесення до списку студентів), під час якого вони складають урочисту присягу, що була одним із основних моментів конфлікту, адже йшлося про відстоювання права складати присягу та проводити всю церемонію українською мовою. Зазначимо, що цісарський указ від 1871 року задекларував утраквістичний (двомовний) характер Львівського університету. Тож надалі він став двомовним. Наслідком тривалого конфлікту стало офіційне скасування в 1908 році міністром віросповідань та освіти Австро-Угорщини у Львівському університеті акту імматрикуляції.
Серед почесних гостей, які цьогоріч візьмуть участь в Урочистій Академії, - делегація Вроцлавського університету на чолі з ректором, професором Мареком Боярські, DoctorHonorisCausaЛьвівського національного університету імені Івана Франка (2011 р.).
Сюрпризом для учасників урочистостей стане вручення Мареком Боярські одного з елементів університетської символіки періоду Йосифінського Університету Ректорові Львівського університету.
--------------------------------------------
так это полностью рушит московско-азиатский миф о польско-еврейском Львове. Какого тогда спрашивается делать университет двомовным аж в 1871г? И опять же, очевидно, что режим в Австро-Венгрии был цивилизованнее и человечнее по сравнению с полуазиатской РИ, не разрешавшей укр. язык
"Бреше, сучий москаль" (Н.В.Гоголь)
Опять "эуропеец" заговорил про мифы. Что-то я логики в вашем посте не наблюдаю. То вы говорите про польско-еврейский миф Львова, потом приводите указ от 1871 года, который если не выдергивать слова из контекста то вот, что дало то самое цивилизованное и человечное "Ще до виходу статті "Поляки-гнобителі", в січні 1907 р. Бйорнсон знав, що львівські студенти-українці розпочали голодування з вимогою дотримати їх право навчатися українською мовою (від 1871 р. діяв цісарський указ про двомовність викладання в Львівському університеті – т.зв. "утраквістичний характер" – що на практиці надавав перевагу польськомовному середовищу та посилював протистояння між українськими та польськими студентами.
Норвежець був вкрай обурений, що студентів за відстоювання свого природного права було заарештовано поліцією і висловив свій протест на сторінках європейської преси. Скандал набув такого розголосу, що студентів змушені були звільнити. А заарештовані студенти, ще перебуваючи в тюрмах, вислали Бйорнсонові подячну листівку за його допомогу.)
Ну что то я тут не вижу смиренности и любви к данному закону и великой человечности, про которую так говорят сравнивая с РИ или СССР. Значит Вы признаете, что при СССР вам было гораздо лучше, так как официально был единственный язык в Украине и это был украинский ?
![]()
Я вот смотрю у вас прямо таки навязчивая идея кого-то тут назвать азиатами? Чем больше вы пытаетесь доказать "азиатскость" кого-то, тем больше мне становится понятней где таки находится истинная азиопа с азиопцами, считающими себя такими эуропейцами, что аж смешно становится.
Но не горожанами напрямую, а горсоветом. Например:
Избран секретарь Одесского городского совета нового созыва
Решение горсовета об избрании Олега Брындака на должность секретаря Одесского городского совета VI созыва
Согласно решению Одесского городского совета №5-VI от 06.12.2010г.
секретарем Одесского городского совета VI созыва
избран депутат Одесского городского совета
БРЫНДАК Олег Борисович.
Сражаюсь со своими демонами. Плечом к плечу.
Мерія Львова засекретила список підприємств, які спричинюють сморід
Львів – Львів’яни останніми місяцями потерпають від жахливого запаху у місті, який особливо посилюється у вихідні. Водночас міська влада приховує список підприємств, які скидають неочищені стоки у міську каналізацію. Людям не лише не називають причини смороду, але ніхто не дослідив повітря, яким дихає майже мільйонне місто і тисячі туристів.
Дихати у ці вихідні у Львові було просто нестерпно. Не допомагали навіть зачинені вікна...
💙💛
Якщо у свободи є ім’я. То це ім’я — Україна! © Урсула фон дер Ляйен
почему-то фото больше напоминает окрестности какого-то Бангладеша. опять журналюги ляпнули.
Дом во Львове:
![]()
Слава українським українцям української України!
Фото отсюда)
💙💛
Якщо у свободи є ім’я. То це ім’я — Україна! © Урсула фон дер Ляйен
Социальные закладки