| ||
Тема: Языковая проблема - 3D
"Новороссы" - биологические остатки Российской империи...
– Тато, а адреса пишеться з однією "с", або з двома? – З трьома "w", синок. …
Україна єдина, красива і сильна.
В мирі і любові до своєї землі,
Україна - це ми!
ІНШОМОВНІ СЛОВА — слова з ін. мов, які, на відміну від запозичених слів, не засвоєні повністю мовою, що їх запозичила, усвідомлюються мовцями як чужорідні й зберігають ознаки свого походження. Це виявляється як у їхній формі, так і у семантиці. У формі І. с. відрізняє більший чи менший ступінь незасвоєності мовою, в яку вони увійшли; можливість збереження вихідної (лат.) графіки на письмі [італ. (муз.) grácile — «ніжно, делікатно»]; наявність незвичних звукосполучень (бюст, кюре, монтежю, Баал); невідмінюваність частини І. с. (какао, кенгуру, безе, шасі, прикм. беж), яка, проте, поступово втрачається: пор. при невідмінюваності кіно, метро, табло відмінюваність пальто. У семантиці І. с. характеризуються незрозумілістю або недостатньою ясністю для значної частини носіїв мови, де вони вживаються, що й викликає потребу у створенні спец. словників І. с. В укр., як і в ін. мовах світу, що запозичують І. с, відбувається безперервний процес їх засвоєння, через що нерідко дуже важко провести чітку межу між ними і запозич. словами. Проникаючи насамперед у склад спец. лексики й термінології, а також екзотизмів на позначення особливостей природи та побуту ін. народів, І. с. з часом у зв’язку з набуттям ними популярності засвоюються усіма носіями запозичаючої мови. Це поступово перетворює їх на запозич. слова. Коло мов-джерел І. с. значно ширше, ніж у запозич. слів. Крім латинської й грец. мов (осн. джерела інтернаціоналізмів для української, як і ін. мов Європи), а також сучас. європ. мов (гол. чин., англ., франц., нім., італ., звідки запозичено багато І. с. для творення термінів різних галузей науки, техніки, мист-ва), до складу І. с. укр. мови входять слова з мов народів кол. СРСР та ін. мов світу.
Значну роль у їхньому запозиченні відіграли рос, польс., нім., та ін. мови Європи. Частина І. с. і висловів зберігається у ній у лат. написанні. Вони походять з лат., англ., франц., нім., італ., ісп. мов (пор. лат. sic transit gloria mundi «Так минає земна слава»; англ. happy end «щасливий кінець»; франц. savoir-vivre «уміння жити»; нім. der langen Rede kurzer Sinn «довгої промови короткий сенс»; італ. traduttóre — traditóre «перекладач — зрадник»; ісп. Más vale morir de pie que vivir de rodillas «Краще вмерти стоячи, ніж жити на колінах»).
Україна - це ми!
если меньше слоняться по всяким клоакам вроде вконтактиков и фишечек, а общаться с культурными и воспитанными людьми, и самое главное - больше читать, проблем с "классическим языком" не будет!
Всего-то навсего не нужно судить обо всех по своему собственному кругу и уровню общения![]()
«Перед вами громада — русский язык!»
Росія
у словнику іншомовних слів такого слова немає. Це значить, що воно не є іншомовним.
Україна - це ми!
Оліві, спеціально для Вас.
Одеса
У словнику іншомовних слів не знайдено
Знімайте репутацію мені і надалі, коли закінчуються аргументи, залишається тільки натиснути кнопку.
Україна - це ми!
Ви мені погрожуєте розправою? Цю маячню я так повинен розуміти. Пане Біваліу, це вже занадто. Коротше, закінчуйте з вашею маячнею. Мені набридло бачити ваші істерики. Кажіть спокійно, приводячи аргументи.
А так ви схожі на те саме бидло, котре вже приводили тут і яке хоче знищити росіян і євреїв. Мені прикро, що такі суб'єкти трапляються на ОФ. (
Спеціально для вас, пане Біваліу, який пише зі схрону.
В мене ставлення до України об'єктивне. Я не збираюся заплющувати очі ані на принади України, ані на її недоліки. Я дивлюся на ситуацію холодно і сухо, без емоцій, домішок котрих приводить до брехні. Це важко, мабуть, для вас, але так воно і є.
У України є свої недоліки, так і є те, чим можна пишатися. На жаль, в дискусії з вами я бачу, що ви є недолік України. Я досить спокійно до цього ставлюся, адже таке є у інших країнах. Там своїх вистачає. Тут є форумчанин Сембернар, це досить врівноважена людина, беріть приклад з нього. А з ваших постів тхне схроном, набридло.
Я не належу до ПР. Я сам по собі і в мене немає ватажка. Моя думка власна, без будь якого впливу. У цьому я незалежний. Не так як ви, пане Біваліу.
Последний раз редактировалось George_S; 11.07.2012 в 21:40.
Ну, вот ты не политик, а разжигаешь страсти)
Сама с собой общаешься? Плохой симптом.А зачем мне мнение 20 чел на форуме??
Без аргу - победа идиотизма,который ты тут всячески поддерживаешь.Его не будет - посему остаешься без аргу))
Это у тебя неосознанно получается)И не собиралась))))))
💙💛
Якщо у свободи є ім’я. То це ім’я — Україна! © Урсула фон дер Ляйен
Дорогая у меня для тебя сюпрайЗ)))
Ликбез))))
С завода, но из дома
С завода, но из дома. Почему мы говорим с завода, с вокзала, но из дома, из клуба; с Кавказа, с Украины, но из Крыма, из Сибири; из армии, но с флота? Есть ли какие-нибудь правила употребления предлогов из и с в общем значении "откуда-нибудь"?
Употребление предлогов из и с определяется обычно их значением. В значении отправления, удаления откуда-нибудь применяются оба этих предлога, однако один из них, а именно из, оказывается более узким, конкретным по значению, а предлог с - более общим. Сравните, например: из дома, из избы, из школы, но -с севера, с юга, с прогулки и т. п. В таких случаях, как с Кавказа, с Памира, с Алтая, предлог с обозначает еще и движение сверху вниз, т. е. как бы спуск с гор, а не простое возвращение откуда-нибудь.
Эти смысловые различия, имеющие исторические объяснения, в настоящее время в значительной мере потеряны. Они уступили место отношениям чисто грамматическим, формальным. Нет однозначного ответа на вопрос, почему в одних случаях мы говорим и пишем из (из Прибалтики, из командировки, из армии), а в других случаях с (с Камчатки, с совещания, с флота).
Зато мы всегда можем установить, как в сомнительных случаях следует употреблять эти предлоги. Для этого есть одно простое правило. В современном русском литературном языке предлоги из и с имеют антонимы, т. е. противоположные по значению предлоги. Для из - это предлог в, а для с - предлог на. По этим парам легко установить правильное употребление предлогов или проверить себя в затруднительных случаях. Например: раз мы говорим в Прибалтику - то следует говорить из Прибалтики, в армию - из армии, в магазин, в школу, в Москву - из магазина, из школы, из Москвы. Другая пара предлогов на и с: на Украину, на Камчатку, на совещание - с Украины, с Камчатки, с совещания.
Ты все еще ратуешь за - ????![]()
Доля української мови – то є водночас й доля української держави й нації)
Я й сам не знав цього! Виявляється назва держави пишеться з двома р - Андорра,
а назва міста Андора - столиці Андорри - з однією р.
Ось і згадались слова українського поета М. Рильського
Поставлю собі цей сайт у ОбранеЯк парость виноградної лози,
Плекайте мову. Пильно й ненастанно
Політь бур'ян. Чистіша від сльози
Вона хай буде. Вірно і слухняно
Нехай вона щоразу служить вам,
Хоч і живе своїм живим життям.
Прислухайтесь, як океан співає —
Народ говорить. І любов, і гнів
У тому гомоні морськім. Немає
Мудріших, ніж народ, учителів;
У нього кожне слово — це перлина,
Це праця, це натхнення, це людина.
Не бійтесь заглядати у словник:
Це пишний яр, а не сумне провалля;
Збирайте, як розумний садівник,
Достиглий овоч у Грінченка й Даля,
Не майте гніву до моїх порад
І не лінуйтесь доглядать свій сад.
Україна - це ми!
Так мы же говорим о перспективах языка и его проблемах!
А молодёжь (как мы с Вами подозреваем) и есть будущее того языка, о котором мы тут "печемся"...
Именно поэтому о ней (молодёжи) и нужно судить по кругу общения (к примеру тут, на форуме).
Так перспективы языка более чётко очерчиваются...
Последний раз редактировалось Bivaliu; 11.07.2012 в 21:58.
Все? Так быстро сдулась??))))))))
Пекари с родины Януковича показали высший класс.
http://dn.vgorode.ua/news/108908/
![]()
Доля української мови – то є водночас й доля української держави й нації)
Ну що вам усім так "сподобалась" моя персона, що ви в усіх темах неодмінно переходите на мою особу, забуваючи навіть назви самих тем!
Нешановний пане Голова сільради, ця тема щодо мовних проблем!
З великою тривогою читаю Ваші безграмотні пости.
Боляче робиться бо тема таки щодо мови, а не про "схрони"...
Де Ви їх у Одесі помітили для мене залишається загадкою. Може катакомби Ви мали на увазі?
Але, тим не менш, я Вам у котрий раз рекомендую, коли будете в Одесі, звернутись на Слобідку, там допоможуть!
Бо дописуєте Ви на форум щось усе більш сплутані думки...
Ну, це вже значно кращеЗ Вами тепер можна вести розмову.
Дозвольте лише зробти декілька зауважень.
Аргументи, як правило, наводять або надають.
Особливістю української мови є її милозвучність, спрощення, чергування голосних та приголосних. Тому вираз "у України" краще вжити так: "в України"
Ну і наостанок, Сенбернар (походить від Saint Bernard - видно на моєму аватарі). Але я не ображаюсь. Мене навіть не "заводить", коли мене називають псом чи ще якось інакше.
Дякую, нарешті я почув об'єктивну думку про себе![]()
Україна - це ми!
Социальные закладки