Тема: ОУН-УПА

Закрытая тема
Страница 119 из 147 ПерваяПервая ... 19 69 109 117 118 119 120 121 129 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 2,361 по 2,380 из 2933
  1. Вверх #2361
    События в фильме " Железная сотня " ( по жанру - героико - романтическая драма ) происходят на просторах Восточной Польши, территории, на которой изначально проживали миллионы украинцев, и которую сначала захватила большевистская Россия, потом Третий Рейх, а после войны Сталин "подарил" коммунистической Польше. В вихре этих трагических событий и оказалась сотня бойцов Украинской Повстанческой Армии во главе с Михаилом Дудой - Громенком ...
    Понятно, что силы были неравные, и мощь духа, вера в окнчательную победу, двигала несокрушимой "Железной сотней",остатки которой в 1947 году осуществили героический рейд на Запад, к Баварии, которую тогда контролировала американская воинская администрация. Герои фильма, построенного на реальных фактах, молодые украинцы, которые сознательно шли в ряды УПА. Авторы фильма не ставили перед собою цель
    показать лишь героику тех времен. Пронизывающая мысль кинокартины - это мысль о том, что и на войне, в экстремальных условиях, если всегда рядом грязь, кровь, смерть - можно
    остаться человеком, сохранить в себе высокие чистые чувства, достоинство, порядочность... И можно по настоящем любить, не считаясь с тем, что смерть ждет рядом, на каждом шаге...
    Понятно что это за фильм )

2. Вверх #2362
    User banned
    Да, видел его рекламку в помещении УНСО пару лет тому...

3. Вверх #2363
    User banned Аватар для magentis
    Об этом публично заявили вчера на специальной пресс-конференции в Киеве. Наступать на Россию украинские националисты будут… через Грузию.
    Путь не близкий, но настоящие герои всегда идут в обход. Лидер УНА-УНСО Игорь Мазур настолько уверен в победе, что вывалил журналистам все свои военные тайны. Оказывается, в Грузию бандеровцы попадут с оружием, но под видом журналистов.

— Мы будем воевать с нашим вечным врагом — Российской Федерацией — до тех пор, пока она не распадется и не сузится до 70 километров от Москвы.
    http://news.mail.ru/politics/1728710

4. Вверх #2364
    Посетитель
    Цитата Сообщение от magentis Посмотреть сообщение
    Оказывается, в Грузию бандеровцы попадут с оружием, но под видом журналистов.
    І де Ви там побачили бандерівців...?

5. Вверх #2365
    User banned
    Цитата Сообщение от Степан_Г Посмотреть сообщение
    І де Ви там побачили бандерівців...?
    Таки трудно...они осэлэдци сбрили и кепки надели...

6. Вверх #2366
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от magentis Посмотреть сообщение
    А о чем это "Сотня" ?
    Как фильм, кто смотрел.
    У меня вон в гипермаркете продается ДВД - недорого, может стоить посмотреть ?
    Я смотрел. Правда, по телевизору. Случайно налетел.
    Фильм в стиле студии Довженко. Такое всё патетичное и аллегоричное. Отдельно бьётся на слезу. Применяются раскрученные артисты (в частности, тот, кто играл психиатра в сериале "День рождения буржуя").
    УПА показана не просто белой и пушистой, а ослепительно белой и умопомрачительно пушистой. И что характерно - старательно отмываются от Бандеры. Когда попадающий к ним народ ужасается: "Так ви бандерiвцi??!", УПА дружески гладит их по головке и разъясняет: ну шо вы сразу - бандерiвцi, бандерiвцi... Будто других слов нет. Повстанцi ми, ось як!
    Ну а дальше всё тонет в гордых слезах: все гибнут, не просто доблестно, а доблестнейше, остаются беззащитные женщины и дети, над судьбой которых можно рыдать отдельно, собаки поляки, сволочи русские... дальше понятно.

7. Вверх #2367
    Постоялец форума Аватар для smeet
    Цитата Сообщение от АТ Посмотреть сообщение
    Не переходя на личность Ромки, могу в общем виде сказать, что лично мне не нравится такой стиль, когда из всего подручного материала старательно делают гомна лопату для идейных противников.
    Не считаясь ни с фактами, ни с логикой. Такому человеку доказывать бесполезно, он или только себя слышит, или же отрабатывает порученную работу.
    Ви хочете сказати що вам можна щось доказати?Та ніколи.Ви навіть не хочете і невмієте слухати,ви знаєте тільки чорне і біле,у вас нема різнокольоровості.Тут друзі а там вороги.І все. А те що і там і там були не роботи запрограмовані ,а люди,зі всіма своїми достоїнствами і недостатками ви зрозуміти не хочете.Всі УПівці погані всі з сталінської сторони добрі.Кожна людина має здатність комусь вірити і комусь не вірити.Якщо людина повірила в щось вона буде йти до кінця за свою ідею.Ви кажете що вона погана.
    Згадаймо років так з 20 назад.Нам гворили що всі американці погані і ми в це вірили.Нам казали що за Батьківщину можна віддати життя,і ми в це вірили і віддавали.Коли помер Сталін багато людей плакали,бо ЗМІ так його хвалили, що він став напівбогом.Потім лише сказали,що не все було в порядку.Потім був майже культ Брєжнєва.Я згадую як доходило до того коли в залі згадували-наш дорогиий Леонід Ілліч то всі вставали(1978-1979-1980).Потім він помер і я згадую який ступор був в країні-всі чогось думали що буде війна із США-так працювала ідеологічна машина.
    А потім............потім ніхто, ні за що не мав ні стариків смертників,ні Горбачова-з"ясувалось що король голий,і не без гріха.Потім був Афган і польські страйки-очікування введення військ в Польщу(ми в військах тиждень сиділи на чемоданах-чекали відправки в Польшу).А потім ГКЧП,потім його крах і тільки тоді в пресі почали з"являтися невеликі дописи про те що не все так було як писала радянська пропаганда.
    Так жив рядовий українець чи то пак радянський українець-торбто той українець що радиться(так переводиться радянський).
    Згадується книга з історії України-тоненька,в якій трохи про первісно-общинний лад,трохи про коліївщину,ПРО МАСОВІ ВИСТУПИ ПРОТИ панства і потім про революційні події,вже 1917-1918рр.Два речення про петлюрівців і потім вже відбудова і все.Ні про Грушевського,ні про те ж саме УПА,ні про ОУН і другі події.Тобто історію України ми вчили якусь обрізану,так якби її не було.Якщо радянська політично-пропагандистська машина щось замовчувала значить так було треба.Бо якби вони були б праві,то б трубили на цілий світ.
    Для чого я це все розказав?І яке значення це має для даної гілки?
    Я показав,що про це все знав рядовий житель центру і сходу України.
    Чого західняки думають і говорять інакше?Вони вчилися в тих самих школах,читали ту саму обрізану історію України.Звідки вони знають про УПА,про ОУН і т.д.
    Це все нишком передавалось від батька до сина,від діда до внука.Якби всі так ненавиділи УПА і ОУН,то невже ви думаєте що всі перекази були б позитивні,невже люди УПівців вважали б героями.Так могло бути всяке,під маскою бандерівців могли бути звичайні бандити,або перевдягнені ястребки.Як ви знаєте серед любого населення західного чи східного зазвичай є деякий відсоток людей які би не робили.Де гарантія,що такі люди вночі не перевдівалися в тих же бандерівців і не чинили безчинства?Мого дядька в той час 6 річного хлопчика,піймали ястребки і заставляли лізти в криївку і вговорювати тих хто там був здаватися,наперед знаючи що той хто полізе в криївку дістане кулю в лоба-війна всетаки.Так от малий відказався лізти бо розумів,що це смертельно .Ястребки зі злості так побили дитину шомполами,що зі спини зробили криваве місиво.Шрами в нього до цих пір.Скажіть чи любив цей чоловік все життя радянську владу після того як ястребки з ним це зробили.
    Упаси боже мене говорити, що всі були такі.Були і людяні.
    Ще одне.Так сталося,що перед війною мий дід побудував будинок.Оскільки це був самий новий будинок в селі,там завжди на постій зупинялись офіцери.Були німці,були чехи(які теж воювали за німців),були власівці,і були радянські офіцери.Самі порядочні були чехи.Самі злі були власівці.Дід сховав корову під сіном,щоб німці не забрали,провів трубою повітря і закидав сіном.Німці знайшли і хотіли діда розстріляти і забрати корову.Так от вийшув офіцер-чех,вдів шкіряну перчатку і вдарив німецького солдата в морду,і спас діда від розстрілу.
    А взагалі потрібно було бути великим дипломатом,щоб в ті часи вижити і спасти свою сім"ю від розстрілу,від Сибіру,і від Сталінських лагерів.
    А тут на форумі мішають все підряд-УПА з бендерівцями і ОУН .А взагалі це все різне.Політичні організації,регулярні війська,і партизанські загони.І методи боротьби були різні.Треба спочатку в усьому нормально розібратисяч і зрозуміти що це все наша історія,яку нікуди не виріжеш,так як колись це робили.

8. Вверх #2368
    User banned
    А взагалі потрібно було бути великим дипломатом,щоб в ті часи вижити і спасти свою сім"ю від розстрілу,від Сибіру,і від Сталінських лагерів.

Да...очевидно, в моем отце-работяге пропал великий дипломат... А жаль...
    Был бы я мажором...

9. Вверх #2369
    User banned Аватар для ALKA
    ми в військах тиждень сиділи на чемоданах-чекали відправки в Польшу).
    И вам про это говорили ? Вы уже тогда офицером были ?

А потім ГКЧП,потім його крах і тільки тоді в пресі почали з"являтися невеликі дописи про те що не все так було як писала радянська пропаганда.
    Блин,ну сколько можно ...Вам как человеку смутно помнящего то время: Фильм "Собачье сердце" с знаменитой фразой "не читайте большевистских газет" вышел в 88-м за три года до ГКЧП, Саветы не ругали только младенцы...

невеликі
    Последний раз редактировалось ALKA; 11.07.2008 в 20:18.

10. Вверх #2370
    User banned Аватар для magentis
    Я смотрел. Правда, по телевизору. Случайно налетел.
    Фильм в стиле студии Довженко. Такое всё патетичное и аллегоричное. Отдельно бьётся на слезу. Применяются раскрученные артисты (в частности, тот, кто играл психиатра в сериале "День рождения буржуя").
    УПА показана не просто белой и пушистой, а ослепительно белой и умопомрачительно пушистой. И что характерно - старательно отмываются от Бандеры. Когда попадающий к ним народ ужасается: "Так ви бандерiвцi??!", УПА дружески гладит их по головке и разъясняет: ну шо вы сразу - бандерiвцi, бандерiвцi... Будто других слов нет. Повстанцi ми, ось як!
    Ну а дальше всё тонет в гордых слезах: все гибнут, не просто доблестно, а доблестнейше, остаются беззащитные женщины и дети, над судьбой которых можно рыдать отдельно, собаки поляки, сволочи русские... дальше понятно.
    В принципе я так и думал.
    А еврейские врачи были ?

11. Вверх #2371
    Цитата Сообщение от ALKA Посмотреть сообщение
    И вам про это говорили ? Вы уже тогда офицером были ?

Блин,ну сколько можно ...Вам как человеку смутно помнящего то время: Фильм "Собачье сердце" с знаменитой фразой "не читайте большевистских газет" вышел в 88-м за три года до ГКЧП, Саветы не ругали только младенцы...

невеликі
    Мені тоді було 22 роки.Я служив в армії після інституту.Як ви думаєте,в стільки років,я міг тверезо оцінювати обстановку?Чи я не розумів,чого всі офіцери прийшли в полк з тривожним чемоданом і жили там цілий тиждень.Всі готовились до перекидання військ в Польшу.Але щось там зверху передумали.Хтось переговорив вище політичне керівництво.
    Тепер про тї часи ,котрі я пам"ятаю зовсім не смутно,а так як вчора.Я ніколи не плентався в хвості подій.Я завжди був на передовій.Був і в КПРС.Так був.Спочатку хотіли прийняти ще в армії.Вже були рекомендації.Але після сварки з мудаком замполітом,порвав перед ним рекомендації і кинув йому в очі.
    Потом приймали на роботі.Через місяць після прийняття почав вимагати щоб партійні збори проводили в позаробочий час.Через два поставив вимогу перед секретарем райкому,про бажання відпочивати в санаторії разом з Горбачовим.Був ясно що щок.Був секретарем комсомольської організації,яка налічувала до 1,5 тис чоловік.Після останнього з"їзду комсомолу України перший в області розпустив комсомольську організацію,так як не бачив в ній перспективи,як для себе так і для людей.Так от,пам"ятаю всіх великих комсомольців поіменно-Тігібко-перший секретар Дніпропетровського обкому комсомолу,Шлапак(великий економіст з адміністрації президента)бувший перший секретар Львівського обкому комсомолу,Матвієнко-великий правий Собор,-перший секретар ЦК комсомолу України.
    Я особисто довго розмовляв з Кравчуком,коли він вперше,будучи секретарем ЦК КПУ висказався за державну незалежність України.Я ще його запитав, де він раніше був-то він відповів що папки носив з кабінету в кабінет.
    До чого я веду,що ці події я пам"ятаю прекрасно,і знаю що тоді дійсно критикували КПРС,але про УПА ще не говорили,лише зрідка згадували,та ще й тоді ця тема була табу.

12. Вверх #2372
    User banned
    Цитата Сообщение от smeet Посмотреть сообщение
    Через місяць після прийняття почав вимагати щоб партійні збори проводили в позаробочий
    И вам не устроили "тёмную"?

13. Вверх #2373
    Цитата Сообщение от Lexa2007 Посмотреть сообщение
    И вам не устроили "тёмную"?
    Це були дорослі люди і моя пропозиція була для них шоком.Я просто їм сказав-раз ви такі чесні комуністи, і в партії за покликом серця, то повинні партійні збори проводити в позаробочий час,в неділю скажімо.В принципі я був правий,так що їм нічого було казати.
    Але діло тут було в другому,просто як тоді так і тепер люди в партію йшли не по переконаннях а по необхідності.
    Так само було з пропозицією про Форос.На зборах був присутній секретар райкому і він сам не знав що мені сказати.Спочатку я запитав-чи в принципі я з Горбачовом рівний як член партії.Він дав ствердну відповідь.Тоді,кажу я б хотів відпочивати з Горбачовим в одному санаторії,в одинакових номерах.На зборах стався повний шок.

14. Вверх #2374
    User banned
    Так само було з пропозицією про Форос.На зборах був присутній секретар райкому і він сам не знав що мені сказати.Спочатку я запитав-чи в принципі я з Горбачовом рівний як член партії.Він дав ствердну відповідь.Тоді,кажу я б хотів відпочивати з Горбачовим в одному санаторії,в одинакових номерах.На зборах стався повний шок.

Дурак был Ваш секретарь... Умный бы спросил:
    А шо, уважаемый smeet - Вы делаете работу того же масштаба, шо и Горбачев?"

Нигде в мире рядовой человек не пользуется теми же льготами и привилегиями, что и руководитель.

Кстати, а не хочется ли Вам тех же льгот, шо есть у наших депутатов, или министров? Вроде у Вас равные с ними права...

15. Вверх #2375
    Не покидает форум
    Ви хочете сказати що вам можна щось доказати?Та ніколи.Ви навіть не хочете і невмієте слухати,ви знаєте тільки чорне і біле,у вас нема різнокольоровості.Тут друзі а там вороги.І все. А те що і там і там були не роботи запрограмовані ,а люди,зі всіма своїми достоїнствами і недостатками ви зрозуміти не хочете.
    ...
    Чого західняки думають і говорять інакше?Вони вчилися в тих самих школах,читали ту саму обрізану історію України.Звідки вони знають про УПА,про ОУН і т.д.
    Це все нишком передавалось від батька до сина,від діда до внука.Якби всі так ненавиділи УПА і ОУН,то невже ви думаєте що всі перекази були б позитивні,невже люди УПівців вважали б героями.
    ...
    А тут на форумі мішають все підряд-УПА з бендерівцями і ОУН .А взагалі це все різне.Політичні організації,регулярні війська,і партизанські загони.І методи боротьби були різні. Треба спочатку в усьому нормально розібратисяч і зрозуміти що це все наша історія,яку нікуди не виріжеш,так як колись це робили.
    Хоч менi й не можна нiчого доказати, проте я вас чудово розумiю. I цiлком з вами згоден, що якби нашу iсторiю нормально переглянули, виправили iдеологiчнi викривлення, висвiтлили темнi плями, то це було б чудово.
    Далi - росiйською. З поваги до росiйськомовної частини українцiв.
    Если бы у нынешних идеологов славного украинского прошлого хватило ума (или совести, я ж не телепат) действительно таки сделать историю Украины как надо (а не как для НАТО), то я б тоже гордился такой историей. И с УПА проблем бы не было - я ж неоднократно писал, что были у них хорошие моменты. Просто сумма положительного и отрицательного в УПА даёт в результате глубокий минус.
    А что нам сделали? Нам сделали ГЕРОИЧЕСКИЙ МИФ про УПА - это раз, и теперь героями УПА хотят заменить настоящих героев Украины - тех ветеранов Совеской Армии, которые освобождали Украину от фашистов. А ветеранов СА вежливо выкинуть на свалку истории, предварительно обмазав в обвинения в уничтожении славной УПА.
    Ну и чем этот вариант истории лучше советского варианта? Да он в сто раз хуже, потому что сделан жадными непрофессионалами. Которые за копейку сделают из предателя героя.
    Ну а то что они решили зарабатывать на УПА - это уже частности.
    Так что это новым "инструкторам обкома" скажите спасибо, что УПА уже всем поперёк горла. И никому уже нет дела до тех добрых дел УПА, которые, возможно, были в её истории.

16. Вверх #2376
    Цитата Сообщение от Lexa2007 Посмотреть сообщение
    Дурак был Ваш секретарь... Умный бы спросил:
    А шо, уважаемый smeet - Вы делаете работу того же масштаба, шо и Горбачев?"

Нигде в мире рядовой человек не пользуется теми же льготами и привилегиями, что и руководитель.

Кстати, а не хочется ли Вам тех же льгот, шо есть у наших депутатов, или министров? Вроде у Вас равные с ними права...
    Хочеться.І не вважаю що тілоохоронці Ахметова,які носять депутатські значки, заслужили в житті такі првілегії які мають.Як і не вважаю що смолавий син Януковича заслужив те щоб сидів в Європарламенті.Він що має великі заслуги перед Батьківщиною,чи проффесор?Це перекоси пропорційної системи.Я не кажу що другі політики кращі.Писали багато і про Ющенкового сина,і проо Юліну дочку.Але ті хоть не лізуть в Верховну Раду, і тим більше не представляють Україну в євроструктурах.А той болван (Янукович молодший)сидить у Верховній Раді і знімає на фотоапараті прикольні кадри і потім кичиться тим.Я розумію і нічого не маю проти Януковича старшого,він лідер великої політичної сили і його діяльність(може вона мені подобатись чи ні)я не обговорюю.Але діти в Верховній Раді,тільки через те що вони діти великих батьків-це протиприродньо.Це так само як і те що я не раз наблюдав:-іде голосування,встає Чечетов і показує всім своїм як треба голосувати-вони що такі дурні що самі не розуміють?Боюсь що так.Є фракція,є декілька лідерів,які розбираються у всьому,а всі другі-це наповнювач фракції,тупі "депутати" які роблять те що їм кажуть.

17. Вверх #2377
    Постоялец форума Аватар для minaev.a.d.
    Флудимс. Тема то у нас: "ОУН-УПА".
    А модераторы у ухом не ведут. Зачем? Потом будет повод закрыть как "рассадник флуда".

18. Вверх #2378
    Цитата Сообщение от minaev.a.d. Посмотреть сообщение
    А модераторы у ухом не ведут. Зачем? Потом будет повод закрыть как "рассадник флуда".
    Я просто відповідав на запаитання.

19. Вверх #2379
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от minaev.a.d. Посмотреть сообщение
    Да это не совсем флуд. Это показывает, откуда ж растут ноги у героической УПА и кто эти ноги переставляет к светлому будущему.

20. Вверх #2380
    Да это не совсем флуд. Это показывает, откуда ж растут ноги у героической УПА и кто эти ноги переставляет к светлому будущему.
    Ноги в героїчній УПА виросли вже давно.Не я роблю з УПА героїв,вони зробили себе самі такими.Просто народ у своїй пам"яті зберіг їхні героїчні устремління,і тепер возвеличує їх як борців за незалежну українську державу.А як же інакше?Де ви ще бачили народ,який возвеличує чужих йому героїв.Це ми все життя святкували свято революції в сусідній країні,це ми ставили пам"ятники вождям не нашої держави.Одні одесити поставили пам"ятник своєму герою-Сашку Підрахую,в його ж академії..А Катерина-це цариця сусідньої держави,та ще й німкеня.

Закрытая тема
Страница 119 из 147 ПерваяПервая ... 19 69 109 117 118 119 120 121 129 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права