Тема: Общение юристов

Ответить в теме
Страница 593 из 1083 ПерваяПервая ... 93 493 543 583 591 592 593 594 595 603 643 693 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 11,841 по 11,860 из 21659
  1. Вверх #11841
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    Цитата Сообщение от papahin Посмотреть сообщение
    И что?
    Это основание для вольного толкования? При платежах по части чистой прибыли налоговая решила что это платежи по дивидендам наказав предприятие за невыплату именно по части чистой прибыли?
    застосовано пряму норму спеціального закону. просто Ви не хочете її читати
    хоча, в економічному сенсі я з вами згодний: таке порушення повинно бути підставою не для накладення штрафних санкцій на державне підприємство, а для розірвання контракту з його керівником... (років на п'ять )

2. Вверх #11842
    Адвокат Аватар для V.V.S.
    Очень содержательный и профессиональный ответ
    Так вопроса же не было
    Get Rich or Die Tryin'

3. Вверх #11843
    Новичок
    Цитата Сообщение от ondifua Посмотреть сообщение
    еще один прикольный запрос поступил:

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
    УМВС УКРАЇНИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
    УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ БОРОТЬБИ З ЕКОНОМІЧНОЮ
    злочинністю
    вуя. Академіка Сахарова,15, м. Івано-Франківськ, 76018
    тел.(03422) 95Л62. факс (0342) 75-06-46
    На виконання доручення Прем'єр-міністра України Азарова М. Я., від 04.03.2011 року № 10331/4/1-11 до протокольного рішення від 22.02.2011 року за результатами засідання комітету з економічних реформ під головуванням Президента України Януковича В. Ф. та постанови міжвідомчої наради з питань додержання законодавства у сфері державних закупівель від 26.11.2010 № 07/1-1311-10 Управлінням ДСБЕЗ УМВС України в Івано-Франківській області проводиться перевірка використання державних коштів.
    В зв'язку з вищенаведеним та на підставі п. п. 17, 24 ст. 11 Закону України "Про міліцію", п. 7 ст. 5 та ст. 7 Постанови Кабінету Міністрів України від 05.07.1993 № 510 "Цро затвердження Положення "Про Державну службу боротьби з економічною злочинністю" прошу Вас надати завірені світлокопії документів, що підтверджують отримання та використання бюджетних коштів видшених на закупівлю товарів, робіт та послуг в 2011 ропі із проведенням процедури закупівлі і без такої, із вказанням об'єкта використання передбаченої, виділеної суми та отримувача коштів.
    З повагою
    Начальник Управління Бобик

ухахатываюсь

уже ответили:

Начальнику
    Управління державної служби боротьби
    з економічною злочинністю

Нами отримано за Вашим підписом лист №___ від _____ про перевірку використання державних коштів. В даному листі Ви, посилаючись на п.п. 17, 24 ст.11 Закону України «Про міліцію» та п.7 ст.5 та ст.7 ПКМ України від 05.07.1993 № 510, просить надати завірені копії документів, що підтверджують отримання та використання бюджетних коштів, виділених на закупівлю товарів, робіт, та послуг в 2011 році.
    Уважно ознайомившись зі змістом зазначеного листа, повідомляємо наступне:
    Згідно з ст. 9 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» у кожному випадку наявності підстав для проведення оперативно-розшукової діяльності заводиться оперативно-розшукова справа.
    При цьому стаття 8 даного Закону (Права підрозділів, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність) передбачає, що оперативним підрозділам для виконання завдань оперативно-розшукової діяльності необхідна наявність підстав передбачених статтею 6 цього Закону, а саме:
    1) наявність достатньої інформації, одержаної в установленому законом порядку, що потребує перевірки за допомогою оперативно-розшукових заходів і засобів, про:
    - злочини, що готуються або вчинені невстановленими особами;
    - осіб, які готують або вчинили злочин;
    - осіб, які переховуються від органів розслідування, суду або ухиляються від відбування кримінального покарання;
    - осіб безвісно відсутніх;
    - розвідувально-підривну діяльність спецслужб іноземних держав, організацій та окремих осіб проти України;
    - реальну загрозу життю, здоров'ю, житлу, майну працівників суду і правоохоронних органів у зв'язку з їх службовою діяльністю, а також особам, які беруть участь у кримінальному судочинстві, членам їх сімей та близьким родичам, з метою створення необхідних умов для належного відправлення правосуддя; співробітників розвідувальних органів України у зв'язку із службовою діяльністю цих осіб, їх близьких родичів, а також осіб, які конфіденційно співробітничають або співробітничали з розвідувальними органами України, та членів їх сімей з метою належного здійснення розвідувальної діяльності;
    2) запити повноважних державних органів, установ та організацій про перевірку осіб у зв'язку з їх допуском до державної таємниці і до роботи з ядерними матеріалами та на ядерних установках;
    3) потреба в отриманні розвідувальної інформації в інтересах безпеки суспільства і держави;
    4) наявність узагальнених матеріалів центрального органу виконавчої влади із спеціальним статусом з питань фінансового моніторингу, отриманих в установленому законом порядку.
    Зазначені підстави можуть міститися в заявах, повідомленнях громадян, посадових осіб, громадських організацій, засобів масової інформації, у письмових дорученнях і постановах слідчого, вказівках прокурора, ухвалах суду в кримінальних справах, що знаходяться в його провадженні, матеріалах органів дізнання, інших правоохоронних органів, у запитах і повідомленнях правоохоронних органів інших держав та міжнародних правоохоронних організацій, а також запитах повноважних державних органів, установ та організацій, визначених Кабінетом Міністрів України, про перевірку осіб у зв'язку з їх допуском до державної таємниці і до роботи з ядерними матеріалами та на ядерних установках.
    Забороняється приймати рішення про проведення оперативно-розшукових заходів при відсутності підстав, передбачених у цій статті.
    В пункті 4 статті 8 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» зазначається, що оперативним підрозділам для виконання завдань оперативно-розшукової діяльності при наявності передбачених статтею 6 цього Закону підстав надається право витребувати, збирати і вивчати документи та дані, що характеризують діяльність підприємств, установ, організацій. Але для такого витребування необхідна наявність підстав, передбачених статтею 6 Закону, і повинна бути заведена відповідно до статті 9 Закону оперативно-розшукова справа.
    У Вашому запиті відсутні посилання на відкриту оперативно-розшукову справу і не вказана жодна з підстав, передбачених ст. 6 Закону.
    Пунктом 17 статті 11 Закону України «Про міліцію» міліції надається право одержувати безперешкодно і безплатно від підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності та об'єднань громадян на письмовий запит відомості (в тому числі й ті, що становлять комерційну та банківську таємницю), необхідні у справах про злочини, що знаходяться у провадженні міліції.
    В п. 24 ст. 11 Закону України "Про міліцію" регламентоване витребування оригіналів документів, що свідчать про правопорушення (ніяких інших) за рішенням суду, і виготовлення копій таких документів за рахунок відповідного органу міліції. При цьому документи витребовуються і вивчаються при проведенні перевірок за місцезнаходженням підприємства, з пред'явленням відповідних документів, на підставі яких може бути здійснений допуск до проведення перевірки.
    Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень і спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
    З огляду на викладене, у задоволенні вимог, що містяться у Вашому запиті, відмовляємо, оскільки вони не відповідають чинному законодавству України.
    Також наголошуємо, що наші дії не є перешкоджанням правоохоронним органам в здійсненні своїх функціональних обов’язків, а мають на меті привести наші взаємовідносини в рамки діючого законодавства.
    Тому просимо надати роз’яснення про правові підстави витребування копій документів.

З повагою.

4. Вверх #11844
    Не покидает форум Аватар для papahin
    Цитата Сообщение от audit_n Посмотреть сообщение
    застосовано пряму норму спеціального закону. просто Ви не хочете її читати
    хоча, в економічному сенсі я з вами згодний: таке порушення повинно бути підставою не для накладення штрафних санкцій на державне підприємство, а для розірвання контракту з його керівником... (років на п'ять )
    ну оставим кэривныка в покое...пусть работает
    Так я так и не понял.часть чистой прибыли приравнена к дивидендам или часть чист. прибыли есть суть дивиденды?
    Два юриста-три мнения.
    Существует два мнения...моё и неправильное ;-)

5. Вверх #11845
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    ну оставим кэривныка в покое...пусть работает
    Так я так и не понял.часть чистой прибыли приравнена к дивидендам или часть чист. прибыли есть суть дивиденды?
    а підійдіть-но з іншого боку:
    До дивідендів прирівнюється також платіж, який здійснюється державним некорпоратизованим, казенним чи комунальним підприємством на користь відповідно держави або органу місцевого самоврядування у зв'язку з розподілом частини прибутку такого підприємства
    для чого законодавець проголосив це в Законі?
    P.S. Ви на цьому заробляєте? а мені просто було цікаво. вже ні. дякую.

6. Вверх #11846
    Не покидает форум Аватар для templar
    на сайте окружного админ суда появилась ссылка на то маразматическое письмо ВАСУ по поводу сбора по искам об отмене нуров
    мы думали, что опустились на самое дно, но тут снизу постучались...

7. Вверх #11847
    Посетитель
    Господа юристы подскажите ответ на такой вопрос: как можно заплатить налог на прибыль с заработанных на форексе денег? У меня нет ЧП или ФОП, как там оно правильно называется, подскажите как мне быть, хочу быть законопослушным.

8. Вверх #11848
    Цитата Сообщение от audit_n Посмотреть сообщение
    а підійдіть-но з іншого боку:
    для чого законодавець проголосив це в Законі?
    P.S. Ви на цьому заробляєте? а мені просто було цікаво. вже ні. дякую.
    у зв'язку з розподілом частини прибутку
    секунду...выплата части прибыли или распределение части это разве одно и то же?
    Хотя не цікаво-не відповідайте...я все равно ничего не понял и еще больше запутался
    Два юриста-три мнения.

9. Вверх #11849
    Цитата Сообщение от MaxFisherman Посмотреть сообщение
    Господа юристы подскажите ответ на такой вопрос: как можно заплатить налог на прибыль с заработанных на форексе денег? У меня нет ЧП или ФОП, как там оно правильно называется, подскажите как мне быть, хочу быть законопослушным.
    налог на прибыль полученную на не основном месте работы
    Бюджет тебя уже любит
    Два юриста-три мнения.

10. Вверх #11850
    Посетитель
    Бюджет тебя уже любит
    А если я официально не работаю? тогда как?

11. Вверх #11851
    с дохода...конечно с дохода...совсем мозг вскипел с этой чистой прибылью.
    А ты случаем не форекс сюда рекламировать зашел ась?
    Два юриста-три мнения.

12. Вверх #11852
    Живёт на форуме Аватар для ВАШЕ ПРАВО
    Цитата Сообщение от MaxFisherman Посмотреть сообщение
    А если я официально не работаю? тогда как?
    Это называется налог на доходы физических лиц. Доход указывается в ежегодной декларации. Но, если тот субъект, который Вам его выплатил, является налоговым агентом, то он этот налог удерживает в момент начисления и Вы освобождаетесь как от оплаты, так и от подачи декларации по этому поводу. Только я не скажу точно, является ли Форекс налоговым агентом (по общему правилу субъекты хозяйствования являются, но я могу не знать всех ньюансов).

13. Вверх #11853
    Центровой Аватар для auditor_ya
    мой дневник - создан для здоровья всех детей
    Бюджет тебя уже любит
    ну да, жги еще ))) По процессу, гражданскому и хозправу уже поотжигал, теперь решил и в финправе, жалко твоих клиентов... Вот после такого и формируется у них мнение о профессионализме юристов...

Цитата Сообщение от ВАШЕ ПРАВО Посмотреть сообщение
    Это называется налог на доходы физических лиц. Доход указывается в ежегодной декларации. Но, если тот субъект, который Вам его выплатил, является налоговым агентом, то он этот налог удерживает в момент начисления и Вы освобождаетесь как от оплаты, так и от подачи декларации по этому поводу. Только я не скажу точно, является ли Форекс налоговым агентом (по общему правилу субъекты хозяйствования являются, но я могу не знать всех ньюансов).
    да, там надо смотреть договор. Что-то мне подсказывает что там доверительный (посреднический) договор в лучшем случае (и брокер должон быть налоговым агентом скорее всего) или вообще договор на оказание услуг ...
    Но т.к. вся эта шарашкина контора работает полулегально, то...

А вообще конечно порывы некоторых граждан поражают. А я всё еще удивлялся почему с 2004г. придумали отдельную норму для декларирования взяток, может и среди чиновников такие же сознательные есть
    Да пребудет с тобою Сила!
    Превратим Конфузию в Викторию!
    аудитор, НЕ врач

14. Вверх #11854
    Цитата Сообщение от auditor_ya Посмотреть сообщение
    ну да, жги еще ))) По процессу, гражданскому и хозправу уже поотжигал, теперь решил и в финправе, жалко твоих клиентов... Вот после такого и формируется у них мнение о профессионализме юристов...

да, там надо смотреть договор. Что-то мне подсказывает что там доверительный (посреднический) договор в лучшем случае (и брокер должон быть налоговым агентом скорее всего) или вообще договор на оказание услуг ...

А вообще конечно порывы некоторых граждан поражают. А я всё еще удивлялся почему с 2004г. придумали отдельную норму для декларирования взяток, может и среди чиновников такие же сознательные есть
    Жалко у пчелки

И что же подсказывает? неужели жалость к моим клиентам? зажигательный Вы наш...зависть это плохо
    Два юриста-три мнения.

15. Вверх #11855
    Да, я тоже удивилась,когда в НК наткнулась на "взятки" в перечне облагаемого дохода плательщика налога

16. Вверх #11856
    Юрист Аватар для YuristOdessa
    Цитата Сообщение от V.V.S. Посмотреть сообщение
    Да, прикольная фамилия)))) А если по делу, то на такие запросы нужно посылать подальше, правда культурно.
    Поддерживаю!
    Юрий Олегович Каникаев

17. Вверх #11857
    Посетитель
    Спасибо, за разъяснение. Как мне объяснили в офисе, они не являются налоговыми агентами и все налогообложение лежит на мне, поэтому и интересует этот вопрос. В офисе компании в принципе тоже самое сказали, но хотел убедиться.

18. Вверх #11858
    Посетитель

Не знаю чем поражают мои порывы. Просто хочу спать спокойно.

19. Вверх #11859
    Не покидает форум Аватар для templar
    Да, я тоже удивилась,когда в НК наткнулась на "взятки" в перечне облагаемого дохода плательщика налога
    там как условие приговор суда должен быть
    мы думали, что опустились на самое дно, но тут снизу постучались...

20. Вверх #11860
    Цитата Сообщение от templar Посмотреть сообщение
    там как условие приговор суда должен быть
    Да, но механизм не очень понятен. Должны, по логике, требовать возвращение самой суммы взятки, а не налога с нее. А если взятка возвращена, то налог вроде как не с чего платить.

Ответить в теме
Страница 593 из 1083 ПерваяПервая ... 93 493 543 583 591 592 593 594 595 603 643 693 ... ПоследняяПоследняя

Метки этой темы

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права