Сообщение от
Lenza
Добрый вечер. Подскажите, что делать.
Из закона Про виконавче провадження
3. Державний виконавець повідомляє про результати визначення вартості чи оцінки майна сторонам. У разі якщо сторони не згодні з результатами визначення вартості чи оцінки, вони мають право подати державному виконавцю заперечення в десятиденний строк з дня надходження повідомлення. Сторона вважається ознайомленою з результатами визначення вартості чи оцінки арештованого майна, якщо їй надіслано повідомлення про результати визначення вартості чи оцінки майна рекомендованим листом за адресою, зазначеною у виконавчому документі, або за місцем фактичного проживання чи перебування такої сторони, достовірно встановленим державним виконавцем. Вопрос по этому пункту будет ниже...
4. У разі заперечення однією із сторін проти результатів оцінки, проведеної суб'єктом оціночної діяльності - суб'єктом господарювання, державний виконавець призначає рецензування звіту про оцінку майна. Витрати, пов'язані з рецензуванням звіту, несе сторона, яка заперечує проти результатів оцінки. У разі незгоди з оцінкою, визначеною за результатами рецензування, сторони мають право оскаржити її в судовому порядку в десятиденний строк з дня отримання відповідного повідомлення. А якщо не згодні обидві сторони з результатами оцінки? Хто несе витрати, чи як вони розподіляються?
!! Из Інструкції про проведення виконавчих дій
Державний виконавець протягом трьох робочих днів з моменту отримання звіту про оцінку майна доводить її до відома сторін виконавчого провадження. Боржник важається таким, що ознайомлений з результатами проведеної оцінки арештованого майна, якщо йому надіслано повідомлення про таку оцінку рекомендованою
кореспонденцією за адресою, зазначеною у виконавчому документі, або іншим фактичним місцем проживання чи перебування боржника, встановленим державним виконавцем, або письмовою заявою сторін виконавчого провадження, або шляхом надання йому копії звіту про оцінку майна під розпис. У разі відмови боржника від прийняття копії звіту про оцінку майна державний виконавець складає про це акт у присутності понятих, після чого боржник вважається таким, що ознайомлений з оцінкою майна. Почему про стягувача нічого не вказано? В законе - сторона ознайомлена якщо їй надіслано повідомлення, а в инструк-и есть 3 вида «уведомления». Как же так?? Что ж все-таки правильно?
Исполнитель вызвал должника, он вроде как написал, что с оценкой не согласен… Я эту его бумагу не видела, попозже, в этот же день приехала я
Так вот госисполнитель дал мне отчет, сказал ознакомиться и написать заявление на имя начальника исп службы. Что я ознакомилась и согласна или нет с этой оценкой. Я почитала отчет, начала писать заявление, но вот это мое суждение про согласие или не согласие меня смущало. В общем в итоге я написала, що із зазначеною вартістю згодна.
А братец мой говорит, дура ты набитая, не фиг было свое мнение туды писать, мол исполнитель таким образом прикрывает свою Ж чтоб в случае чего должник не с оценщиком или исп. службой разбирался/судился, а чтоб оставить вас двоих со своими проблемами. Мол вот она не согласна, он согласен – мы тут ни при чем, хай разбираются между собой.
И братец говорит, напиши теперь еще одно заявление, объясни, что под давлением гос.исполнителя высказала свое согласие, или плохо себя чувствовала, не понимала что пишу, что ты просто ознакомилась, но не имеешь знаний/оснований для «этого оценочного суждения» согласия или не согласия с оценкой эксперта. И предыдущее заявление прошу аннулировать или как-то так.
Действительно но ли надо такое писать, или все не так страшно? спасибо, извините за многа букаф.
Социальные закладки