УПЦ МП – Українська Пастафаріанська Церква (Макаронна Парафія). Скорочена назва – УПЦ, як правило ми будемо застосовувати лише коротку назву.
Основи Пастафаріанського вірування
Невидимий і невідчутний Літаючий Макаронний Монстр (ЛММ) створив Всесвіт, почавши з гори, дерев та карлика.
Всі докази еволюції були навмисне створені ЛММ. Він випробовує віру пастафаріанців, роблячи так, що речі виглядають старішими, ніж вони є насправді. Наприклад, вчений може провести радіовуглецевий аналіз артефакта. Він знаходить, що приблизно 75 % вуглецю-14 трансформувалося в процесі емісії електронів в азот-14, і, виходячи з цього, робить висновок, що вік артефакту приблизно 10 000 років, оскільки період напіврозпаду вуглецю-14 складає 5 730 років. Але наш учений не усвідомлює, що кожного разу, як він здійснює вимір, ЛММ змінює результати Своєю Макароннішою Десницею. У нас є безліч тестів, що показують, як це можливо і нащо Він це робить. Він, звісно, невидимий і легко проходить крізь матерію.
Пастафаріанський рай включає, щонайменше, один пивний вулкан і одну фабрику стриптизу.
«Рамінь» («Ramen») — офіційне закінчення молитв, деяких частин Євангелія від ЛММ. Це слово зазвичай пишеться з великих «Р» та «А», хоча припустимим є також написання із однієї великої «Р».
Вісім «Краще ти б цього не робив»
Вісім заповідей «Краще ти б цього не робив» можна знайти в Євангелії від Літаючого Макаронного Монстра. Згідно віри пастафаріанства, вони були дані Пірату Мосею самим Літаючим Локшинним Монстром. Споконвічно їх було десять, але дві таблиці впали по дорозі з гори. Сам Мосей називав їх «Заповідями», а його піратська зграя — «Приправами». Відсутність двох «Краще б ти цього не робив» припустимо є частковим поясненням хибких пастафаріанських моральних стандартів. Заповіді пастафаріанців розглядають такі питання, як відношення до інших людей, інших релігій, поклоніння ЛММ, сексуальність та правильне харчування:
- Краще б ти не корчив із себе найсвятішого дурня, коли мова йде про Мою Макаронну Святість. Якщо деякі не вірять в мене — нічого страшного. Насправді я зовсім не самозакоханий. Крім того, мова якраз не про них, отже не відволікайся від теми дискусії.
- Краще б ти не використовував моє буття для поневолення, підкорення, кари, спустошення та взагалі поганого відношення до інших. Я не потребую ніяких жертвоприношень, а чистота та непорочність мають відношення до питної води, а не до людей.
- Краще б ти не судив про людей по тому як вони виглядають, як вони одягаються, розмовляють, і взагалі будь чемним, добре? І ще, вдовби собі в голову: жінка = людина, чоловік = людина, Самі = Самі. Ніхто не кращий від інших, звісно якщо мова не йде про наділених модним смаком, і я вибачаюся, що надав цей дар жінкам і деяким чоловікам, які можуть відрізнити бірюзовий колір від світло фіолетового.
- Краще б ти не поводив себе так, щоб твоя поведінка ображала тебе самого чи твого партнера чи партнершу за його/її власним бажанням і згодою у повнолітньому віці і при достатньому розумовому розвитку. Якщо хтось може з цим не погодитися, я думаю їм підходить вислів “та пішли ви на.#%&”. У разі, якщо вони вважатимуть це образливим, вони можуть вимкнути телевізор і піти на прогулянку.
- Краще б ти не займався критикою упереджених, жінконенависницьких та злостивих ідей інших на пустий шлунок. Поїж, а потім порви курвів на шматки.
- Краще б ти не будував багатомільйонні церкви/храми/мечеті/усипальниці на честь Моєї Макаронної Святості. Гроші краще використати (на вибір):
А. для викорінення бідності
Б. для виліковування хвороб
В. для того щоб жити в мирі, пристрасно любити і зменшувати вартість кабельного телебачення. Можливо я просто комплексно-карбогідратна всюдисуща істота, але мені подобаються прості речі в житті. Я в них знаю толк. Бо я творець.
- Краще б ти не йшов межи люди і не говорив, що я з тобою розмовляю. Тебе не так цікаво слухати. Ти мусиш це пережити. І я вже наказував тобі любити ближнього, невже ти не зрозумів мій натяк?
- Краще б ти не робив нічого іншим, що не хотів би щоб було заподіяно ними тобі, у разі якщо ти, часом полюбляєш шкріряні речі/мастила/Лас Вегас. Якщо іншій особі це подобається, то (згідно пункту 4) насолоджуйся, роби фотографії і, заради усього святого, вживай ПРЕЗЕРВАТИВ! Справді, це просто шматок резини. Якби я не хотів, щоб ти почував себе добре під час усього цього, я б обладнав його шипами або ще чимось.
Офіційним сайтом Церкви є сайт upc.uath.org
Социальные закладки