Так, я це знаю.
Це не є новиною, якою ви так уїдливо намагаєтесь мені довести, що для вас особисто російська є рідною.
Також я знаю, що частина неросіян, громадян України вважають російську рідною і це є наслідком асиміляції та нищення їхніх рідних мов.
Подобається їм цей стан чи ні і відчувають вони від цього факту комфорт чи ні, питання окреме і варте дослідження.
Як це пов`язане з темою гілки про "насильственную украинизацию"?
Якщо ви хочете довести, що надання державою можливості користування єдиною державною мовою і, таким чином, забезпечення їхніх громадянських прав є якимось насильством, то це невдячна справа, тому що не відповідає дійсності.
Вище я вже казав іншому представнику форуму з жіночим іменем, яким чином повинні вирішуватесь питання задоволення гуманітарних проблем особистості в зв`язку з тим, що її рідна мова не співпадає з державною.
Можу повторити і навіть ширше.
По-перше, це турбота і клопіт етнічної спільноти, яка переймається збереженням своєї ідентичності в Україні (я говорю не тільки про тих, хто послуговується російською, бо ви поки що ніяк не зрозумієте, що ваші мовні права нічим не відрізняються від мовних прав інших етнічних спільнот, які теж народились в Україні).
По-друге, це справа відповідної держави, яка є утримувачем та патроном мови, про яку піклується на території інших держав.
Це нормальна цивілізована практика.

Тема:

Знаєте, можливо, для Вас це буде на рівні одкровення, та я мушу Вас сповістити: російська мова в Україні є рідною для мільйонів її громадян, і далеко не всі вони - етнічні росіяни. Ви справді цього не знаєте?
Социальные закладки