Сообщение от
george23
Iskander, я б порадив Вам обережнішим з своїми словами. НАШЕ Розстріляне відродження Ви можете засунути собі...самі знаете куда, не буду я Вам адрес уточнювати. а до мене з таким краще не підступайте. хоча, Вам же напевно на.... на тих людей, які тоді загинули. тепер щодо потомленого в крові Арсенала. ви знаете, що досі не доказано, що захисники були закатовані? наведіть мені докази цього??? я не чую!!!! голосніше, не стісняйтесь. наведіть мені тверді докази-акти комісії, яка розкопала тіла безневинно закатованих, хоча б це. тоді вже і кажіть. я вірю що в освенциме була машина смерті-де документально доказано. а тут... я наприклад знаю декілька джерел, які говорять як про вбивство, так і про протилежне. розстріляно було тих, хто до останнього боровся в підвалах заводу, було вбито кілька чоловік з тих, що здалися в полон-справа в тому, що гайдамаки знайшли в арсеналі кілька роздягнутих та замучених Вільних Козаків (ви знаете про існування такої української організаці???) і їх не можна було стримати. вони також поставили кулемет з бажанням перестріляти тут же і остачу-але їх зупинив Петлюра! так, саме він. він же тоді командував гайдамацькім кошем слобідської україни, що і брав арсенал. тоді полонених построїли в колону і повели до вьязниці. це свідчення не я сам придумав, а переказую свідчення очевидців тих подій. а одного з полониних арсенальців свідок бачив в місті через тиждень післіф подій-"страшно закатованого"... я не кажу що все було саме так. не треба було бунтувати. нагадати Вам що більшовики зробили з учаснитками кронштадского повстання? а що було коли червоні взяли крим, скільки там вирізали військових і цивільних білих???
тепер погроми. так, вони були. але переважно в напівпартизанських формуваннях арміїї унр. причому уряд завжди їх засуджував і боровся з тими прояваи. Ви знаете, що отаман семесенко, який влаштував погром (не памятаю, в якому саме місці, в лом зараз шукати інфу-але як треба-завжди будь ласка!) був заарештований владою та розстріляний. ви можете навести приклад погрому солдатів корпусу січових стрільців, запорізького корпусу? правильних дисциплінованих частин. Ви знаете, скільки законів було видано урядами унр на захист меншин, тих самих евреїв? ви знаете що петлюра мав тісний контакт з верхівками еврейских общин та навіт хотів залучити до армії загони еврейскої самооборони? погроми творили білогвардійці, там це було практикуючою поілтикою!!! а от в жовтоблакитних це були самовільні прояви, аж ніяк не політика.
просто піля війни було вигідно зробити з петлюри юдоненависника, от і зробили.
а взагалі, громадянська війна занадто багатогранний, заплутаний та темний час, що говорити про нього так однозначно. не потрібно говорти про якісь факти, не озвучуючи різні погляди на них.
а от мені просто цікаво, як Ви дивитесь на загони "месників" німецьких колоністів на півдні україни, які в 1920-1922 вирізали і грабували навколишні села-і українців, і росіян??? що ви про них скажете?
Социальные закладки