| ||
Не пойду ни при каких обстояельствах
Пойду поржать с украинского перевода(Гоблин отдыхает)
Ходитиму до кіна регулярно(особливо на "Іронію Судьби" україньскою мовою)
Тема: На каком языке кино?
Перечитав диспут…Сумно.
А на якій мові думають німі люди в Одесі? Хоча їх і не так багато в Україні, проте і не мало. Але ж вони теж люди. Хто про них подбає? Коли б у нас в значній більшості існувала взаємоповага, то ми б всі дружньо погодились аби всі фільми хоча б в один сеанс були з титрами. А чи так завжди є? Тут вже проблема не у мовності.
Дуже часто питання мови в Україні має суто фінансове підґрунтя.
Особисто, де б я не був в Україні завжди розмовляю своєю рідною українською мовою. І люди залюбки слухають, ніхто не говорив мені, щоб я замовк, що розмовляю бандерівською мовою. І це добре. Коли ж хто мене не зрозуміє, вільно відповім на російській мові. Мені добре, коли знаходжу порозуміння з людиною. А пиха людська нікого не красить, ким би він не був. Часи змінюються, облиште погане в минулому.
Можливо з часом через кілька століть наші нащадки будуть розмовляти на одній спільній мові по всій Землі, і згадуватимуть про нас я недолугих предків що так довго не могли порозумітись.
Сам я дуже люблю українську мову, вона для мене, як спів для солов’я. Проте поважаючи думки інших, вимагаю й поваги до себе. Загляньте в майбутнє, чи є там місце вашому егоїзму?
Брати українці! Той хто пробує впровадити чи прищепити рідну вам мову насиллям, чи примусом, насправді ваш ворог і ворог України. Насилля викликає спротив. Не треба винити когось, коли нам не вистачає мудрості зробити так, щоби знання української мови не тільки в Україні, а й за її межами було б знати престижно.
Добрий педагог ніколи не нав’язуватиме, чи заставлятиме силою вивчити предмет учня. Він викличе інтерес, цікавість учня до цього предмету. А учень й сам з задоволенням його прийме і засвоїть. Бажаю всім нам бути добрими педагогами.
Знаю і те, що де і нема проблеми, знайдеться той, хто роздує її до великих розмірів. Знайдуться поруч і ті хто підхопить цю хвилю пліток і неправди, й розсмоктуватиме її довго, як солодку карамельку.
Коли ж ми, люди, навчимось жити як громадяни однієї планети Земля, та навчимось поважати думки та світогляд інших. Кожен з нас міг народитись, як в Одесі, так і у Львові, чи Харкові, чи будь де. Так ніби українці прибувають на Землю з одного світу, росіяни з іншого. А тут на Землі проводять свої розбори, хто кращий.
Невже нам потрібні велика біда та лихо, щоби врешті решт усвідомити хто ми такі, і для чого живемо на Землі й згуртувалися як єдина велика нація людей Землі.
З повагою Тарас (Київ).
![]()
А еще Президент гарант защиты прав и свобод граждан...
А что депутатов-представителей областей и регионов... Вы отстали от жизни: в украине давно уже действует партийная пропорциональная система. Так что делегаты там от партий, а не от регионов...
Что до ПР - Вы меня недооцениваниете друг мойМои взгляды гораздо радикальнее. А ПР - главный враг русского языка, потому как не так бросается в глаза вина маньяка-убийцы(в данном случае КС и Нацики у власти), как на бездействующих свидетелях преступления, которые могли бы его предотвратить....
А де вони прописані?А еще Президент гарант защиты прав и свобод граждан...
В Конституції.
Невже... Вітренко?!Что до ПР - Вы меня недооцениваниете друг мой Мои взгляды гораздо радикальнее. А ПР - главный враг русского языка, потому как не так бросается в глаза вина маньяка-убийцы(в данном случае КС и Нацики у власти), как на бездействующих свидетелях преступления, которые могли бы его предотвратить....![]()
Тут могла бути ваша реклама
Реальное решение проблемы только одно - голосовать гривней.
Русскоязычные одесситы, которых около 90%, игнорируют "культурный поход" на мову.
В освидомившиеся кинотеатры стройной шеренгой маршируют оставшиеся 10%, ведомые камрадом YOKO, платят по 300-400 гривень за билет и радуются незалежной жизнью.
Остальные приобретают проекторы и HDTV системы, берут "серые" носители и забивают крупный болт на украинский фильмопрокат.
Татас, если бы все у нас в стране рассуждали как Вы, проблем бы не было. Я тоже очень люблю свой родной язык и всегда говорю на нем. Когда бываю в Ивано-Франковске, могу спокойно говорить по-украински, коль скоро там большинство говорит на этом языке. Но, к сожалению, большинтсво в стране думает иначе. Почитайте форум... Раз ваш родной русский, уезжайте в Россию, раз страна называется Украина, забудьте свой родной язык и переходите на украинский. И самое печальное, что государство в лице Президента, подливает масла в огонь, в первую очередь такими указами. Действительно, грустно...Перечитав диспут…Сумно.
А на якій мові думають німі люди в Одесі? Хоча їх і не так багато в Україні, проте і не мало. Але ж вони теж люди. Хто про них подбає? Коли б у нас в значній більшості існувала взаємоповага, то ми б всі дружньо погодились аби всі фільми хоча б в один сеанс були з титрами. А чи так завжди є? Тут вже проблема не у мовності.
Дуже часто питання мови в Україні має суто фінансове підґрунтя.
Особисто, де б я не був в Україні завжди розмовляю своєю рідною українською мовою. І люди залюбки слухають, ніхто не говорив мені, щоб я замовк, що розмовляю бандерівською мовою. І це добре. Коли ж хто мене не зрозуміє, вільно відповім на російській мові. Мені добре, коли знаходжу порозуміння з людиною. А пиха людська нікого не красить, ким би він не був. Часи змінюються, облиште погане в минулому.
Можливо з часом через кілька століть наші нащадки будуть розмовляти на одній спільній мові по всій Землі, і згадуватимуть про нас я недолугих предків що так довго не могли порозумітись.
Сам я дуже люблю українську мову, вона для мене, як спів для солов’я. Проте поважаючи думки інших, вимагаю й поваги до себе. Загляньте в майбутнє, чи є там місце вашому егоїзму?
Брати українці! Той хто пробує впровадити чи прищепити рідну вам мову насиллям, чи примусом, насправді ваш ворог і ворог України. Насилля викликає спротив. Не треба винити когось, коли нам не вистачає мудрості зробити так, щоби знання української мови не тільки в Україні, а й за її межами було б знати престижно.
Добрий педагог ніколи не нав’язуватиме, чи заставлятиме силою вивчити предмет учня. Він викличе інтерес, цікавість учня до цього предмету. А учень й сам з задоволенням його прийме і засвоїть. Бажаю всім нам бути добрими педагогами.
Знаю і те, що де і нема проблеми, знайдеться той, хто роздує її до великих розмірів. Знайдуться поруч і ті хто підхопить цю хвилю пліток і неправди, й розсмоктуватиме її довго, як солодку карамельку.
Коли ж ми, люди, навчимось жити як громадяни однієї планети Земля, та навчимось поважати думки та світогляд інших. Кожен з нас міг народитись, як в Одесі, так і у Львові, чи Харкові, чи будь де. Так ніби українці прибувають на Землю з одного світу, росіяни з іншого. А тут на Землі проводять свої розбори, хто кращий.
Невже нам потрібні велика біда та лихо, щоби врешті решт усвідомити хто ми такі, і для чого живемо на Землі й згуртувалися як єдина велика нація людей Землі.
З повагою Тарас (Київ).
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
RJK
Нікого я нікуди не веду, так само як і будь хто з форуму.
Вже 1000 разів говорилося, що всі ми в тій чи іншій мірі заручники ситуації. Не я приймав закон, не я вирішував його долю.
А реально, через пів-року максимум ніхто і не згадає про проблему.
Таки кінотеатр телевізором не заміниш.![]()
Тут могла бути ваша реклама
Все, как известно, к лучшему.
Технический прогресс рулит.
Результатом украинизации телевидения стало не овладение языком больших масс народа, как , наверное, ожидалось, а повальный переход населения на кабельное вещание.
Однозначно, выиграли кабельшики.
С новым постановлением тоже выиграют. В основном, российские пираты.
Любви - не прибавится.
/* мерзко хихикает */
Я не прибічник брудних і занадто запеклих розмов, але російськомовне населення нашої держави, хотілося щоб знало: "ніхто вас не притісняє!" І всі ваші закиди схожі на інфантильне кукурікання...може вже досить...спілкуйтеся якою хочете мовою, але я особисто хочу зайшовши до бібліотеки бачити поряд із Кантом, що віддрукована російською,український переклад якоїсь його Критики...і якщо для цього треба буде прийняти закон ми його приймемо...Удачі!
Хм... всё это интересно, только как же мне смотреть "Рэмбо -4" на языке оригинала с украинскими субтитрами,если англ я знаю со словарём, и вижу плохо, чтоб читать... Наверное,весело,да?![]()
Dema, так як мені невигідно це робити, я змушений буду обмежити присутність російськомовної продукції...але ж це не вихід, правильно...хоча скоро ми і в цій сфері збільшимо українську присутність повикидавши низькосортних Полякових та Донцових, що пруть із "високодуховної" сусідки на Україну!
*представила себе кучи народу, которые бегут покупать Канта на украинском языке вместо Полякова и Донцовой*
Аффтар, пеши исчо.
/* мерзко хихикает */
А що поганого в тому: "хочет чтоб читали"... ви ж читаєте і я хочу...чесну конкуренцію, до речі ніхто не відміняв, так що працюйте, а не нийте...
Социальные закладки