Прошу помощи.
Купила кожаные босоножки в магазине Баггат на среднефонтанской за 800грн.Дали гарантию на 30 дней.
Вобщем где-то на 20- й день стала замечать что отделка каблуков над самой набойкой вылезла и потрескалась и чуть выше начала трескаться(при еще нестертой набойке)Вырваться к ним с поселка смогла только в последний день гарантии(понесла предварительно к сапожнику он сказал что отремонтировать можно, но через время будет то же самое т.к платформа мягкая, деформируется при ходьбе и верхняя ее отделка трескается)
Отдала им с заявлением о возврате денег(на руки второй экземпляр не дали, а я тогда не знала что надо требовать), забрали товарный чек правда Выдали акт приема-передачи с подписью администратора и там указан товарный чек № такой-то.
Через 14 дней пРислали мне письмо(без исходящего номера, без печати,опять только подпись есть) что в ответ на мою просьбу о возврате могут только отремонтировать, или компенсация в 100грн, или я отремонтирую а они возместят.
Звонила в общество защиты прав потребителей говорят что раз я писала в последний день гарантии то теперь экспертиза только за мой счет т.к гарантия уже прошла пока они 14 дней мне отвечали а я просто писала о возврате денег и недостатке но не настаивала на экспертизе .Правда ли? Вобщем они хотят мне их ремонтировать Отремонтировать обещали за пару дней.Дали мне расписку что приняли у меня на ремонт(дата сегодняшняя)хотя я как отдала их две недели назад так и не забирала(ничего не подписывала)
Вопрос в том на сколько они продлят мне гарантию ,только на время ремонта(обещают за 2 дня) или на все время которое босоножки находятся у них. Т.к отдала, и ждала 14 дней ответ, а теперь ждать ремонт...И как за 2 дня потом проверить порвется снова или нет(уверена на 98% что снова порвутся только за сколько не знаю).Что должны выдать после ремонта?И какие мои действия если внешний вид после ремонта останется "не очень" т. к эти ошметки если и приклеят, то будет же видно..На что можно ссылаться по закону?
А вообще в этот магазин теперь ни ногой(сказали что у них итальянская обувь и я первая с возвратом, а почитала и-нет, даже на нашем форуме люди пишут о претензиях к качеству)...
Хотя один раз было еще с другим магазином (не буду писать какой т. к вернули деньги без лишнего слова) так я в нем 8 лет обувь и покупаю т. к уверена в продавце(от брака никто не застрахован), а раз претендуют на качественный товар и гарантийное обслуживание, то и выполняют свои обязательства.А тут решила им изменить....вот чем обернулось
То что нашла в интернете, может кому-то пригодится...
Стаття 8. Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості
1. У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:
1) пропорційного зменшення ціни;
2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк;
3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару.
У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов’язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:
1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;
2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.
Споживач має право пред’явити одну з вимог, передбачених частиною першою цієї статті, а в разі її невиконання заявити іншу вимогу, передбачену частиною першою цієї статті.
Разом з цим у п.4 статті 17 Закону вказано, якщо у разі коли під час гарантійного строку необхідно визначити причини втрати якості продукції, продавець (виконавець, виробник) зобов’язаний у триденний строк з дня одержання від споживача письмової згоди організувати проведення експертизи продукції.
Якщо у висновках експертизи буде доведено, що недоліки виникли після передачі продукції споживачеві внаслідок порушення ним встановлених правил використання, зберігання чи транспортування, або дій третіх осіб, вимоги споживача не підлягають задоволенню, а споживач зобов’язаний відшкодувати продавцю(виконавцю, підприємству, яке виконує його функції) витрати на проведення експертизи.
12) істотний недолік - недолік, який робить неможливим чи недопустимим використання товару відповідно до його цільового призначення, виник з вини виробника (продавця, виконавця), після його усунення проявляється знову з незалежних від споживача причин і при цьому наділений хоча б однією з нижченаведених ознак:
а) він взагалі не може бути усунутий;
б) його усунення потребує понад чотирнадцять календарних днів;
в) він робить товар суттєво іншим, ніж передбачено договором;
15) недолік - будь-яка невідповідність продукції вимогам нормативно-правових актів і нормативних документів, умовам договорів або вимогам, що пред'являються до неї, а також інформації про продукцію, наданій виробником (виконавцем, продавцем);

Тема:

Социальные закладки