| ||
Тема: Языковая проблема - 3D
спасибо, что оценили мой юмор, но я хотел не только рассмешить. ты как раз и назвал почти все исключения, а остальные из наличествующих на сегодняшний день 5-6 тысяч языков исчезают со скоростью 1 язык в 2 недели (мне например очень жаль этрусков, но это может быть расценено, как оффтоп)
ну и наконец, по поводу ущемления/функц. многоязычия нет никаких комментариев?
безграмотність ваша меж не має...
"рахую" і "вважаю" описують процеси психічної діяльності людини, а тому, з урахуванням мовного обміну з російською протягом сотень років логічним є застосування українського слова "рахую" в синонімічному значенні із словом "вважаю"... І що б не казали філологи, мовна реальність така, що це слово застосовується в українській у цьому значенні...
А от слова "харчування" та "живлення" в наведеному контексті мають зовсім інше значення, не пов"язані між собою...
Хоча, кому я посснюю![]()
да ладно, уважаемый, евреи виноваты не более, чем в половине проблем человечества ). мы, т.е. местные аборигены тоже должны покаяться, что не уберегли у себя этот красивейший язык, которому конечно с ивритом теперь соперничать сложно. кстати, суржик, как явление неоднородное, частично сохраняет словарный запас идиша.
мене забавляє, коли людина, яка і на російській не дуже, вчить мене української...
шановний, запам"ятайте просто істину - щодо мовних засобів, то українська досить багата
тому, українською правильно буде сказати і "самим досконалим", і "найбвльш досконалим", і "найдосконалішим", і "перфектним"...
Все таки, тяжко бути "малоросом" (чи то "новоросом" - біс вас розбере)...
Мати таку небагату уяву, мати настільки мало варіантів розуміння тієї чи іншої фрази, не мати ментальної змоги вивчити та зрозуміти настільки близьку та нескладну українську...
Попри мою волю, після перебування на цьому форумі, у мене розвинулась якесь співчуття до "новоросів"...
Бідолашний, де ти побачив у моєму дописі, що російська - моя рідна?
А самий досконалий перекладач - це мозок людини, який володіє обидвома мовами![]()
Социальные закладки