|
...."Чому всі слов’яни розуміють інші слов’янські мови без перекладачів (в тому числі білоруси та українці), і лишень росіяни слов’янських мов не розуміють. Чому видаються їм незрозумілими навіть так звані „східно-слов’янські” мови Білорусі та України? Чому в Росії зі зневагою ставляться до начебто братньої слов’янської української мови, чому її ніколи не викладали та й не викладають сьогодні в російських школах, не хочуть її вчити росіяни у Східній Україні і активно протестують проти самого статусу української мови як державної в Україні?
http://www.yatran.com.ua/articles/79.html
Ой, що щас буде!
....С фашистской силой темною , с москальскою ордой....
Навіщо? Навіщо збільшувати їх конкурентоспросомжність?
Припустимо, що вони - наші вороги.
Вивчення ще однієї мови зробить їх розумнішими, отже - успішнішими.
Навіщо нам розумніші і успішніші вороги?
Якщо мої вороги залишаються у своєму багні - мене такий стан речей абсолютно задовільняє...![]()
Чесно вам скажу, мені настільки байдужі проблеми тих людей, які "слов’янських мов не розуміють", "зі зневагою ставляться до начебто братньої слов’янської української мови" та яким "видаються незрозумілими навіть так звані „східно-слов’янські” мови Білорусі та України"...
Кожному своє - наприклад, годі вимагати у мавпи вивчити і зрозуміти санскрит![]()
Горiлка?українцям є чим втішатись і без суржика...
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
Судячи "інтелектуального" допису форумчанина Natika універсальний закон збереження повинен звучати так...
Але мене навіть у відсталій радянській школі (правда, бадерівсько - львівській), вчили, що Михайло Васильович Ломоносов мав наступні міркування з приводу всесвітнього природнього закону:Закон природы.. Ежели где-то что прибавилось (в Вашем случае- украинский язык), то где-то что-то должно убавиться.
Де тут про питання мови, не збагну......Все перемены, в натуре случающиеся, такого суть состояния, что сколько чего у одного тела отнимется, столько присовокупится к другому, так ежели где убудет несколько материи, то умножится в другом месте... Сей всеобщий естественный закон простирается и в самые правила движения, ибо тело, движущее своею силою другое, столько же оные у себя теряет, сколько сообщает другому, которое от него движение получает
Та й формулювання дещо інше, ніж у дописувача Natika...
ПиСи. І ще, мене вчили (знову таки, кляті бандеро-фашисти, мабуть) що закони збереження - це закони фізики, а не закони психології...
Мабуть, у самій досконалій радянській школі дописувачу Natika цього не пояснили...![]()
Понятно, хлебом закусываете... Утешайтесь и далее."голодній кумі хліб на умі"...
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
Возьмём русское слово "язык" и переведём его (с помощью Гугла) на болгарский, сербско-хорватский, польский, чешский, словацкий, македонский языки.
ВЕЗДЕ вылезает так нелюбимое вами слово "язык", и никаких "мов" (это слово встречается только в польском, в значении "говор", то-есть диалект).
И, в отличие от укр.языка, русский много чего воспринял от южно-славянских языков (через церковно-славянский), поэтому он к ним ближе.
Весь бред о "непонимании славянских языков" русскими - обычный выплеск недружелюбия в сторону северо-восточного соседа. И ещё одно признание в своём невежестве.
Последний раз редактировалось St-Andre; 01.07.2011 в 10:49.
Эти законы намного более широкого применения...(это мне жизненный опыт с природной наблюдательностью нашептыват)...
Бывает например такое, что у кого-то отнимут чего-то материальное..., а он (чисто психологически) равновесие в природе возвращает не отъемом того материального, а банально лишает жизни отъемщика...и заметь не себе его душу забирает...
Я не люблю фатального исхода,
От жизни никогда не устаю.
или так:
- мартиняускас, Вы свою логику, свои проблемы и свои мыслишки, другим-то не приписывайте.так і є...
логіка типу - "странноє дєло, я і бандерівскім флагом машу каждое воскрєсєньє, і Донцова на ночь чітаю, і на русофашистском камуняцьком мовнючєм діалєктє нє разговаріваю прінціпіально, а жрать всьо равно нєчєго... "![]()
Если у Вас желание других людей говорить на их родном языке вызывает жжение в за... попе, то это проблема только Вашего гемороя, а не всего общества в целом.
Социальные закладки