|
А товарищі, які оспівували те, що населення Галичини немає нічого спільного з населенням решти України, таки злилися(
маніфест головної руської ради 1848
15 млн це населення саме "малоросії" 1848 року, а не всієї Російської імперіїКонечна потреба для нас Русинів такого збору тим явнійше ся окаже, скоро ся застановимо, чим наш нарід колись бил, в якім стані досі зіставал і яким при наданій тепер конституції бити може і повинен. Ми Русини Галицькі належимо до великого руського народу, котрий одним говорить язиком і 15 міліонів виносить, з котрого пілтреття міліона землю Галицьку замешкує. Той нарід бил колись самодільний, рівнал ся в славі найможнійшим народам Европи, мал свій письменний язик, свої власні устави, своїх власних князів, - одним словом: бил в добрім биттю, заможним і сильним. Через неприязні судьби і різні політичні нещастя роспал ся поволи той великий нарід, стратил свою самодільність, своїх князів і прийшол під чуже панованне.
Такі нещастя склонили з часом много можних панів відступити від руського обрядку отець своїх, а з ним виречися мови руської і опустити свій нарід, хоть тая зміна обрядку народности перемінити не могла, і кров руська в жилах їх плинути не перестала. — Нарід тим способом оставлений і що раз більше ослаблений, зістал завислим від довольности чужої, а все понижений, зачал во всем лишати ся і до тої прийшол недолі, що соромом било Русином називати ся.
Т.е. если я коренной жетель этих мест(русский,болгарин, молдован, еврей....) знаю(изучаю) язык, тарадиции, культуру, историю своего народа и края, но не считаю себя "новороссом" - я манкурт?
Простите, но это бред.
А то что ваши идеи не находят широкой поддержки у людей, это подтверждает.
Гм...
Ініціаторами створення братства і його засновниками виступили Василь Білозерський, Микола Гулак, Микола Костомаров, Пантелеймон Куліш, Опанас Маркевич.
Організація була названа іменами відомих слов'янських просвітителів Кирила і Мефодія.
Знаком братства став перстень з написом «Св. Кирило і Мефодій, січень 1846»
Крім організаторів, до братства незабаром увійшли: Георгій Андрузький, Олександр Навроцький, Дмитро Пильчиков, Іван Посяда, Микола Савич, Олександр Тулуб.
У квітні 1846 року до братства вступив Тарас Шевченко.
Восени 1846 року загальна кількість членів братства, за даними слідства, становила 12 осіб.
Кирило-Мефодіївське братство проіснувало 14 місяців.
Итого: самоназвание "украинец" массово(!) использовали 12 человек в течении 14 месяцев...
ЗЫ. Даже на 12 человек, а, от силы, 11... поскольку Шевченко в своем творчестве не использовал его ни разу...
яка різниця
русини-малороси-українці
що це міняє?
Малороська Повстанська Армія, Організація Русинських Націоналістів так само би боролася збільшовиками
або Русинська Народна Республіка...
чого ви так до назви "Україна" вчепилися?
А что, там был вопрос? Там были твои сомнения в правомерности моей постановки, хотя я привел сразу украинский аналог "Пані галичанка?". А вопрос мой изначальный, на который я не получил ответ: как я должен обратиться к женщине с вопросом "Вы новоросс/новоросска?". Вот ER ответил мне на вопрос "Вы - новоросс?", что да, он новоросс, ты ответил так, что я не понял, а как я должен правильно обратиться к женщинам-форумчанкам?
Социальные закладки