Тоже складне питання...
Нормальна держава з"ясовує спочатку - чи ваші "мислі о сєпаратізмє" дійсно ваші, чи привнесені недружньою медійною пропагандою гіпотетичної держави-сусіда...
І чи дійсно саме це нерівноправ"я "рушить" суспільний мир і порядок, чи його "рушать" гіпотетичні фінансовані з-за кордону маргінальні політичні сили...
Потім така нормальна держава приймає рішення, що 1) дешевше і 2) ефективніше:
1 - ввести другу державну мову і цим розв"язати руки гіпотетичній державі-сусіду ля подальшого розчленування території першої держави
2 - заблокувати недружній медійний простір та обірвати ланцюги фінансування маргінальних політсил з-за кордону і притягнути до кримінальної відповідальності лідерів та ідеологів таких сил...
як на мене, ефективним способом вирішення проблеми було б:
1. Спочатку - заборона фінансування з-за кордону політичних сил та партій і притягнення до кримінальної відповідальності тих, хто цю заборону порушує...
2. Припинення ескалації мовного питання в масмедіа...
3. І - через деякий час після вжиття таких заходів - кілька років - проведення всеукраїнського реіерендуму про державний статус російської мови в Україні...
Якщо внаслідок такого референдуму більшість населення проголосує за російську як державну - на здоров"я

Социальные закладки