Не смішно.
От тобі і банда млін, одні зрадники навколо.

Т1мчику не нервуй мене. Ти ж не Ківаловській випускник, щоб тобі розповідати що таке односторонній правочин.
Гаразд, проїхали, хто що хоче той то і перевіряє, а потім сам відповідає за наслідки своїх дій.
Ти дійсно вважаєш що перевірка майна це зайве?
Ну оренда чужого майна це навіть по-дитячі, навіть дуже старатися не потрібно, а ось щодо відчуження, то є дуже цікава історія, як суд визнав право власності на підставі нотаріально посвідченої угоди про ЗАСНУВАННЯ ТОВ (нагадаю, що це не є статутним документом у випадку з ТОВ).
Чи треба перевіряти належність майна, якщо договір про намір створити у майбутньому юридичну особу у вигляді ТОВ зовсім не передбачає переходу права власності на майно, а містить лише відомості щодо наміру сторін заснувати у майбутньому ТОВ, напрямку його діяльності та інші організаційні питання?
Випадок з практиці:
Один з засновників зобов’язався внести у статутний капітал нерухоме майно, яке до речі належало зовсім іншій особі. Створили ТОВ, один засновник подав позов до іншого засновника щодо визнання права власності на вищезазначене нерухоме майно за ТОВ, т.я. цей перший засновник відмовився надати правовстановлюючі документи на майно та передавати його у власність ТОВ. Суд виносить рішення
навіть не витребував витягу з РПВН - про визнання права власності на це майно за ТОВ.
Справжній власник досі по судах бігає, а та історія нараховує вже багато судових рішень щодо спірного майна, адже нотаріально відчуження не посвідчиш, бо давно висить арешт, а перехід з одних рук в інші триває і досі. У 2007 році воно належало
нерезиденту (
ЗД під багатоповерховим будинком у межах міста та нежитлові приміщення, на скільки я пам’ятаю десь на Таїрова).
Зараз не знаю що там, але справа дуже гучна. Все це мале місце ще десь у 2004 році. В інтернеті є дуже багато інформації щодо цього випадку, якщо знайду обов’язково надам посилання, (просто вже не пригадую назв задіяних ТОВ).
Так оце все я до чого:
Як ти вважаєш чи можливо отримати рішення суду про визнання права власності на твоє майно, якщо хтось посвідчить довіреність на право розпорядження ним при тому явно не володіючи ним, а так… зі слів? Повірена особа випадково не надасть правовстановлюючого документу, з документів буде лише довіреність від власника цього майна, а саме - Іванова Івана Івановича (це точно не ти), сторони укладуть договір у простій письмовій формі, та вирушать до суду визнавати право власності?
Я тобі скажу, що посвідчуючи вищезгадану угоду нотаріус явно НЕ повинен був перевіряти належність майна, 100% не повинен був, але це не зашкодило зробити його відповідачем по справі, та безліч разів викликати у прокуратуру, а також що є головним – позбавити права власності на майно не причетну до справи особу.
Т1мчику, я такі судові рішення бачила…,
що якщо у моїй голові (а я дівка з фантазією) виникне якась аферна ідея щодо можливого негативного розвідку подій на підставі посвідченого мною документу або вчиненої дії, то я буду перевіряти все, навіть не те що посвідчення водія уповноваженого, а й дотримання графіку щеплень у тещі довірителя! Це я тобі точно кажу!
Зараз по спадковій справі у мене є судове рішення, щось типа того про яке я вище згадала. За одне засідання суд виніс рішення щодо визнання права власності на спадкове майно, навіть не витребувавши у мене копію спадкової справи! У рішенні безліч посилань на неіснуючі документи, які нібито надані по запиту нотаріуса, самі придумали - хто там що прийняв, скільки спадкоємців, та все таке інше… Безлад повний. Я коли побачила це рішення суду ледве не впала. Зараз викручуємо мозок як все виправити. Справа пройшла і через апеляцію, яка тільки додала жару, а люди постраждали просто так - не за що! Адвокати радіють до усцику,

а з таким розвитком подій рішення питання спадкоємцям буде коштувати майже вартості спадкового майна.
А ти кажеш зі слів…
За нотаріальними документами стоять людські долі. Цього ніколи не треба забувати!
Тобі ще 5 хвилин на роздуми і чекаю адресу!!! )))))))))))

Социальные закладки