|
Ромко, ненавсть - слово не из нашего лексикона.Цікаво,за що одесити ненавидять Бандеру і Шухевича?Чи УПА вирізали половину Одеси?Чи,може незалежна Україна - це не ця мета,за яку вони віддали життя?
А теперь ответьте мне - что, немцы, точнее, фашисты, мечтали видеть Украину независимой? Никогда у них таких планов не было. И ваши кумиры прекрасно об этом знали. А раз знали и сотрудничали, значит, соглашались с этим.
Б_Рысь женской сущностью владеет
И волновать она умеет
Мужские грубые сердца,
Не вдохновляя лишь скопца. (с) minor
Мабуть знаю. Може не про Бандеру (особистого знайомства чи спiльних знайомих не було), але про бандерiвцiв чув багато. Коли "чув" - це вже, розумiєте, не з пiдручника - в СРСР аудiокниг ще не було. Але коли ви розкажете щось, чого не знаю - буду вдячний.
PS. Тiльки спочатку скажiть - як зветься той клятий топiрець!
PPS. Заодно дiзнаємось - чи ви дiйсно в западенцях петраєте...![]()
А я что про КУН вообще, что-то сказал??? Или где-то заявил, что территориальная или национальная принадлежность говорит о гарантированном умственном недомогании? Вы скорее наёдёте моё высказывание что «дураки равномерно распределены по поверхности планеты». По моему вы мне льстите (приписываете)
И какое у меня мнение, позвольте спросить?
На счёт соринки в чужом глазу слышали? Это во первых а во вторых голосуют часто не за, а против, но это те кто не подыскивает оправданий собственной пассивности и безразличия.
Да здался вам этот Кауров? Цыган борющийся за русскую идею, атеист призывающий православных к покаянию. Его радикализм выявился в акции «Я говорю по-русски», и приписке себе чужих действий.
Последний раз редактировалось Монархист; 01.12.2007 в 23:58.
Нет, ну я таки нашёл!
Эта приблуда называется БАРТКА!
Бартка(не путати з томагавком).
Взагалі-то я тепер дуже далекий від політики,не є прихильником будь-яких радикальних дій,чи закликів,у першу чергу тому,що люди,які називають себе провідниками нації,давно втратили моральне право на це.
Але щось перевертається в душі,коли читаю щось принизливе про мою мову,про моїх предків,особливо,коли це стосується воїнів УПА.
Про це вже говорено-переговорено,але ще раз спитаюсь у тих,хто зневажливо ставиться до них:Ідеологія - ідеологією,але що робить нормальна людина,коли до неї у хату ввалюється бандит,насильник,убивця.Хапається за зброю і йде захищати свою сімю,дітей,родину.Вони не йшли завойовувати чужу землю,вони воювали проти нелюдів,що вдерлися до їхньої хати.
Я знаю,про що говорю,у мене вся родина перейшла через табори,мій дід був провідником ОУН,і загинув у 24 роки.З дитинства памятаю розповіді старших про ті часи.23-го червня,німці,Увійшовши у Тернопіль,відкрили тюрми.Як моя цьоця пішла шукати чоловіка,якого заарештували 1939 року(він був учителем).Там 3 доби перед тим гуділи мотори,і розстрілювали вязнів,а потім бульдозерами перемелювали тіла,щоб близькі не могли нікого впізнати.Як іншу вчительку(її запідозрили у звязку з ОУН) утримували таборі для пересильних.Їх,молодих дівчат,після знущань,гвалтувань,закопали в землю по шию,і зробили там відхзоже місце.Кривавий список можна прдовжувати до безконечності.
Цікаво,яка живуча та радянська пропаганда"бандеровцы - бандити,уничтожали свой народ".Видно Ви не ніколи не спілкувалися з нашими людьми.Остання боївка УПА була знищена в 1954 році.http://uk.wikipedia.org/wiki/Лукаші_...ський_район)Чи могли би "бандити".які воювали проти власного народу,протриматись майже 10 років без підтримки населення в умовах репресій,нищення.
Ті люди,які в 1939 році прийшли на наші землі,по рівню інтелекту,освіти,культури далеко відставали від наших людей.Затюкані колективізацією,постійним терором,совєцькими ідеологами,вони не уявляли,що десь може бути інше життя." большевики встигли зарекомендувати себе в краю як середньовічні дикуни, репресувавши лише за півроку 10% населення (за підрахунками дослідників, совєтська влада примудрилася тут замордувати людей у 3-4 рази більше, ніж нацисти у своїй зоні окупації колишньої польської держави). Ще раніше доходили страхітливі чутки про Голодомор на східних землях, організований большевицькою Москвою, повірити яким було неможливо, не переконавшись на власні очі. Саме так вчинив уродженець Рівненщини Тарас Боровець, нелегально перетнувши совєтсько-польський кордон і під враженням побаченого написавши пізніше п'ять томів твору під назвою "Людоїди". У майбутньому автор книги стане одним з найзатятіших борців проти большевизму, відомим під псевдом Тараса Бульби. Отже, на Гітлера, котрий оголосив себе ворогом большевизму, було покладено величезні надії, оскільки останній ще не встиг себе проявити, як це зробив Сталін: "Сучасна протимосковська партизанка, - писала одна з українських газет, - що породила вже стільки героїв, ще один доказ, що Український народ діє за інтереси проводу ОУН, несе Німецькій Армії всесторонню допомогу: помагає громити большевицькі військові частини, виловлює енкаведистських звідунів. За всяку ціну бажав взяти в хрестовому поході на большевиків активну участь".
http://oun-upa.org.ua/history/
А ці ж ідеологи,руками ОГПУ(НКВД),в першу чергу кинулись знищувати людей думаючих:інтелігенцію,лікарів,вчителів,студентську молодь.У себе,в СРСР,це було зроблено набагато раніше.
Потім,в 1945 році цей процес був продовжений.Таким чином був знищений цвіт нації.
А,відносно ненависті...
Я не відчуваю ненависті до росіян,які живуть у моєму місті,моїй країні,але вимагаю поваги до себе,нашої історії,до пам"яті тих людей,що віддали життя за Україну.
Romko
Тут есть тема про УПА, а на ней очень много информации...
Ваша цитата: "...але вимагаю поваги до себе,нашої історії,до пам"яті тих людей,що віддали життя за Україну."
Так вот на юге-востоке Украины тоже есть история и люди, которые отдавали жизни за Украину и мы тоже требуем уважения...
Монархист
Вас таки забанили там или нет? А если да, то за что?
Romko
Во первых вы не ответели на мой пост, наверное не прочли.
Во вторых заявляя о героичности ваших предков вы почему-то пытаетесь нас убедить забыть о своих и почитать ваших.
Заявляя об унижениях языка и культуры вы приводите не факты, а лозунги, говоря об унижении ваших предков вы как-то очень избирательны в их национальности (ли есть другое определение для унижающих)?
Вот вы, Ромко, когда припомнили томагавк рядом с барткой, сами себя и выдали.
Вы ж понимаете - какую независимость могли дать фашисты Украине? Чего добивался Бандера? Да глупостей - он надеялся, что немцы прогонят Советы и позволят ему сделать на Украине что-то типа индейской резервации, где можно будет ходить в шароварах, петь украинских пiсень и где он будет править.
Подумайте своей головой - немцам оно было надо? Они за что воевали - за Lebensraum, жизненное пространство! И что - золотые украинские чернозёмы они отдадут Бандере, а сами поедут в тундру после полного завоевания Союза? Ну не смешите меня, лучше давайте посмеёмся вместе. Так что если б Бандере и удалось такую резервацию организовать (а он о большем и не мечтал, ему вполне хватило бы украинского Квислинга!), то продержалось бы это не дольше, чем у американских индейцев: как только немцам понадобились бы земли, украинцев тут же загнали бы за Скалистые горы.
Так что погибших жаль, конечно, тем более что гибли действительно патриоты, а всякая сволота шла в прислужники, но Бандера зря позвал этих людей на смерть за свою химерну Украину. И не делать из него героя нужно, а проклинать.
Оцениваются не намерения, а результаты.
АТ
Для справедливости Бандера не сотрудничал с немцами (после их вступления на территорию ЗУ и до их выхода от туда) этим занимался Шухевич.
Социальные закладки