Ви забули додати, що особливо безчинствувала на тих теренах УПА в 1939-42 роках. Правда?
Дозволю собі зауважити, що Ви, як громадянин України (бо не впевнений, що українець), однобоко трактуєте сторінку історії (це, як мінімум, ганьба).
Бо! У будь-якій різні беруть участь дві сторони, інакше це - самобичування. Правда? Так і є. Далі.
Дослідники розходяться як в причинах її виникнення, так і в цифрах жертв з обох сторін. Бо! Як Ви слушно зауважили, поляки називали територію сучасної ЗУ "східними кресами". Але і до складу сучасної Польщі входять території, котрі компактно були заселені українцями. І де теж були міжетнічні сутички.
Тому методологія підрахунку жертв, котру використовують зацікавлені сторони, повинна містити чіткі територіальні межі.
Адже, якщо ми називаємо "Волинська різанина", то тоді не майте права приплітати туди Галичину чи іншу сучасну українську територію. А, виходячи з того, що на волині тоді апріорі жило більше українців, ніж поляків, то важко віриться, щоби українці возили з Польщі мирне населення, аби вбивати їх у себе на Волині.
Якщо ж маєте бажання широко гледіти на проблему, враховуйте, будь ласка, й Підляшшя, Холмщину, Посяння та Лемківщину.
Бо я, як нащадок тих, хто жив на етнічних українських замлях, з усією відповідальністю заявляю, що поляки нічим не кращі були в ті часи. А, враховуючи їхній соціальний та матеріальний стан, українці потерпали неменше, а місцями й більше. Мені розповідали очевидці, як на українські села нападали польські молодики та "пробивали патиками голови" лише за національною ознакою. Мені розповідали, як поляки намагались глумитись у час Різдвяних Свят, котрі, як Вам відомо, не співпадають в часі з польськими.
Отож, своє посилання на світлини жертв невідомої національності без знайдених їхніх жертв можете виставляти на форумах, де чатяться тінейджери, там "схавають".

Социальные закладки