Про партії:
Для приколу, який в мене є знайомий - "прихільник" Янека: всі вибори від 2004 року голосує за них. бувший полковник радянської армії, ракетчик, 10 років таборів за політику, політолог, писав першу програму для УНА-УНСО. В"ячеслав Чорновол для нього просто "Славко", бо сиділи разом. Дуже розумний чел, з ним дуже цікаво спілкуватись.
Так от, його мотивація: він вважає Юща більше американо-орієнтованим, а Україні потрібна Євро-орієнтація, тому східна орієнтація ПР - типу має врівноважувати вектор, щоб він дивився в Європу. І ще мотив: або Регіони стануть дійсно проукраїнською силою(типу перевиховаються під тиском реалій), або вони поставлять на диби цю країну і народ їх порве в буквальному розумінні вмивши країну кров"ю. Країну може розірвати? Можливо. Але значить така доля. Не втрималась в існуючих кордонах? Ну тоді не заслужили її, раз не змогли домовитись.
Про мову:
Тут все просто. Тему треба було давно зняти. Такі речі як державна символіка, мова - просто не повинні обговорюватись. Єдина мова, герб, прапор = єдина країна. Риску підвели і все. Що абсолютно НЕ заважає різним національностям громадян України використовувати яку завгодно мову в побуті і приватному житті.
Маю пояснити свою позицію.
(Ремарка: щоб зняти упередженність на рівні особистостей - мій тато з Уралу, до кінця життя не заговорив українською, хоча майже все життя прожив на Західній. Мама з Центральної України. Ну а я народився і виріс "бандерівцем". Бо для всієї своєї родини в Києві, Миколаєві і Уралу - я завжди "хлопець з Бандерштадту".

Я вчився в російській школі, в червоному радянському паспорті я записався "русский" - інакше тато мене би вигнав з дому, як і належить справжньому російському шовіністу.)
Так от шановні... Давайте поважати цю багатостраждальну країну і її націю. Ви хочете мати культурний простір наповнений російською мовою? Але цим займається одна велика країна на північному сході. Це не повинно бути проблемою держави Україна. Вона має відновити свій культурний простір. І не важливо яка кров тече в ваших жилах - головне це дух і ким ви себе відчуваєте.

Ділення на нації за ознакою крові - це вже архаїка. В сучасному світі все трохи складніше.
От уявіть собі найгірший варіант - повна ж.о.п.а і біда чорна в Україні. Етнічному росіянину є куда податись - його радо прийме РФ. Там велика демографічна пустота за Уралом і вічна нестача гарматного м"яса для воєн на Кавказі. Бідному єврею завжди будуть раді на його історичній батьківщині. Наші закарпатські угорці - переберуться на той бік кордону і легко опиняться в угорському культурному середовищі. А куда податись українцю? НЕМА в світі більше для нього рідної землі. Він живе тут і зараз! І це в першу чергу його земля і його країна. Всі інші - тут все ж гості. А гості мають поважати господаря.
Кримчани - не ображайтесь. Так, це регіон з непростою історією. І я навіть не кажу що це дуже Україна. Але це і не Росія. Вибачте, але і "вас там не стояло" коли татари його населяли з давніх часів. Я знаю які там непрості відносини з кримчаками. Так, це проблема. Але необережні кроки можуть привести до дуже поганих наслідків. Скажу цинічну річ: з точки зору України краще отримати дружню татарську країну(колись давши Криму путівку в самостійне життя), ніж форпост російської імперії. Те, що світські мусліми адекватні і вміють працювати - видно на прикладі Туреччини. До їх курортів і сервісу - Криму як до ... ну ви в курсі.
Можу повернути назад аргумент про "хамство на Західній" (100% цього давно нема в сфері торгівлі і обслуговування) - в Криму білолиці офіціанти вперто роблять вигляд що не розуміють слово "рахунок". Але чудово розуміють рик - "это счет, мля". Татари привітно строять либу всім і всіх розуміють.
Резюме про мову: так, Україні необхідно відновити своє культурне середовище. Виховати 2-3 покоління людей, які виросли тут, знають її мову. Тобто нормальних таких громадян своєї держави, які є в любої нормальної євпропейської країни. А от тоді - можна починати говорити про інші державні.
Ви хочете щоб ваш кіндер знав російську? Це вибачте ваші проблеми. От мій буде знати 3.(+англ). По можливості зроблю щоб знав більше. Але це мій кіндер і мої проблеми і мій клопіт заробити додаткові гроші. А всі ці розмови "я плачу податки, дайте мені школу на суахілі!" - несерйозно. Ми платимо податкі і на силові структури, але ніхто не вимагає персонального охоронця в міліцейській формі.
Наразі маємо більше проблеми купити ДВД з українським перекладом фільма, ніж російським. Тому не там думаю бачимо проблему.
Про газ:
Тут все чітко і ясно. В теперішнього керівництва РФ нема політики, є бізнес. І політика тільки інструмент для бізнесу. Для внутрішнього споживання піплу підсовується ахінея про "велич імперії" і якусь реставрацію совдепа, назовні маємо "бабло побеждает добро". Так, вони типу показують якій уряд їм подобається, якій ні. Але приклад бацька Лукашенка показує - в яку позу не ставай, в які місця не цілуй маленького кремлівського фюрера, а ціну тобі поставлять таку, щоб купити ще одного Шеву для потреб Челсі, або чергову яхту для губернатора Чукоткі.
Тому бідкатись про газ по 230 чи 250 - не треба. Це проблема Ахметова і Пінчука в першу чергу. Це їх виробництва нераціонально споживають газ. Так, там працюють люди. Але якщо в цих людей невелика зарплата, а більшість прибутків власники лишають в офф-шорах, то хай інвестують свої прибутки нові економічні лінії. А від шари треба відвикати. Шара скінчилась.
Социальные закладки