Сообщение от
sklif
Я хорошо себе представляю, что делает граната в замкнутом помещении.Ни на одной представленной фотографии такого нет.
И что теперь? У немцев фотопленка закончилась?
а какого ответа ты ожидаешь? да закончилась, поэтому все эти трупы, как наглядная агитация - фигня, и не стоит принимать их во внимание?

Сообщение от
Snook
Не-а, мне больше ранний Билас нравится, например его «Органы советской милиции западных областей Украинской ССР в 1939-1945 гг.».

Тоже верно, а еще Сергийчук помогает, очень фактографичен. Да и Арсенич (глыба разведки) предоставляет поле для размышлений))
Но в первую очередь я верю самому себе.
я очень мало верю себе ибо тогда не жил, и выводы только по паре тройке статей и рассказов "бывалых ветеранов" не делаю.
Еще раз - «Двобій без компромісів. Протиборство спецпідрозділів ОУН та радянських сил спецоперацій. 1945–1980 роки». я читал, мнение составил и оно не в пользу борзописцев.
Это хорошо, но я не в курсе кто такие борзописцы.
Более всего в ней меня поразило пренебрежение этих хисториков к читателю, когда на основе реальных документов делаются выводы абсолютно противоположные смыслу цитируемых документов.
А у вас (к хисторикам) пренебрежения нет?
По поводу выводов, там в начале книги вроде как написано, что они делаются с точки зрения МПГ. Если вы конечно с этим не согласны, и хотите сделать свои собственные - никто вам не запретит)))

Сообщение от
Cetus
ГЕНОЦИД ПРОТИВ ПОЛЯКОВ
«Волынская резня» летом 1943 года стала апогеем человеконенавистничества УПА,
мэм, цитируя журнал варяг или Олежку Росова вы рискуете попать под это описание
ПРОБЛЕМА ОУН - УПА: ОСНОВНІ ТЕЗИ (історичний висновок)
цитаты:
Показать скрытый текст 1
Напруженням у стосунках українців з поляками, які жили на Волині і у Східній Галичині впродовж багатьох поколінь, скористалися німецькі окупанти. Коли німці дізналися про те, що українська допоміжна поліція виявилася однією з форм конспіративної мережі ОУН(Б), вони почали її роззброювати. Власне, цим була ініційована масова втеча поліцаїв в ліси, де формувалася УПА. Окупаційна адміністрація замінила всіх українців у допоміжній поліції поляками, що одразу відчуло на собі українське населення Волині.
Поляки не пішли з німецької служби. Навпаки, вони всілякими шляхами старалися закріпитися на ній. Ця служба була плацдармом, за наявності якого вони змогли б зберегти свій вплив у Західній Україні після розгрому гітлерівської Німеччини. Була й суто побутова причина. Самі по собі наміри поляків або українців знайти у складних воєнних умовах хоч яку-небудь роботу, у тому числі в окупаційних адміністративних органах, якщо вона не пов'язувалася з каральними діями проти місцевого населення, свідчила тільки про прагнення людей вижити і допомогти у цьому своїм співвітчизникам.
В рамках цієї війни двох стихій кожна сторона чинила військові злочини. Чинила їх АК на Хрубешувщині, чинила їх ОУН обох фракцій — бандерівської і мельниківської, чинила їх дивізія СС "Галичина", не кажучи вже про польську і українську поліції, які служили німцям. Здається мені, що на Волині, в рамках цієї війни двох етносів, дійшло до народовбивства, відповідальність за яке несе бандерівська ОУН. Навпаки, в інших випадках особливо на Хрубешувщині, це була звичайна війна двох партизанських армій, під час якої обидві сторони чинили вбивства".
Социальные закладки