Результаты опроса: Кто мы такие, русские и украинцы?

Голосовавшие
632. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • Один народ, имеющий общие исторические корни.

339 53.64%
  • Два славянских народа, существующие в истории параллельно.

265 41.93%
  • Не знаю, но думаю, что сейчас это не имеет значения.

28 4.43%

Тема: История России и Украины от древних времен до современности.

Ответить в теме
Страница 52 из 372 ПерваяПервая ... 2 42 50 51 52 53 54 62 102 152 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1,021 по 1,040 из 7439
  1. Вверх #1021
    User banned Аватар для ALKA
    Цитата Сообщение от UPA Посмотреть сообщение
    Ну ви ж у нас розумний,навіщо ж мислити штампами
    У Мазепи давно така ідея була...
    Да хоть с рождения.Если человек обещает и не выполняет он га**о.

2. Вверх #1022
    Живёт на форуме Аватар для UPA
    Цитата Сообщение от ALKA Посмотреть сообщение
    Да хоть с рождения.Если человек обещает и не выполняет он га**о.
    Якщо людина і не збиралась це виконувати ,а вводила ворога в оману то це "маскування"

3. Вверх #1023
    Посетитель Аватар для asten11
    Цель значит оправдывает средства?

4. Вверх #1024
    Постоялец форума Аватар для Олег_кв
    Цитата Сообщение от conquer Посмотреть сообщение
    Я привел ссылку Олегу_кв, который тут утверждает, что Россия это чуть ли не татары, аргументируя это нашествием оных на земли ныне входящие в РФ. Я же показал, что иго и земли входящие ныне в состав Украины татаро-монгольским игом обойдены не были. Да и разговор был про 13 век, а ты мне 14 подсовываешь, выдирая из темы лишь эпизод. Изучай картину в целом.
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Татаро-монгольское_иго
    Карта дуже слабенька і не пояснює в нашому спорі нічого.

Нашестя на території Московії було дуже довготривалим. Тоді як Україна звільнилась від монголів в 1320-1321 роках. А ще в 13ст. було дві великі переможні битви литовсько-руського війська над татарами.
    І не всі міста взяли (бачив дані про те, що 1/3 міст Русі монголи не взяли), от біля нас Кременець не взяли.

5. Вверх #1025
    Якщо людина і не збиралась це виконувати ,а вводила ворога в оману то це "маскування"
    И сколько лет он "маскувался" ? Подавлял восстания,лебезил,принимал ордена и подарки...пил водку вместо горилки...сколько ?
    Тоже мне Штирлиц нашелся....Все это ЛИЧНЫЕ интересы,быть местячковым князьком а не борьба за счастье народа.Да начхать ему было на тот народ.

6. Вверх #1026
    Цитата Сообщение от Олег_кв Посмотреть сообщение
    Карта дуже слабенька і не пояснює в нашому спорі нічого.

Нашестя на території Московії було дуже довготривалим. Тоді як Україна звільнилась від монголів в 1320-1321 роках. А ще в 13ст. було дві великі переможні битви литовсько-руського війська над татарами.
    І не всі міста взяли (бачив дані про те, що 1/3 міст Русі монголи не взяли), от біля нас Кременець не взяли.
    Вот и живите в той Украине возле Кременця.Че к нам прикопались ? ..Олег ...Тя.

7. Вверх #1027
    Вот и живите в той Украине возле Кременця.Че к нам прикопались ? ..Олег ...Тя.
    Для мене Україна єдина і я всюди вдома. Це ви завжди чимось не довольні. Країна не та, мова не та, історія не та, влада не та... А може це ви не ті?

8. Вверх #1028
    User banned Аватар для Че Бурашка
    Для мене Україна єдина і я всюди вдома. Це ви завжди чимось не довольні. Країна не та, мова не та, історія не та, влада не та... А може це ви не ті?
    у нас тут, например, русский язык в абсолютном большинстве, у вас - украинский. Скажи, ты этим тоже доволен?

9. Вверх #1029
    Я своє недовольство тримаю при собі і не пропоную ніяких насильних дій, на відміну відміну від декого, хто хоче в Тернополі російську мову державною робити.

10. Вверх #1030
    Я своє недовольство тримаю при собі...
    подавился чаем, дальше читать не смог. ну-ну, это особенно заметно в языковой теме.
    З.Ы. Олег, так ты всем доволен или недоволен, но держишь в себе? определись.

11. Вверх #1031
    И сколько лет он "маскувался" ? Подавлял восстания,лебезил,принимал ордена и подарки...пил водку вместо горилки...сколько ?
    Тоже мне Штирлиц нашелся....Все это ЛИЧНЫЕ интересы,быть местячковым князьком а не борьба за счастье народа.Да начхать ему было на тот народ.
    "Штирлиц-единственный человек которому я верю"(С)
    Його особисті інтереси не так вже і важливі,головне що він сприяв визвольній боротьбі України...

12. Вверх #1032
    "Штирлиц-единственный человек которому я верю"(С)
    Його особисті інтереси не так вже і важливі,головне що він сприяв визвольній боротьбі України...
    например, чем?

13. Вверх #1033
    Цитата Сообщение от Че Бурашка Посмотреть сообщение
    например, чем?
    Ревний покровитель православ'я, він будує по всій Гетьманщині цілу низку церков, споруджених у стилі українського барокко. Заходами Мазепи Києво-Могилянський колегіум набув статусу академії (у цей час відомої як «Могило-Мазепивіанська») (завдяки матеріальній підтримці гетьмана вона спромоглася спорудити нові корпуси і збільшити кількість спудеїв до 2 тис.).

Під час війни цар висунув перед українцями нечувані раніше вимоги. Замість того щоб захищати свою землю від безпосередніх ворогів — поляків, татар і турків, українці були тепер змушені битися зі шведськими арміями у далекій Лівонії, Литві чи Центральній Польщі. У цих походах стало до болю очевидним те, що козаки не могли рівнятися з регулярними європейськими арміями. Регулярно їх полки поверталися з півночі, зазнавши втрат, що сягали 50, 60 і навіть 70 % складу. Коли, намагаючись узгодити дії своїх військ, Петро І поставив на чолі козацьких полків російських і німецьких командирів, моральний дух козаків занепав. Чужоземні офіцери ставилися з презирством до козацького війська, яке вважали гіршим і часто використовували просто як гарматне м'ясо. Коли поповзли чутки про наміри Петра І реорганізувати козаків, старшина, положення якої було пов'язане з військовими посадами, занепокоїлася.

Війна викликала ремствування також серед українських селян і міщан. Вони скаржилися, що в їхніх містах і селах розмістилися російські війська, які завдавали утисків місцевому населенню. «Звідусіль,— писав цареві Мазепа,— я отримую скарги на свавілля російських військ». Навіть гетьман став відчувати загрозу, коли пішли поголоси про наміри царя замінити його чужоземним генералом чи російським вельможею.

Загальне невдоволення нарешті штовхнуло Мазепу шукати іншого покровителя. Коли польський союзник Карла XII Станіслав Лещинський став погрожувати нападом на Україну, Мазепа звернувся по допомогу до Петра I. Цар, чекаючи наступу шведів, відповів: «Я не можу дати навіть десяти чоловік; боронися, як знаєш». Це було для гетьмана останньою краплею. Петро І порушив зобов'язання обороняти Україну від ненависних поляків, що являло собою основу угоди 1654 р., і український гетьман перестав вважати себе зобов'язаним зберігати вірність цареві. 7 листопада (28 жовтня) 1708 р., коли Карл XII, який ішов на Москву, завернув в Україну, Мазепа, в надії запобігти спустошенню свого краю, перейшов на бік шведів. За ним пішло близько 3 тис. козаків і провідних членів старшини.
    http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...B2%D0%B8%D1%87

14. Вверх #1034
    Постоялец форума
    у стилі українського барокко
    Дальше даже читать не стал.

15. Вверх #1035
    Цитата Сообщение от conquer Посмотреть сообщение
    Дальше даже читать не стал.
    А дарма.

16. Вверх #1036
    Цитата Сообщение от Че Бурашка Посмотреть сообщение
    например, чем?
    Путем включения в Польшу наверное....

17. Вверх #1037
    я прочел, но так и не понял, что же такого исключительногоон для украины сделал. да, про церковь, построенную на его деньги тут недавно, кажется, муха зажег. Дескать, крупнейший памятник средневековья недавно археологи раскопали. ну просто мегавклад.

18. Вверх #1038
    Путем включения в Польшу наверное....
    об этом скромно умалчивается. ведь как-то неудобно после этого говорить о борце за независимость.

19. Вверх #1039
    Не покидает форум Аватар для Gloomy Wolf
    Цитата Сообщение от Mizantrop Посмотреть сообщение
    Взять того же Хмельницкого. Сейчас его за предателя считают ...
    Весьма упрощенный взгляд на историю. Хмельницкий использовал татар против Польши (в конце концов они его предали) и готов был на союз с Речь Посполитой (выражаясь современным языком, превратить Украину в "субъект федерации") при условии отмены унии 1596. Но не достиг цели и принял покровительство московского царя. Русская армия, пользуясь ослаблением РП после войн с Хмельницким, вступила в войну, заняла Смоленск и Беларусь, а затем примирилась, заключив в обход Хмельницкого (!) договор в Вильно. Гетьман Выговский, сменивший Хмельницкого, вступил в переговоры с Польшей и вышел с довольно хорошим Гадячским договором (реализовав фактически начальный замысел Хмельницкого), а затем разбил под Конотопом московскую конницу. Был свергнут в результате "дворцового" переворота в пользу сына Хмельницкого, а договор с Московским царем дополнили главами из Гадячского договора. Но русский воевода новые уловия отверг и Переяславский договор 1659 оказался для Сечи даже слабее первого.

Вопрос, кто в этой ситуации был честным, не интриговал и не обманывал? Ответ - никто. Но Хмельницкому и последователям не хватило наверное пассионарности, которя с избытком водилась на северо-востоке, в Москве. При более слабых культуре и образовании, Московское царство обладало волей, поэтому оказалось не объектом, субъектом истории.

20. Вверх #1040
    Постоялец форума
    Плаклъ. На Украине нашелся потомок Романовых, Шереметьевых и т.д., причем свидомый.
    http://unian.net/ukr/comments/215848

"Olha : о:"... У бендер плохие гены..."
    Я так розумію ,хто з Західної України ,той з поганими генами по вашому .Рідня моєї мами зі сторони її батька походить з одного кореня, що Романови ,Шереметєви і інші князі ,графи, а ще раніше -бояри .Ми з Західної України."

И снова из того же источника. Просто песня! (это можно в юмор)

"Кмітливий-Лапа : Olha : о:"... У бендер плохие гены..."
    Відверто кажучи - так воно є. Ще за часів славнозвісного перського цара Даріуша, коли він захопив Тракію, до Карпат просичілось багато негрів чи єфійопов з його війська та й ще цілий віз різноетнічній срані. А потім там опинилися ромали, мад`яри, щури, мавпи, яуреї-вінокури, салгане і навіть когане. Тому бендери мають не погані гени, а цілий "коктейль Молотова". Ось люди, що мешкають на півночі Одеської області, та у частці Віницькій мають вигляд з класичних грецьких скульптур. Мабуть у давнині грецьки скульптори використовували рабів з ціх місць як моделі для скульптур своїх богів. А ще багатьох українців по зовнішньому вигляду важко відрізнити від узбеків та туркменів. Мабуть вони походять від спільного тюркського коріння. З цього виходить, що не зважаючи на такі багаті родовіди, в країні йолопів дика чисельність на радість шахраям на усіх щабелях суспільства. Невже люди такі дурні, що не бачать - хто є Тимошенко. Мабуть тому її "товарки" по сій час полюють на одеському Привозі. Лохи не скінчаться ніколи. А потім лементують - ой, ошукали, ой. мамо, гаманця відняли. Тримайтесь йолопи! Ви з своїм куцим розумом здатні бути тільки "гарматним м`ясом."
    Последний раз редактировалось conquer; 07.10.2007 в 05:16.

Ответить в теме
Страница 52 из 372 ПерваяПервая ... 2 42 50 51 52 53 54 62 102 152 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права