|
Собак понимаю. и люблю, особенно охотничьих... Сеттеров в том числе.
А Табачник - это ответная реакция на то, что творилось в последние годы в образовании и в языковой политике в частности.
Угол отражения равен углу падения. Надо перетерпеть.
Может быть потом у власти и выработается трезвый подход к решению этой проблемы.
Но пока, к сожалению, одни шараханья из крайности в крайность.
Никогда не откладывай на завтра то, что можно сделать послезавтра...
У Табачника підмінили Концепцію літературної освіти?
http://world.pravda.com.ua/news/2011/02/3/5874947/Деякі тези Концепції літературної освіти, затвердженої Міністерством освіти, були внесені туди без відома розробників.
Про це в ефірі Радіо "Свобода" заявив доктор філологічних наук, член-кореспондент НАН України, завідувач відділу давньої української літератури Микола Сулима, який є одним із розробників концепції.
"Теза про особливу роль російської літератури в Концепції літературної освіти з’явилася, так би мовити, підпільно. Спочатку цю концепцію вивісили анонімно на сайті, потім вона з’явилася під нашими підписами, але я цієї концепції не візував", - сказав він.
"Коли б мені давали на підпис цей текст, я би відмовився його підписати. Але підпис мій стоїть – і я повинен виправдовуватися, що брав участь у формуванні цієї концепції", - заявив Сулима.
26 січня Міністерство освіти і науки, молоді та спорту затвердило Концепцію літературної освіти.
У документі зокрема йдеться, що "особлива роль належить російській літературі як художньо-словесному надбанню, у тісній взаємодії з яким протягом декількох століть формувалася українська література, а також з урахуванням того місця, яке займає російська література у загальнолюдській системі духовно-культурних цінностей".
Газета "Комерсант-Україна" писала, що за цією концепцією російська література у школах буде винесена як окремий предмет, а не інтегрована у вивчення світової літератури, а українську літературу, натомість, зможуть інтегрувати в курс світової літератури.
Однак Міністерство освіти, науки, молоді та спорту і особисто міністр Дмитро Табачник заперечили це.
Талапачник, як істинний мікророс, добивається брехнею та шулерством. Але у нього є завдання, мусить виконати, бо з\п в рублях не дадуть.
"Цей народ знаходить більше задоволення в рабстві, ніж у свободі" (c)
Что за иностранные заимствования типа "мiкро"? А как же непримиримая борьба за чистоту мовы?У Табачника підмінили Концепцію літературної освіти?
Талапачник, як істинний мікророс, добивається брехнею та шулерством. Але у нього є завдання, мусить виконати, бо з\п в рублях не дадуть.![]()
Никогда не откладывай на завтра то, что можно сделать послезавтра...
Well, show me the way
To the next whiskey bar...
Запропонуйте мені слово, котре замінить префікс кратних одиниць з системи СІ, котре означатиме "одна мільйонна частина вихідної одиниці вимірювання". Я погоджусь навіть на російський варіант.
Стосовно більшості громадян України, то Ви бажане за дійсне видаєте.
А стосоно Вакарчука та Вовкуна, то найбільшою їхньою провиною було те, що вони українці, а не особини, неідентифіковані українською мовою, культурою та релігією.
P.S.: Стосовно російської літератури як такої я жодних зауважень не маю, сам захоплювався ними свого часу, але мене бентежить те, що українські твори вилучаються зі шкільного курсу, а натомість запроваджуються російські. Неприйнятним є те, що україномовна дитина буде змушена читати твори про правдиві сторінки історії України та її стосунків з північно-східним сусідом у позакласній формі. За своїх дітей я спокійний, але от стосовно їхніх однолітків є сумніви.
Последний раз редактировалось at3s; 03.02.2011 в 10:16. Причина: доповнення думки
В якісь малій мірі й так, але загальну картину формувала неспроможність реалізувати тотальну підтримку народу двома персонами, чиї власні амбіції стали вищими за бажання увійти у підручники історії з хорошої сторони.
Я не відчував занепаду освітньої галузі за часів апельсиного правління.
Але я - україномовний патріот. Мабуть, в тому і основна причина, тому не судитиму те, чого не відчув особисто.
Вот из-за таких "патриотов" Украина прочно сидит в заднице. Как только их станет поменьше (некоторые могут и поумнеть), превратимся в процветающую страну.Але я - україномовний патріот. Мабуть, в тому і основна причина, тому не судитиму те, чого не відчув особисто.
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
Я не люблю фатального исхода,
От жизни никогда не устаю.
Всё с точностью наоборот)) И по поводу "желаемого за действительное", и по поводу вины вакрчуков-вовкунов. Их национальность не играет никакой роли, а вот оголтелый национализм - ещё какую разрушительную((
Никто не исключает из курса украинской литературы достойные произведения. Только идиотскую интерпретацию "Красной Шапочки". Тех, кто такую дрянь включает в курс школьной литературы, гнать нужно поганой метлой. Я буду спокойна за своего ребёнка, когда для русскоязычных детей в школах введут курс русской литературы.
Well, show me the way
To the next whiskey bar...
У вас удивительная профессия - вы изучаете то, чего нет. (с)завідувач відділу давньої української літератури Микола Сулима,
Социальные закладки