Тема: Вопрос к юристу (или нотариусу)

Ответить в теме
Страница 177 из 727 ПерваяПервая ... 77 127 167 175 176 177 178 179 187 227 277 677 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 3,521 по 3,540 из 14525
  1. Вверх #3521
    Живёт на форуме Аватар для Duke_Vito
    Цитата Сообщение от ВВК_ Посмотреть сообщение
    По поводу нового Налогового кодекса, подскажите собственник гражданин России владеет недвижимостью менее 3-х лет, является резидентом Украины какие будут налоги при продаже?
    Фізична особа - резидент - фізична особа, яка має місце проживання в Україні.
    У разі якщо фізична особа має місце проживання також в іноземній державі, вона вважається резидентом, якщо така особа має місце постійного проживання в Україні; якщо особа має місце постійного проживання також в іноземній державі, вона вважається резидентом, якщо має більш тісні особисті чи економічні зв'язки (центр життєвих інтересів) в Україні. У разі якщо державу, в якій фізична особа має центр життєвих інтересів, не можна визначити, або якщо фізична особа не має місця постійного проживання у жодній з держав, вона вважається резидентом, якщо перебуває в Україні не менше 183 днів (включаючи день приїзду та від'їзду) протягом періоду або періодів податкового року.

Достатньою (але не виключною) умовою визначення місця знаходження центру життєвих інтересів фізичної особи є місце постійного проживання членів її сім'ї або її реєстрації як суб'єкта підприємницької діяльності.
    Якщо неможливо визначити резидентський статус фізичної особи, використовуючи попередні положення цього підпункту, фізична особа вважається резидентом, якщо вона є громадянином України.
    Якщо всупереч закону фізична особа - громадянин України має також громадянство іншої країни, то з метою оподаткування цим податком така особа вважається громадянином України, який не має права на залік податків, сплачених за кордоном, передбаченого цим Кодексом або нормами міжнародних угод України.
    Якщо фізична особа є особою без громадянства і на неї не поширюються положення абзаців першого - четвертого цього підпункту, то її статус визначається згідно з нормами міжнародного права.
    Достатньою підставою для визначення особи резидентом є самостійне визначення нею основного місця проживання на території України у порядку, встановленому цим Кодексом, або її реєстрація як самозайнятої особи.
    У разі якщо у розділі IV цього Кодексу використовується термін "резидент" у відповідних відмінках, під цим терміном розуміється "фізична особа - резидент";

"172.2. Дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш як одного з об'єктів нерухомості, зазначених у пункті 172.1 цієї статті, або від продажу об'єкта нерухомості, не зазначеного в пункті 172.1 цієї статті, підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною пунктом 167.2 статті 167 цього Кодексу".

"172.9. Дохід від операцій з продажу (обміну) об'єктів нерухомості, що здійснюються фізичними особами - нерезидентами, оподатковується згідно із цією статтею в порядку, встановленому для резидентів, за ставками, визначеними в пункті 167.1 статті 167 цього Кодексу".

"167.1. Ставка податку становить 15 відсотків бази оподаткування щодо доходів, одержаних (крім випадків, визначених у пунктах 167.2 - 167.4 цієї статті), у тому числі, але не виключно у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються (надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу у державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.
    У разі якщо загальна сума отриманих платником податку у звітному податковому місяці доходів, зазначених у абзаці першому цього пункту, перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, ставка податку становить 17 відсотків суми перевищення з урахуванням податку, сплаченого за ставкою, визначеною в абзаці першому цього пункту".

"167.2. Ставка податку становить 5 відсотків бази оподаткування щодо доходу....."
    Последний раз редактировалось Duke_Vito; 26.01.2011 в 23:02.
    адвокат

2. Вверх #3522
    Не покидает форум Аватар для ВВК_
    Цитата Сообщение от audit_n Посмотреть сообщение
    5%

зи. як це? він що, шпійон?
    Не шпион, разведчик .
    Для не граждан вроде как удвоенная ставка по налогам, просто до введения НК можно было дать справочку с налоговой что я-ся резидентом и проходить по общей схеме, можно ли сейчас так.

3. Вверх #3523
    Цитата Сообщение от Duke_Vito Посмотреть сообщение
    Фізична особа - резидент - фізична особа, яка має місце проживання в Україні.
    У разі якщо фізична особа має місце проживання також в іноземній державі, вона вважається резидентом, якщо така особа має місце постійного проживання в Україні; якщо особа має місце постійного проживання також в іноземній державі, вона вважається резидентом, якщо має більш тісні особисті чи економічні зв'язки (центр життєвих інтересів) в Україні. У разі якщо державу, в якій фізична особа має центр життєвих інтересів, не можна визначити, або якщо фізична особа не має місця постійного проживання у жодній з держав, вона вважається резидентом, якщо перебуває в Україні не менше 183 днів (включаючи день приїзду та від'їзду) протягом періоду або періодів податкового року.
    Достатньою (але не виключною) умовою визначення місця знаходження центру життєвих інтересів фізичної особи є місце постійного проживання членів її сім'ї або її реєстрації як суб'єкта підприємницької діяльності.
    Якщо неможливо визначити резидентський статус фізичної особи, використовуючи попередні положення цього підпункту, фізична особа вважається резидентом, якщо вона є громадянином України.
    Якщо всупереч закону фізична особа - громадянин України має також громадянство іншої країни, то з метою оподаткування цим податком така особа вважається громадянином України, який не має права на залік податків, сплачених за кордоном, передбаченого цим Кодексом або нормами міжнародних угод України.
    Якщо фізична особа є особою без громадянства і на неї не поширюються положення абзаців першого - четвертого цього підпункту, то її статус визначається згідно з нормами міжнародного права.
    Достатньою підставою для визначення особи резидентом є самостійне визначення нею основного місця проживання на території України у порядку, встановленому цим Кодексом, або її реєстрація як самозайнятої особи.
    У разі якщо у розділі IV цього Кодексу використовується термін "резидент" у відповідних відмінках, під цим терміном розуміється "фізична особа - резидент";
    ясно, спасиб. Налогообложение для физ лица резидента такое же как для граждан Украины?

4. Вверх #3524
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    Не шпион, разведчик .
    Для не граждан вроде как удвоенная ставка по налогам, просто до введения НК можно было дать справочку с налоговой что я-ся резидентом и проходить по общей схеме, можно ли сейчас так.
    ну то дочекайся завантаження документу - знатимеш

5. Вверх #3525
    ну то дочекайся завантаження документу - знатимеш
    завантажуэться швидко але читати занадто багато
    МНОГАБУКВ

6. Вверх #3526
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    завантажуэться швидко але читати занадто багато
    МНОГАБУКВ
    та, щось мені здається, що однакова в даному випадку ставка, просто хтів, аби самі пересвідчились, бо пізно вже - макітра не варить

7. Вверх #3527
    та, щось мені здається, що однакова в даному випадку ставка, просто хтів, аби самі пересвідчились, бо пізно вже - макітра не варить
    у мене така ж сама проблема, макітре треба перезавантажитись, завтра почитаю

8. Вверх #3528
    Частый гость Аватар для cpeo
    здравствуйте ув. юристы! Подскажите пож. какими нормативными документами регулируется такая деятельность как школы раннего развития, и как это лучше зарегистрировать?

9. Вверх #3529
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    Цитата Сообщение от cpeo Посмотреть сообщение
    здравствуйте ув. юристы! Подскажите пож. какими нормативными документами регулируется такая деятельность как школы раннего развития, и как это лучше зарегистрировать?
    цим.
    СПД - фізична або юридична особа.

10. Вверх #3530
    Новичок
    Цитата Сообщение от santino Посмотреть сообщение
    Добрый день. Посоветуйте пожалуйста (если можете) грамотного юриста для рассмотрения договоров между поставщиком и контрагентом. Работа на сдельной основе. Заранее благодарю.
    Добрый день.

Ответ направил в ЛС.

11. Вверх #3531
    Новичок
    Цитата Сообщение от Аракси_Ф Посмотреть сообщение
    здравствуйте! скажите сколько будет стоить составить исковое заявление на развод. брак официально зарегестрированый, есть дочка - 1 год 8 мес., общего имущества не имеется, он прописан в Беляевке, я в Одессе.
    Добрый день.

Ответ направил в ЛС.

12. Вверх #3532
    Постоялец форума
    подскажите,плиз...
    получила решение суда об уплате алиментов,сказали,что эту бумагу нужно отнести в какой то комитет,который будет заниматься этим и контролировать эти выплаты по месту его прописки...он проживает на Королёва....кто то знает,куда эту бумажку нужно нести?????

13. Вверх #3533
    Юрист Аватар для YuristOdessa
    Цитата Сообщение от umka23 Посмотреть сообщение
    подскажите,плиз...
    получила решение суда об уплате алиментов,сказали,что эту бумагу нужно отнести в какой то комитет,который будет заниматься этим и контролировать эти выплаты по месту его прописки...он проживает на Королёва....кто то знает,куда эту бумажку нужно нести?????
    Да уже в 2-т темах Вам ответили...
    Нельзя писать сразу везде - читайте правила.
    Юрий Олегович Каникаев

14. Вверх #3534
    Новичок
    Подскажите, пожалуйста! У меня есть 2-ком. квартира, собственником я стала в октябре 2009 года, хочу по договору мены поменять свою 2-ком. квартиру на 3 ком. квартиру, с доплатой. По оценки БТИ, 2-ком. оценили в 67 тыс. грн, а 3 ком. оценили 78 тыс. грн. На какие налоги я попадаю. Спасибо за любой ответ, для меня это очень важно!

15. Вверх #3535
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    Цитата Сообщение от Неня Посмотреть сообщение
    Подскажите, пожалуйста! У меня есть 2-ком. квартира, собственником я стала в октябре 2009 года, хочу по договору мены поменять свою 2-ком. квартиру на 3 ком. квартиру, с доплатой. По оценки БТИ, 2-ком. оценили в 67 тыс. грн, а 3 ком. оценили 78 тыс. грн. На какие налоги я попадаю. Спасибо за любой ответ, для меня это очень важно!
    ст. 172

16. Вверх #3536
    Не покидает форум Аватар для Ники
    1% гос.пошлины от оценки большей суммы,ну и услуги нотариуса.
    Вроде нового, по мене , в Налоговом ещё нет. Вы ж не продаёте.

17. Вверх #3537
    Не покидает форум Аватар для T1m
    Цитата Сообщение от Ники Посмотреть сообщение
    1% гос.пошлины от оценки большей суммы,ну и услуги нотариуса.
    Вроде нового, по мене , в Налоговом ещё нет. Вы ж не продаёте.
    к мене применяются положения к-п

18. Вверх #3538
    Новичок
    Сказали что мена приравнивается к продаже, я плачу 1 % гос. пошл, 1 % пенс, + услуги нотариуса. Может кто-то знает, попадаю ли я на 5 % под. налога, если моя квартира в собственности больше года?

19. Вверх #3539
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    Цитата Сообщение от Неня Посмотреть сообщение
    Сказали что мена приравнивается к продаже, я плачу 1 % гос. пошл, 1 % пенс, + услуги нотариуса. Может кто-то знает, попадаю ли я на 5 % под. налога, если моя квартира в собственности больше года?
    а це я сам собі написав... ну що ж, дякую

20. Вверх #3540
    Новичок
    Я поняла! Спасибо!

Ответить в теме
Страница 177 из 727 ПерваяПервая ... 77 127 167 175 176 177 178 179 187 227 277 677 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права