Результаты опроса: Ваш родной язык, одесситы:

Голосовавшие
1226. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • русский

968 78.96%
  • украинский

212 17.29%
  • идиш

7 0.57%
  • иврит

6 0.49%
  • итальянский

0 0%
  • греческий

1 0.08%
  • татарский

1 0.08%
  • турецкий

0 0%
  • польский

2 0.16%
  • армянский

0 0%
  • грузинский

2 0.16%
  • китайский

3 0.24%
  • молдавский

0 0%
  • гагаузский

3 0.24%
  • французский

3 0.24%
  • другой

15 1.22%
  • болгарский

3 0.24%

Тема: Языковая проблема... Проблема ли?

Закрытая тема
Страница 576 из 1357 ПерваяПервая ... 76 476 526 566 574 575 576 577 578 586 626 676 1076 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 11,501 по 11,520 из 27124
  1. Вверх #11501
    Новичок
    А все-таки не будет в Одессе украинской мовы. Уже сейчас нефть по 80$ за баррель. Дойдет до 150 и самые щирые забалакают по русски. Кушать всем хочется. Вон Тарасик Чорновил и Герман как стараются,- жопу Януковичу так вылизывают - подмываться не надо!

2. Вверх #11502
    Частый гость Аватар для Aramis
    Цитата Сообщение от ansordidmanidze Посмотреть сообщение
    А все-таки не будет в Одессе украинской мовы. Уже сейчас нефть по 80$ за баррель. Дойдет до 150 и самые щирые забалакают по русски. Кушать всем хочется. Вон Тарасик Чорновил и Герман как стараются,- жопу Януковичу так вылизывают - подмываться не надо!
    А вы мне покажите политика, у которого бы язык не был бы накачан подобными тренировками

3. Вверх #11503
    Супер модератор
    Супер пользователь
    Чи спроможні «свідомі українці» прожити без Росії?
    Кожна людина, яка витратить 2-3 дні на вивчення сайтів, де підіймається питання української та російської мови, відчує деяке «дежа вю». Нібито кожен раз збираємося говорити про мови, але кожен раз збиваємося на одне й теж саме. Не встигне ще згаснути диспут, як нова порція відвідувачів починає те саме, з самого низу. Це дуже корисно для рейтингу сайта, але спонукає не витрачати час на сперечання в форумах, а переходити на статті. Хоча присмак живої дискусії зникає і створюється враження, що говориш у порожнечу.
    Всі аргументи «свідомих українців» проти російської мови поділяються на три «кляси» и зводяться до наступного:

•1. Росія погана.

•2. Російська мова погана.

•3. Ви самі погані, забирайтеся з нашої України!

Спробуємо відкинути емоції і проаналізувати питання на тверезу голову, керуючись тільки технічною стороною і загальноприйнятими в Європі принципами.

«Росія погана»

Існує два типи пророків цього тезису. Перший викладає цей тезис з величезною купою документів в руках, створюючи довжелезні списки доказів образ з боку Росії, дбайливо підбираючи по датах, місцях та обставинах. Другий плаче по Україні, наче по померлій. Але в руках в нього ті самі списки, складені першим.

Що ж то за списки, які здаються «свідомим українцям» непереможним доказом? Вони беруть тисячолітню історію Русі, літопис давньої суміші племен, які вогнем і кров'ю переплавлялися в НАРОД, здатний навіть після безперечно загибельного удару монголів вижити, перемогти, повернути собі землю і славу, розмножитись і народити в свою чергу нові мови, нові народи, нарізають цю історію на маленькі шматочки і розкладають їх по купках: «це мені, а це тобі, це знову тобі, це весь час тобі...». А потім ходять з цією торбою скорботи і збирають собі на життя - дуже непогане, як у колишніх замполітів, бо працювати вже не треба: рота закрив - робоче місце прибране. Не помічаючи того, що принижують гідність свого народу і продають на сторону його майбутнє.
    Нарізати історію є багато бажаючих, і з іншого боку також. Між ними нема ніякої різниці, бо вони брати. По крові.

Тому я не збираюся тут рахувати «факти». Я лише нагадаю, що русские (!) ніколи не кидали своїх - ні в татарському, ні в польському, ні в германському полоні, куди за долею або лихою волею своїх пророків потрапляє Україна. Але пропонувати врятованим вона може тільки те, що має сама. А декому цього замало. При загарбниках бо вони жили б краще.
    Але існує інший аргумент.
    Нехай росіяни усі геть є суміш «татарських та фінських зграй», як це написано в мюнхенському підручнику, яким ви хотіли виховувати моїх дітей. Нехай Росія погана. Нехай Україна веде родовід від трипільських горщиків, Геркулеса чи самого Зевса.
    Яке це має відношення до права громадян України використовувати та поважати ту чи іншу мову? На Україні російську використовують росіяни, німці, євреї, татари, хоч караїми, значна частина українців, нарешті, наш державний кум Саакашвілі і майже всі закордонні дипломати. Не менш як половина громадян України.

Половина населення в цивілізованій країні має право на визнання своєї мови другою державною.

І це право ніяк не залежить від того, яка є Росія і чи є вона взагалі.

«Російська мова погана»

За часів референдуму, який приніс Україні самостійність, багато цитувалося: «скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина». Мабуть, час маскування минув і наверх полізло те, що ховалося всередині... Але маю зауважити, знову з позицій цивілізованої громади, що мову мають критикувати ті, для кого вона рідна. Маргарет Тетчер - англійську, росіяни - російську, ми - українську. А якщо українці починають критикувати російську, або навпаки - це образа, яка доводить, що час мову захищати. Що тут і робиться.

Так, нехай наша мова здається вам «собачою москальською». Ці ваші примхи нам ні до чого. Ми маємо право зробити її другою державною і ми будемо за те боротися. Бо нас багато і нас не подолати.

А те, що ви голосно запевняєте самі себе, що це тільки передвиборча хвороба... Що ж, тіштеся. А народ випрямить спину і підійме голову.

«Забирайтеся з нашої України!»

Цей апофеоз означає тільки одне - цивілізовані аргументи скінчилися. Лишається тільки самообман, що кляті вороги накидали сюди агентів з парашутами, які ото і відстоюють права російськомовних. Не тіште себе, це неправда. Всі, хто голосує за російську мову, народилися тут, тут живуть і жити будуть і є українськими громадянами. Тому, що всім іншим воно ні до чого.

Це наша рідна земля. Так, ми бачимо її не такою, як ви: не танцями біля ватри і не піснями під бандуру, хоч це на своєму місці і добре. Україна - це ще комплекс «Енергія» Південмашу, метал, порти, вагони, міндобрива, комп'ютери і технології, нарешті, кваліфікована праця - все те, чого ви намагаєтесь нас позбавити.

Тому на кожен вигук: «Чемодан, вокзал, Росія!» буде: «Чемодан, вокзал, Варшава!». Чи Італія вам подобається більше?
    Закінчуючи розмову про аргументи «свідомих українців», я маю навести ще одне. За лічені 14 років незалежності українська держава зробила всі ті помилки, у яких звинувачує Росію. Незважаючи на те, що це ставить країну на межу розпаду. Ліквідовано систему освіти на російській мові, вона офіційно признана другосортною. Швидко придушується телебачення, шукають шляхи до придушення преси.
    «Хочеш перемогти ворога - виховай його дітей»?
    Добре, що поки дозволяють вдома розмовляти. Поки ще. Дозволяють.
    В вас нема морального права згадувати нам те, що ви зробили так само, як і ми колись. Різниця зараз тільки в тому, що ми встигли усвідомити свою похибку, а ви - ні.
    «Лікарю, зцілися сам!»
    Попри всю повагу до деяких опонентів, я маю визначити - всі їх аргументи мають одне обґрунтування - існування Росії. Що було би з вами, панство, якби Росії не було? Ясно, що свято! Але чи лишився б у вас хоч один аргумент?

Приклад: а проти англійської? Не погана. Не погана країна (боже борони!). Та і чемодан добре би самому до неї зібрати... Та у вас і зараз (пардон, «наразі») тільки одна мрія - вивчити дітей до fluent English та послати їх як надалі звідси. Хоча б на весілля у англійський замок з їх чоботарем... То як щодо другої державної англійської? Я вже чув декілька разів відповідь: «в цьому був би сенс».
    Тому я бачу, що турбує вас не доля української мови. Ви досі не закінчили другу світову і намагаєтесь перевернути світ догори дригом (який файний вислів!), аби задовольнити свою нелюбов до сусіда. Забери в вас Росію - життя втратить мету, не буде за що боротися, не буде на чому робити кар'єру.
    Маю неприємне повідомлення до вас: не можна змінити минуле і позбутися сусіда. Не можна викреслити половину своїх співгромадян. Не можна кожен день ображати їх і їх мову і чекати, що так буде завжди. Цей час минув. В Таллінні - теж.
    Але можна з повагою до сусідів жити далі.
    До побачення на виборах! Які б вони не були.

http://rulang.in.ua/articles/without-russia.html?t=1190807011
    Последний раз редактировалось Sasha!; 26.09.2007 в 14:12.
    ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं ग्लौं गं गणपतये वर वरद सर्वजनं मे वशमानय स्वाहा

4. Вверх #11504
    Не покидает форум Аватар для lens
    Саша, подписываюсь под каждым словом!
    И это пройдет.

5. Вверх #11505
    User banned Аватар для Че Бурашка
    и я. все толково и правильно написано.

6. Вверх #11506
    Не покидает форум
    сплотим нацию в борьбе с россией. только вот борьба эта уже давно перешла в борьбу с собственным народом и этноцид как тут правильно заметили.

7. Вверх #11507
    Посетитель Аватар для asten11
    Забавно слушать рекламу на русском языке, и в конце, как дань законопослушности, небольшая фраза на украинском про контактные данные.

8. Вверх #11508
    Не покидает форум Аватар для YOKO
    Sasha!
    А просто лінком кинути на цю статтю на голосувалкі не можна було?
    Я вже не говорю, про якість самої стті розрахованої на... просто розрахованої.

Чого лише фраза варта...
    Тому на кожен вигук: «Чемодан, вокзал, Росія!» буде: «Чемодан, вокзал, Варшава!».
    Так і хочеться спитати, який хоч єдиний зв`язок є між Варшавою та там же UPA?
    Хоч єдиний!

Людина не була там ни разу, жодного слова польською не знає, ніяких польських цінностей ци інтересів не відстоює,
    а йому про неї чомусь пропонують послухати. Чому не Малайзія тоді вже?
    Последний раз редактировалось YOKO; 26.09.2007 в 15:14.
    Тут могла бути ваша реклама

9. Вверх #11509
    Або ж цей шедевр:

Маю неприємне повідомлення до вас: не можна змінити минуле і позбутися сусіда. Не можна викреслити половину своїх співгромадян.
    Не памятаю, як називається цей прийом демагогії, але я з тим же успіхом можу вам ще одну неприємну звістку повідомити - не можна вбивати людей, гвалтувати жінок, та брати чуже.
    Ви чули мене, прихильники двомовності?

Іншими словами, як я і говорив - стаття розрахована на... просто розрахована.
    А те що вона на українській добавляє їй яскравішого емоційного відтінку.

10. Вверх #11510
    Супер модератор
    Супер пользователь
    YOKO, внимательней читай
    Тому на кожен вигук: «Чемодан, вокзал, Росія!» буде: «Чемодан, вокзал, Варшава!».
    Вполне логично. Варшава тут таким же боком как и Россия - вот и все. А ты занервничал

11. Вверх #11511
    Цитата Сообщение от Sasha! Посмотреть сообщение
    YOKO, внимательней читай

Вполне логично. Варшава тут таким же боком как и Россия - вот и все. А ты занервничал
    Та ні, боюся один з нас погано розуміє українську, або неуважно читає і це точно не я.

12. Вверх #11512
    Супер модератор
    Супер пользователь
    Цитата Сообщение от YOKO Посмотреть сообщение
    Та ні, боюся один з нас погано розуміє українську, або неуважно читає і це точно не я.
    Если ты заявляешь, то подтверди. Я в свою очередь это уже сделал. Попытка вторая и последняя:
    Речь идет о глупом, бессмысленном выкрике: чемодан-вокзал-Россия. Автор статьи сравнивает его с не менее глупым выкриком: чемодан-вокзал-Варшава. От сюда можно сделать выводы о глупости тех, кто эти заявления выкрикивает в конвульсиях, переполненных ненависти ьк своему народу. Что не ясно? А ты как всегда ищешь глупость в людях, поддерживающих русский язык. Эмоции?
    Последний раз редактировалось Sasha!; 26.09.2007 в 15:42.

13. Вверх #11513
    Цитата Сообщение от Sasha!
    А ты как всегда ищешь глупость в людях, поддерживающих русский язык.
    Саша, ще раз повісиш на мене свої думки, буду вимагати підтвердження
    цитатою, щоб потім не ображався на мене.

Щодо Варшави, я вже так все докладно, детально і ясно розжував,
    що твої намагання розбавити дискуссію водою успіху всеодно не принесуть.

14. Вверх #11514
    Живёт на форуме Аватар для UPA
    Sasha!
    А просто лінком кинути на цю статтю на голосувалкі не можна було?
    Я вже не говорю, про якість самої стті розрахованої на... просто розрахованої.

Чого лише фраза варта...

Так і хочеться спитати, який хоч єдиний зв`язок є між Варшавою та там же UPA?
    Хоч єдиний!

Людина не була там ни разу, жодного слова польською не знає, ніяких польських цінностей ци інтересів не відстоює,
    а йому про неї чомусь пропонують послухати. Чому не Малайзія тоді вже?
    Еге а я тут до чого?
    Не поїду у Варшаву!

15. Вверх #11515
    Цитата Сообщение от UPA Посмотреть сообщение
    Еге а я тут до чого?
    Не поїду у Варшаву!
    Надо Федя, надо!

16. Вверх #11516
    Постоялец форума Аватар для scorpus
    Теперь всё чаще мысли посещают: " Может не надо никого из сёл на работу принимать, квартиры им снимать". А то размножаются ведь...
    Приезжают такие несчастные...

17. Вверх #11517
    Цитата Сообщение от scorpus Посмотреть сообщение
    Теперь всё чаще мысли посещают: " Может не надо никого из сёл на работу принимать, квартиры им снимать". А то размножаются ведь...
    Приезжают такие несчастные...
    Звичайно не треба.
    Особисто я пропоную навіть повиселяти тих одесітів, які мають сільське коріння в тому чи іншому поколінні.
    І пробок менше буде і черг.
    А звідки ж їм взятися, коли населення трохи більше 1000 осіб залишиться.

18. Вверх #11518
    Звичайно не треба.
    Особисто я пропоную навіть повиселяти тих одесітів, які мають сільське коріння в тому чи іншому поколінні.
    І пробок менше буде і черг.
    А звідки ж їм взятися, коли населення трохи більше 1000 осіб залишиться.
    Так ты ещё и выселять собираешься?

Может первый и пример покажешь?

19. Вверх #11519
    Цитата Сообщение от scorpus Посмотреть сообщение
    Так ты ещё и выселять собираешься?

Может первый и пример покажешь?
    Боюся люба я тільки в компанії з тобою поїду.

20. Вверх #11520
    Боюся люба я тільки в компанії з тобою поїду.
    Зацепило?

Закрытая тема
Страница 576 из 1357 ПерваяПервая ... 76 476 526 566 574 575 576 577 578 586 626 676 1076 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права