|
Я первым делом вспомнил иврит... Пинкснер, один из основателей сионизма, - одессит. А еще Бялик жил в Одессе, хотя и не родился в нейА еще песни на идиш....
Можно подумать и в сторону украинского. Я просто увидел фразу и сразу вспомнил разноязыкие наименования переодики до 1917 года.
Хто знає яка різниця в політиці Партії Регіонів та БЮТ у відношенні "мовного питання"?
Тут могла бути ваша реклама
Не треба тут на щось натякати.
Я от також думав, що Вінниця страшно зрусифікована. (в Житомирі не був, але можливо ситуація схожа). Ну от приїхав, слухаю людей - 80% українська. Спілкуюсь із звичайними роботягами - всі українською. На великій виробничій нараді (чоловік 20 було) - всі, крі одного з Тернополя на мові ... І от які я маю зробити висновки?
"Це видно на прикладі Білорусі. 14 травня 1995 р. там було проведено референдум, на який винесли мовне питання у такому формулюванні: «Чи погоджуєтесь ви з наданням російській мові рівного статусу з білоруською?» 53,9% від загальної кількости виборців проголосували «за», і в Білорусі російська мова була оголошена другою державною. Дуже швидко після цього узаконена «рівність» двох мов призвела до майже повного витіснення білоруської мови з усіх сфер суспільного життя. Навіть в освітній галузі, де в перші роки незалежности відбулись відчутні зрушення, у 1995-1996 навчальному році кількість першокласників, що навчались білоруською мовою, яка в 1994-1995 році становила 75%, знизилась до 38% [22] . Нині триває процес витіснення білоруської мови на становище марґінальної, «опозиційної» мови".
Так хтось із прихильників мовного референдуму прокометує це.
Ні.
Правильна відповідь - БЮТ не бреше в цьому відношенні.
В БЮТ чесно і відкрито попереджують - "навіть не мрійте".
В ПР брешуть - "Мы придадим русскому языку статус второго государственного!"
А результат як ти і сама знаєш - один і той же.
Просто одні говорять правду, а інші обманюють.
Тут могла бути ваша реклама
Мы не ищем лёгких путей, они находят нас сами
Социальные закладки