| ||
ні не вічно... пройде 5-ть 10-ть років... і їх не допустять до влади, прийдуть молоді... і тільки тоді ми заживимо....Міняється зовнішня оболонка, але сутність залишається!Это бред.. Людям свойствено меняться и приспосабливаться, при этом меняя свои взгляды и убеждения. И скажите мне, что это не так?
Душу - Богу, Сердце - Женщине, Долг - Родине, Честь - никому!!!
Насправді ми всі розуміємо, що проблема не в мові, а в відношенні до неї.
Я не знаю, чи то так історично склалося, чи у росіян якийсь особливий імунітет, але щодо мовних питань лише вони дозволяють собі таку зухвалість.
Вони вимагають, щоб всі хто живе з ними в обов`язковому порядку вивчили російську, але самі кудись їдучи не поспішають асимілюватися, а навпаки - намагаються ассимілювати до себе навколишнє середовище.
Ось сьогодні з Талліна пише мені в Скайп один дядько, родом сам з РФ, конкретно з Пітера,
в Естоніі живе 7-й рік.
...........................
[12:55:34] boris говорит: Язык уже осилил эстонский?
[12:55:53] Константин говорит: знаю 2 слова
[12:55:59] boris говорит:
[12:56:13] Константин говорит: тасута и содустус
[12:56:20] Константин говорит: бесплатно и со скидкой
[12:56:53] borisговорит: А с людьми как общаешься или там русский все знают?
[12:57:25] Константин говорит: те кто не знают - таких не так уж много - с теми по английски
[12:57:52] boris говорит: Ясно.
[12:58:16] Константин говорит:
[12:58:22] boris говорит: А кино, телевидение и т.д.?
Вливаться в этнос не планируешь?
[12:59:04] Константин говорит: Неа, не планирую - я гражданин России и горжусь этим!
...............................
Тут могла бути ваша реклама
А хто ж російську узаконити збирається?чего вы везде пихаете своих россиян?
и вы туда же.. русские и украинцы - это национальности. а вы сейчас занимаетесь дискриминацией. так получается, что всех украинцев, которые имеют не совпадающую с вами точку зрения вы запишите в россияны (подчеркиваю! не русских, а россиян)? это просто глупость, надеюсь вы это понимаете
А я представьте, Родилась в Одессе и родители мои отсюда и их родители тоже))) И я никуда пока не собираюсь уезжать. И говорила я на русском до того, как Украина стала незалежною (чему в общем-то была рада). Так почему же я должна держать себя за язык двумя руками, когда мой сын спрашивает, зачем учить Пушкина на Укр. языке? Я хорошо понимаю язык, я даже могу под настроение говорить на нем , я люблю украинские песни. Но хочу официально пользоваться русским. Я живу в русскоговорящем городе. Не знаю, как Вы...
Граница между светом и тенью — ты. (Ежи Лец)
Эх! Давно я не лежал в Колонном зале!
А У Кості, якого я процитував теж будуть дути, які народяться в Талліні
і вони теж будуть питати, чому він має вивчати Пушкіна естонською...
А в сусідній РФ мабуть не питають, чому всі твори Шевченка російською.
Мені одного ніяк не зрозуміти, хто ж вам заважає користуватися російською?! Невже тільки дома під товстою ковдрою розмовляєте?
Невжа так часто вам доводиться читати банківські документи, які доречі важко читати будь якою мовою?
Чи така складна для розуміння аннотація до ліків?
Наразі кругом і скрізь, я бачу лише емоції.
Доречі, вчора на місцевому телеканалі далекому від любові до "помаранчевих" оголосили перелік питань які більше всього турбують одеситів. Так ось, статус російської мови там плентається у хвості.![]()
Социальные закладки