|
А не паранойя ли у вас, человече? Всюду врагов ищите. Кстати, хоть бы кто-то объяснил, зачем нам эта украинизация. Смысл с нее какой?
Не, ну понятно, те, кто профессионально занимаются украинизацией - прояфессионально дерибанят на ней государственные деньги. Те, кто ее рекламируют, подбирают крошки от того, что осталось после дерибана. А все остальные?
Хтось код Алексанровки знає?
Треба перевірити, чи ніхто з ніяких закладів не тікав...
Тут могла бути ваша реклама
Українізація потрібна для того, щоб українці розмовляли рідною мовою, а неукраїнці щоб хоча б володіли українською.
Якщо є заперечення щодо необхідності українцям бути україномовними, то в нас виникає зустрічне питання - тоді навіщо росіянам розмовляти російською, для єдності і блага країни хай і росіяни будуть україномовними.
Родной язык и "5-я графа" это две большие разницы...
Для многих украинцев и для меня в том числе родной язык- русский!
Я владею свободно украинским (и не только...), но не собираюсь терпеть украинизацию ...
Когда жена Довлатова уезжала за границу на П.М.Ж. она поинтересовалась у мужа,что может удерживать его на Родине? Неужели пресловутые березки ?. Он ответил ,что человек лишенный родного языка теряет 80 % своей индивидуальности...
Последний раз редактировалось ЦинИк; 17.09.2007 в 18:36.
"Циники-это уставшие романтики..."
А що у Вас українського, щоб називатись українцем? Громадянин України, або політичний українець, але не українець, як частина українського етносу, української тисячолітньої культури. У 100% випадків за кордоном вас приймуть по мові за росіянина і лише після пояснень зрозуміють, що Ви з України, але все одно належите до російської культури. В Західній Україні, і не тільки, Вас приймуть в кращому випадку за росіянина ...
І тепер ви будете чеплятися зубами і кігтями за те, що ледь не примусово було прищепелене вашим предкам? Це все одно, що казати - моїх предків примусово "опустили" і тепер ми будем геями, до споконвіку. Порівняння може і некоректне, але ставлення Ваше до цього саме таке...
Я сам з російськомвоної родини, але усвідомлююючи себе українцем опанував мову і виступаю за її найширший вжиток в усіх сферах життя. А ви як люди, що не мають чіткої сексуальної орієнтації - начебто українці за походженням, а за сутністю манкурти.
Эх! Давно я не лежал в Колонном зале!
Так рідна мова - це мова роду (рід), а не Ваша особиста. В українського роду одна мова - українська. І якщо Ви відносите себе до того ж роду що і я (українського), то і мова роду (рідна) у нас спільна і одна. Є ще мішані роди, ну тоді так і кажіть ..., а не доказуйте, що ви українці, але якісь особливі, з іншою ніж в українців мовою.
Социальные закладки