Меряли "Радисом", он есть в списке приборов, поверка есть )))
Вот и я думаю на 12.10 давить, смущает то, что он без азрения совести проткол написал. Правда, поначалу показал предыдущий, и попросил пустой подписать )))))
|
Меряли "Радисом", он есть в списке приборов, поверка есть )))
Вот и я думаю на 12.10 давить, смущает то, что он без азрения совести проткол написал. Правда, поначалу показал предыдущий, и попросил пустой подписать )))))
Последний раз редактировалось Vbb; 13.12.2010 в 12:31.
Однозначно подавать в суд, и выигрывать.
По 251 ст. КоАП доказательств - НЕТ. Требовать не рассматривать и изъять "доказательства" гайцев, как не отвечающие законодательству.
Более того, если гайцы не прийдут, а они не прийдут, требовать (просить, ходотайствовать), удовлетворить твой иск, по 71 ст. КАС Украины.
Удачи, ждём отчёта о проделанной работе![]()
вообще-то там ограничитель 50 стоит, т.к. немного далее заезд в Светлое... и если джигит будет лететь больше сотни, а машина с Александровки заворачивать в Светлое, то не миновать беды.... дурной там участок вообще, если б не снижение скорости и не гайцы-каждый день бы кто-то плюхался...
Истребитель целлюлита - недорого и не сердито ;)
Вот более толковое решение/объяснение даже по видеокамере, принадлежащей ГАИ http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/11185396 -
Згідно зі ст. 8 Закону України "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах" - інформація, яка є власністю держави, або інформація з обмеженим доступом (до якої відноситься і інформація, отримана за допомогою відеокамери "Самсунг") повинна оброблятися в автоматизованій системі із застосуванням комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) з підтвердженою відповідністю.
Тобто перед застосуванням відеокамера "Самсунг" повинна була пройти державну експертизу в Держслужбі спецзв'язку і захисту інформації України.
Не мешайте технике работать - и она не подведет!!!
Иди за постановой в гор.гаи, получи на руки и обжалуй через суд.
Даю наводку:
На конверте есть штампик о том когда послано.
Используй это что бы аргументировать нарушение прав. Дело достаточно простое по обжалованию.
Дальнейшее обсуждение только в теме. ЛС используется для других целей.
__________________________________________________ ____
п.с. почисти ЛС, прежде чем в неё стучатся...
Юрий Олегович Каникаев
ммм... я пока себя знатоком не считаю =). Могу просто поделится своими мыслями.
Ответ, скорее всего пришлют, " в ходе проверки нарушений не выявлено" . Думаю, надо повторить информационный запрос, без описания ситуации. Мол посвятите меня, по поводу вашей деятельности. Может ли сотрудник вашего департамента, находится при исполнении с просроченным удостоверением ? Тогда, как мне кажется, они уже не отвертятся "письменным обращением граждан" . Хотя, наверное таки стоит ждать 30 дней - посмотреть, что ответят ...
Наверное, они расценили это как жалобу на действия сотрудника ( жалоба = письменное обращение ) ... можно попробовать накатать телегу, как выше писал gajzam_net
ЗЫ а вообще, мне очень нравится идея предложенная ДК про спам (жалобами, запросами, исками )
Последний раз редактировалось jay_dee; 13.12.2010 в 19:41.
Все рабы с удовольствием жалуются, но никто не хочет рисковать своей жизнью...
(c) Филип Хосе Фармер
поворачивал с ул. Степовой на ул. Б.Хмельницкого С правой крайней полосы по сигналу "зеленой стрелки", направо. За перекрестком остановили. Камера в руках - показывают фазы светофора, мол когда у них какой-то загорается, моя стрелка гаснет и в этот момент я повернул. Водили к светофору, показывали, но я стою на своем-я поворачивал под зеленую стрелку. Стояли на гражданской машине, без габаритов. На мои возражения по этому поводу, ему пришлось стоя на холоде писать протокол, мол "веду пешее патрулирование" или что-то в этом роде. Написали мне так: В 01:09 у місті Одесі на вулиці Степовій-Б.Хмельницького керуючи автомобілем Міцубісі ГОлант д.з. ВН0471СО здійснив вїзд та проїзд на забороняючий сигнал при відключеної додаткової секції світлофору у вигляді стрілки для повороту праворуч здійснив поворот праворуч.
Чим порушив вимоги пункту 8.7.3 (хотя дал на подпись не обозначив этот пункт, где я поставил прочерк, потом поверх него он написал цифры.) за що відповідальність передбачена ч.2 ст. 122 КУпАП
Свидетелей у них нет
В объяснениях написал: При движении по ул Степовой, повернул на улицу Б.Хмельницкого по крайней правой полосе на сигнал светофора "Зеленая стрелка", был остановлен якобы из-зи проезда на запрещающий сигнал светофора с чем не согласен.
Копия протокола и постановы у меня, что делать дальше, посоветуйте! Так как не имею опыта подобных разбирательств..
Заранее большое спасибо!!!
Алексею:
Изучать данную тему(хотя бы последние страниц 40) и параллельную тему "Как правильно составить иск по штрафу ГАИ".
Писать иск и жалобу в ГорГАЙ(бесполезно, но зачем - почитай в той же теме).
Подавать иск, уплатив 3,40 госпошлины и выигрывать суд.
Добро пожаловать в "наши"![]()
Юрий Олегович Каникаев
Спасибо!
Вот я тут уже накалякал, с помощью различных сайтов, кажется много лишнего..
До міськрайонного суду м.Білгорода - Дністровського,
Адреса 67700, м. Білгород-Дністровский,
вул. Енгельса, 27
Позивач: Особа_1, К--- О--- В---, проживаю за адресою: ---
Відповідач: Особа_2, інспектор ДПС другого взводу ВДАІ м. Одеси старший прапорщик Б--- О--- В---
Адміністративна позовна заява
про визнання дій протиправними, визнання незаконною та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності
10 грудня 2010 року,в м. Одесі, на вул.. Богдана – Хмельницького, 61, інспектором ДПС другого взводу ВДАІ м. Одеси Особою_2 винесено постанову по справі про адміністративне правопорушення серії ВН № 207720, якою мене визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КпАП України та накладено штраф у сумі 425 гривень.
У складеному 10 грудня 2010 року Особою_2 протоколі про адміністративне правопорушення серії ВН № 207720 цей інспектор вказав, що я порушив п. 8.7.3 Правил дорожнього руху у вигляді проїзду на заборонений (червоний) сигнал світлофора. Я не погодився із інкримінованим правопорушенням, про що власноручно записав у протоколі. Згідно з вимогами ч. 2 ст. 17 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій покладено на відповідача. Відповідно до вимог п.1 ч. 2 ст. 162 КАС України, у разі задоволення адміністративного позову суд може визнати рішення, дії чи бездіяльність суб’єкта владних повноважень протиправними, про поворот із зазначенням способу його здійснення.
Я не вчиняв інкримінованого мені правопорушення, так як повернув праворуч при ввімкненій секції світлофору «Зелена стрілка» для повороту праворуч. Про це сказав інспектору, але той не відреагував на це вбачаючи у моїх діях ознаки порушення, притягнув мене до відповідальності. У протоколі я записав, що повернув на сигнал світлофору «Зелена стрілка праворуч», винним себе не вважаю.
Зі мною в автомобілі знаходився свідок, К--- В--- В---, який проживає за адресою ---, та інспектор його не опитав і, як свідка, до протоколу не вніс, незважаючи на мої вимоги. Таким чином при розгляді справи не встановлені всі обставини, перераховані в ст. 247, 280 КпАП України, та порушена стаття 256 КпАП України: "Протокол про адміністративне правопорушення повинний містити прізвища й адреси свідків, інші данні, необхідні для вирішення справи".
Нормою ч. 2 ст. 8 Конституції України встановлено, що звернення до суду за захистом конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі конституції України гарантується. Згідно із вимогою ч. 1 ст. 14-1 КпАП України, до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху у разі їх фіксації працюючими у автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобами фото- і кінозйомки, відеозапису, притягаються власники (співвласники) транспортних засобів; нормою ч. 2 цієї статті передбачено право власника (співвласника), у випадку вчинення правопорушення не ним, а іншою особою, протягом 10 днів зо дня отримання постанови про накладення штрафу, повідомити про це орган, який виніс постанову. Нормою ст. 289 КпАП України встановлено, що скаргу на постанову про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів зо дня винесення постанови. Відповідно до вимог п. 3 ч. 1 ст. 288 КпАП України, постанову посадової особи про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржено у районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом. Згідно з вимогами ч. 2 ст. 71 КАС України, в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень, обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності, покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову. Відповідно до вимог ч.ч. 4 та 5 ст. 71 КАС України, суб'єкт владних повноважень повинен подати до суду усі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі, а якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази для підтвердження обставин, на які вона посилається, суд вирішує справу на підставі наявних доказів.
З наведених норм чинного законодавства України та фактичних обстави справи випливає наступне. Інспектор ВДАІ Особа_2 у ході несення служби прийшов до висновку про вчинення мною правопорушення, про що склав протокол. Бачив, що я не погодився із фактом вчинення правопорушення, за чим може слідувати оскарження його дій, у тому числі і у порядку адміністративного судочинства. Допускаючи це, свідків вчинення мною правопорушення у протокол не вписав, ніяких об’єктивних доказів вчинення мною правопорушення не надав.
Винесення зазначеної постанови про притягнення мене до адміністративної відповідальності порушує моє право, передбачене ст. 7 КпАП України, відповідно до якого, ніхто не може бути підданий заходам впливу у зв'язку з адміністративним правопорушенням, інакше як на підставах і в порядку, встановлених законом, у відповідності до принципу суворого дотримання законності.
Окрім наведеного, слід зазначити, що розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, - не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та ін. обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.3 КпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 14-1, 7, 247, 251, 287-289 КпАП України, ст.ст. 6, 17, 104 - 106, 162 КАС України, -
ПРОШУ:
1. Взяти даний позов до свого провадження та звільнити мене від сплати судового збору відповідно до ч.5 ст. 288 КУпАП.
2. Визнати дії , інспектора ДПС другого взводу ВДАІ м. Одеси Особи_2 з притягнення мене до адміністративної відповідальності – протиправними.
3. Постанову по справі про адміністративне правопорушення серії ВН № 207720 від 10 грудня 2010 року, винесену , інспектором ДПС другого взводу ВДАІ м. Одеси Особою_2 про вчинення мною адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КпАП України – визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
Додаток:
- Копія постанови в справі про адміністративне правопорушення серії ВН № 207720 від 10.12.2010
- Копія протоколу про адміністративне правопорушення серія ВН1 № 267408
13 грудня 2010 року
Источники права в Украине(т.е. для "удалённых" - то на что можно ссылаться в иске и чему наше государство "подчиняется") это:
1. Конечно же Конституция
2. Законы и кодексы(КУоАП, ЗУ "О милиции"...)
3. Постановы, инструкции, приказы...(например 111).
4. Решения(практика) Евросуда по правам человека, конвенции, м/н договора ...
5. И внимание(!!!): Решения/постановления/определения Пленума ВС, ВАСУ и т.п. т.е. "ВЫСШИХ судебных инстанций".
Ни кто не обязывает судью(кроме процессуальных кодексов, на которые они не всегда смотрят) подчинятся п.4 и п.5, однако они на них обращают внимание...
Юрий Олегович Каникаев
Я уже написал что оно КРАЙНЕ ВАЖНО, не смотря на то что ААС.
Там очень толково идёт объяснение, которое можно копипастить в иск(Алексей_К обратите внимание), к тому же объясняется другая позиция, т.е. не законность съёмки, а ещё и законность защиты и копирования...
Мне бы эти 2 решения в деле у Калашниковой, которое было 2 месяца назад и у Войтова против одного и того же инспектора Веденьова - порвал бы его как Тузик грелку... а так только "скидку" по санкции получил- поменяли штраф на меньший, а Калашникова - вообще зарубила...
Юрий Олегович Каникаев
http://job.ukr.net/news/gai-uvelichit-shtrafy-za-narushenija-vtroe/
Цитата из этой статьи : «Хотим успокоить водителей: мы не говорим о повышении сумм штрафов по всем нарушениям. Штрафы будут повышены в основном за грубые нарушения. Такие как переезд железнодорожных переездов, вождение в нетрезвом состоянии, превышение скорости. Наша цель - сделать административный кодекс более эффективным и улучшить безопасность на дорогах», - заявил Евгений Кравец, начальник пресс-службы департамента ГАИ Украины.
Штрафы им повысить "руки чешутся", а порядок навести в самом ГАИ мысли не возникает почему то(
Виды основных источников права:
– нормативно-правовой акт;
– нормативно-правовой договор;
– правовой обычай;
– правовой прецедент.
Правовой прецедент – это решение государственного органа (судебного, административного) по конкретному юридическому делу, которое является общеобязательным примером решения последующих аналогичных дел.
Виды правовых прецедентов:
а) судебный;
б) административный.
ТГиП
Социальные закладки