Результаты опроса: Ваш родной язык, одесситы:

Голосовавшие
1226. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • русский

968 78.96%
  • украинский

212 17.29%
  • идиш

7 0.57%
  • иврит

6 0.49%
  • итальянский

0 0%
  • греческий

1 0.08%
  • татарский

1 0.08%
  • турецкий

0 0%
  • польский

2 0.16%
  • армянский

0 0%
  • грузинский

2 0.16%
  • китайский

3 0.24%
  • молдавский

0 0%
  • гагаузский

3 0.24%
  • французский

3 0.24%
  • другой

15 1.22%
  • болгарский

3 0.24%

Тема: Языковая проблема... Проблема ли?

Закрытая тема
Страница 422 из 1357 ПерваяПервая ... 322 372 412 420 421 422 423 424 432 472 522 922 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 8,421 по 8,440 из 27124
  1. Вверх #8421
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от STK Посмотреть сообщение
    Висновок один - на заході до російської мови ставляться краще, як до української в Одесі. В Рівному мені тяжко уявити щось схоже, нащастя таких шовіністів, які навіть мову чужу терпіти не можуть, в нас майже немає.
    Та звiсно - чого вам терпiти? Вивели всiх iншомовних, як тарганiв, тепер i терпiти не треба...

2. Вверх #8422
    User banned Аватар для ALKA
    Висновок один - на заході до російської мови ставляться краще, як до української в Одесі. В Рівному мені тяжко уявити щось схоже, нащастя таких шовіністів, які навіть мову чужу терпіти не можуть, в нас майже немає.
    Дело не в отношении а дело в том что в Одессе украинский просто чужой.Вам бы понравился сеанс на белорусском ? Но это абсолютно не значит что Вы не любите Бацку.

3. Вверх #8423
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    Цитата Сообщение от Gloomy Wolf Посмотреть сообщение
    Наверное, то же, что и принять русский язык вторым официальным. Несоблюдение демократических европейских норм. Вы за европейские нормы?
    Хм... А чим наші теперешні закони суперечать європейським цінностям?
    Буду вдячна за цитати законів...

Цитата Сообщение от ALKA
    А в другие дни в 8:20 сеансы не проводят ?
    Видно им хватило этого понять что эти два сеанса принесли намного меньше денег чем в другие дни тоже в 8:20..дальше рисковать не захотели.
    Це було за рік з іншим фільмом та кінотеатром.
    Я задала питання, Ви б пішли на цей сеанс? Не питання у мові, а просто.

Цитата Сообщение от InnoSanctum
    На Украіні середня освіта є обов`язковою та БЕЗКОШТОВНОЮ. Тому школи (окрім приватних) не мають аж ніякого стосунку до комерціі. Усе простіше: МінОсвіти видало декрет - школи перейшли на українську. Ще декрет - закрили російськомовні класи. Ще один - російська література опинилася в одній ланці із Бернсом, Шекспіром та Мол`єром і усі вчимо "Гапка-то глухо.. А ми її - товариш Жучок..". Тут,на жаль, нема комерцїї. Бо - на папері - немає ніяких грошей "на ремонт", "на подарунки", "на екзамени" тощо. А в приватних школах, мені здається, викладачі розмовляють російською.
    Не все так просто. Діти з села моєї мами щодня ходять за 10 км від дому в школу. Просто ближче немає. Всі, що були ближче закрили, адже учнів було мало. Це банальна комерція. Така сама ситуація і з російськими класами. Коли там кілька дітей, а в інших в 4 рази більше, то це таки комерційно невигідно тримати цей клас. І звісно, що школи та класи закриваються.
    Тут вже обговорювалася ця проблема. Нічого не заважає, наприклад, Росії дотувати школи та класи з російською мовою викладання. Так само, як інші країни дотують школи та класи з їх мовою викладання. Це загальносвітова практика.
    А поки що це комерційно невигідно для України.

Цитата Сообщение от ALKA
    Дело не в отношении а дело в том что в Одессе украинский просто чужой.Вам бы понравился сеанс на белорусском ? Но это абсолютно не значит что Вы не любите Бацку.
    Це для Вас він чужий, а не для Одеси. Ох, як мені набридло, коли за всіх одеситів так легко розписуються.
    Є знайомий білорус. Він спілкується зі мною білоруською. Я мову не знаю. Розумію не все. Так само він не знає українську. І також розуміє не все. Але це не заважає нам спілкуватися і краще впізнавати мову один одного. Фільм білоруською мовою з легкістю подивилася б. Подобається-не подобається заочно не вирішується.

4. Вверх #8424
    User banned Аватар для Че Бурашка
    Цитата Сообщение от Iрися Посмотреть сообщение
    Є знайомий білорус. Він спілкується зі мною білоруською. Я мову не знаю. Розумію не все. Так само він не знає українську. І також розуміє не все. Але це не заважає нам спілкуватися і краще впізнавати мову один одного. Фільм білоруською мовою з легкістю подивилася б. Подобається-не подобається заочно не вирішується.
    ну если вы такие мазохисты, что не можете ради удобства перейти на русский (наверное, религия не позволяет), то кто же виноват?
    общайтесь как считаете нужным. но вот мне лично такой вариант совсем не подходит.

5. Вверх #8425
    Не покидает форум
    ...Є знайомий білорус. Він спілкується зі мною білоруською. Я мову не знаю. Розумію не все. Так само він не знає українську. І також розуміє не все. Але це не заважає нам спілкуватися і краще впізнавати мову один одного. Фільм білоруською мовою з легкістю подивилася б. ...
    И договор, завещание или протокол на белорусском языке с лёгкостью подписали бы? Слегка понимая, о чём речь, и великодушно игнорируя детали ради высших принципов?

6. Вверх #8426
    Не покидает форум Аватар для Буджак
    Це для Вас він чужий, а не для Одеси. Ох, як мені набридло, коли за всіх одеситів так легко розписуються.
    Пргуляйтесь по городку, сразу станет ясно, какой язык для Одессы родной. Как хорошо, что некий факт можно установить экспериментально!
    OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
    Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;

7. Вверх #8427
    Канібал Аватар для STK
    Цитата Сообщение от вразлет Посмотреть сообщение
    Допустим. Что теперь делать?
    Вчитись нормально ставитись до інших мов.
    Краще згинути вовком, ніж жити псом!

8. Вверх #8428
    Канібал Аватар для STK
    Цитата Сообщение от АТ Посмотреть сообщение
    Та звiсно - чого вам терпiти? Вивели всiх iншомовних, як тарганiв, тепер i терпiти не треба...
    Ну да, для тебе ж захід - це місце, де за іншу мову можуть вбити.

9. Вверх #8429
    Частый гость Аватар для InnoSanctum
    Не все так просто. Діти з села моєї мами щодня ходять за 10 км від дому в школу. Просто ближче немає. Всі, що були ближче закрили, адже учнів було мало. Це банальна комерція. Така сама ситуація і з російськими класами. Коли там кілька дітей, а в інших в 4 рази більше, то це таки комерційно невигідно тримати цей клас. І звісно, що школи та класи закриваються.
    Це не "банальна комерція" а банальна нестача коштів. Звісно, тримати учбовий заклад зі штатом вчителів, що за кількістю перевищує учнівську братію, держава не стане. Та ще й підтримувати класи, що навчаються чужою російською. В тому ж і проблема...
    А батьки бояться віддавати дітей в російськомовні класи саме тому, що вони закриваються.
    Я дуже хочу, щоб моя дитина досконало знала обидві мови, але сам дати цього не можу - не знаю української достатньою мірою.. А ризикувати і не навчати дитину мові я не можу, бо немає ніяких гарантій, що російська не опиниться "поза законом". Хоч і сам вважаю російську рідною, і дитина, коли чує українську по телевізору, каже "Ну вот опять они по-английски говорят!"..
    Може, так думаю тільки я. А може й ні.
    Солнца хватит на всех!

10. Вверх #8430
    Цитата Сообщение от Че Бурашка Посмотреть сообщение
    ну если вы такие мазохисты, что не можете ради удобства перейти на русский (наверное, религия не позволяет), то кто же виноват?
    общайтесь как считаете нужным. но вот мне лично такой вариант совсем не подходит.
    А хто сказав, що і мені і йому російською легше?

Цитата Сообщение от АТ
    И договор, завещание или протокол на белорусском языке с лёгкостью подписали бы? Слегка понимая, о чём речь, и великодушно игнорируя детали ради высших принципов?
    А я в Білорусі не живу і знати білоруську не зобов'язана. Якби жила, то знала б. І розуміння документів в мене питань не викликало б.

Цитата Сообщение от Буджак
    Пргуляйтесь по городку, сразу станет ясно, какой язык для Одессы родной. Как хорошо, что некий факт можно установить экспериментально!
    Та невже? Якщо гуляти центром міста, то я б сказала, що рідною для Одеси є німецька або англійська. Ще непоганий варіант якась арабська.
    В своєму районі часто чую українську. Буває чую молдавську та болгарську. Ще якісь, які є не ідентифіковую.
    І що далі?

11. Вверх #8431
    Канібал Аватар для STK
    Цитата Сообщение от ALKA Посмотреть сообщение
    Я спокійно спримаю російську, хоч вона мені не меньш чужа, як тобі українська. А поведінку людей, про яку писав Кін, просто не розумію і вважаю ненормальною.

12. Вверх #8432
    Це було за рік з іншим фільмом та кінотеатром.
    Я задала питання, Ви б пішли на цей сеанс? Не питання у мові, а просто.
    .
    Сейчас и на вечерний хожу редко....
    Будучи студентом утро..зима...голова болит...какие к черту лекции !!!!
    Ирыся,ОЧЕНЬ ЧАСТО ! Надеюсь нынешнее студенчество на лекции не ходит вместо кино.

Це для Вас він чужий, а не для Одеси.
    Ирыся для Одессы,для Одессы.....
    русский 203 74.91%
    украинский 53 19.56%
    с учетом приехавших и одурманенного кертиса.
    ЗЫ. как грузинский !

13. Вверх #8433
    Постоялец форума Аватар для Randomplay
    А хто сказав, що і мені і йому російською легше?
    Однако, лукавите, леди
    Я не встречал ещё реально человека из треугольника Россия-Украина-Беларусь, у кого были бы проблемы с русским языком...
    В моём омуте черти крестятся..

14. Вверх #8434
    Частый гость Аватар для InnoSanctum
    Та невже? Якщо гуляти центром міста, то я б сказала, що рідною для Одеси є німецька або англійська. Ще непоганий варіант якась арабська.
    В своєму районі часто чую українську. Буває чую молдавську та болгарську. Ще якісь, які є не ідентифіковую.
    І що далі?
    Не скажіть. Все-таки російської значно більше. А украінської - менше, ніж навіть арабської.
    Солнца хватит на всех!

15. Вверх #8435
    Цитата Сообщение от InnoSanctum Посмотреть сообщение
    Це не "банальна комерція" а банальна нестача коштів. Звісно, тримати учбовий заклад зі штатом вчителів, що за кількістю перевищує учнівську братію, держава не стане. Та ще й підтримувати класи, що навчаються чужою російською. В тому ж і проблема...
    А батьки бояться віддавати дітей в російськомовні класи саме тому, що вони закриваються.
    Я дуже хочу, щоб моя дитина досконало знала обидві мови, але сам дати цього не можу - не знаю української достатньою мірою.. А ризикувати і не навчати дитину мові я не можу, бо немає ніяких гарантій, що російська не опиниться "поза законом". Хоч і сам вважаю російську рідною, і дитина, коли чує українську по телевізору, каже "Ну вот опять они по-английски говорят!"..
    Може, так думаю тільки я. А може й ні.
    Російська не буду ніколи поза законом. Це право надане Конституцією. Як і будь-яка інша мова національної меншини.
    Якщо всього панічно боятися, то як можна жити? Давайте ще будемо боятися, що завтра дихати заборонять.
    Якщо є права, то треба вимагати їх дотримання. А не вимагати обмежання прав інших. Плюс вважати, що держава тобі винна абсолютно все, а самому можна у стелю плювати і кричати як тебе ображають і обмежують.
    Так, російські класи можуть закрити. Але тільки якщо дозволять батьки. У мене подруга рік тому закінчила російський клас у Львові. Кілька разів намагаился закрити, бо учнів в класі було в 3 рази менше за інші. Батьки пішли в школу, заявили про свої права і ніхто нічого не закрив.
    Дуже легко звинувачувати інших в своїй інертності. Звісно, щось робити важче.

16. Вверх #8436
    Постоялец форума Аватар для MAG_MAGISTR
    Цитата Сообщение от ALKA Посмотреть сообщение
    Ирыся для Одессы,для Одессы.....

с учетом приехавших и одурманенного кертиса.
    ЗЫ. как грузинский !
    Не для Одессы, а для посетителей этого форума которые заходят в раздел "Политика"
    Душу - Богу, Сердце - Женщине, Долг - Родине, Честь - никому!!!

17. Вверх #8437
    Цитата Сообщение от MAG_MAGISTR Посмотреть сообщение
    Не для Одессы, а для посетителей этого форума которые заходят в раздел "Политика"
    Пользователи: 26,359
    Вам мало ?

18. Вверх #8438
    Фільм білоруською мовою з легкістю подивилася б.
    Ирыся так наслаждайтесь на русском вместе со всеми ! Если так уж все равно.....Она нужна Вам эта политика !

19. Вверх #8439
    Цитата Сообщение от Randomplay Посмотреть сообщение
    Однако, лукавите, леди
    Я не встречал ещё реально человека из треугольника Россия-Украина-Беларусь, у кого были бы проблемы с русским языком...
    Хм... Я добре володію російською мовою, але спілкуватися російською мені значно важче ніж українською.
    Одна справа знати мову, інша - вільно спілкуватися.

Цитата Сообщение от ALKA
    Сейчас и на вечерний хожу редко....
    Будучи студентом утро..зима...голова болит...какие к черту лекции !!!!
    Ирыся,ОЧЕНЬ ЧАСТО ! Надеюсь нынешнее студенчество на лекции не ходит вместо кино.
    Ви знущаєтесь? Покажіть мені студента, який маючи можливість о 8:20 не буде спати? Я таких не знаю.
    А якщо ми говоримо не стільки про студентів, скільки про тих, хто працює. Як я. То як?

20. Вверх #8440
    User banned
    Вчитись нормально ставитись до інших мов.
    Для этого одесситы должны, как минимум, согласиться, что они шовинисты и захотеть ими перестать. Не канает.

Ваши выводи говорят, что у нас есть проблема и очень серьезная: есть целые регионы шовинистов. И поверьте мне, эти "шовинисты" никогда не согласятся, что они таковыми являются. Что делать?

Закрытая тема
Страница 422 из 1357 ПерваяПервая ... 322 372 412 420 421 422 423 424 432 472 522 922 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права