|
Хм... А чим наші теперешні закони суперечать європейським цінностям?
Буду вдячна за цитати законів...
Це було за рік з іншим фільмом та кінотеатром.Сообщение от ALKA
Я задала питання, Ви б пішли на цей сеанс? Не питання у мові, а просто.
Не все так просто. Діти з села моєї мами щодня ходять за 10 км від дому в школу. Просто ближче немає. Всі, що були ближче закрили, адже учнів було мало. Це банальна комерція. Така сама ситуація і з російськими класами. Коли там кілька дітей, а в інших в 4 рази більше, то це таки комерційно невигідно тримати цей клас. І звісно, що школи та класи закриваються.Сообщение от InnoSanctum
Тут вже обговорювалася ця проблема. Нічого не заважає, наприклад, Росії дотувати школи та класи з російською мовою викладання. Так само, як інші країни дотують школи та класи з їх мовою викладання. Це загальносвітова практика.
А поки що це комерційно невигідно для України.
Це для Вас він чужий, а не для Одеси. Ох, як мені набридло, коли за всіх одеситів так легко розписуються.Сообщение от ALKA
Є знайомий білорус. Він спілкується зі мною білоруською. Я мову не знаю. Розумію не все. Так само він не знає українську. І також розуміє не все. Але це не заважає нам спілкуватися і краще впізнавати мову один одного. Фільм білоруською мовою з легкістю подивилася б. Подобається-не подобається заочно не вирішується.
Пргуляйтесь по городку, сразу станет ясно, какой язык для Одессы родной. Как хорошо, что некий факт можно установить экспериментально!Це для Вас він чужий, а не для Одеси. Ох, як мені набридло, коли за всіх одеситів так легко розписуються.
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
Це не "банальна комерція" а банальна нестача коштів. Звісно, тримати учбовий заклад зі штатом вчителів, що за кількістю перевищує учнівську братію, держава не стане. Та ще й підтримувати класи, що навчаються чужою російською. В тому ж і проблема...
А батьки бояться віддавати дітей в російськомовні класи саме тому, що вони закриваються.
Я дуже хочу, щоб моя дитина досконало знала обидві мови, але сам дати цього не можу - не знаю української достатньою мірою.. А ризикувати і не навчати дитину мові я не можу, бо немає ніяких гарантій, що російська не опиниться "поза законом". Хоч і сам вважаю російську рідною, і дитина, коли чує українську по телевізору, каже "Ну вот опять они по-английски говорят!"..
Може, так думаю тільки я. А може й ні.
Солнца хватит на всех!
А хто сказав, що і мені і йому російською легше?
А я в Білорусі не живу і знати білоруську не зобов'язана. Якби жила, то знала б. І розуміння документів в мене питань не викликало б.Сообщение от АТ
Та невже? Якщо гуляти центром міста, то я б сказала, що рідною для Одеси є німецька або англійська. Ще непоганий варіант якась арабська.Сообщение от Буджак
В своєму районі часто чую українську. Буває чую молдавську та болгарську. Ще якісь, які є не ідентифіковую.
І що далі?
Сейчас и на вечерний хожу редко....
Будучи студентом утро..зима...голова болит...какие к черту лекции !!!!
Ирыся,ОЧЕНЬ ЧАСТО ! Надеюсь нынешнее студенчество на лекции не ходит вместо кино.
Ирыся для Одессы,для Одессы.....
с учетом приехавших и одурманенного кертиса.русский 203 74.91%
украинский 53 19.56%
ЗЫ.как грузинский !
Російська не буду ніколи поза законом. Це право надане Конституцією. Як і будь-яка інша мова національної меншини.
Якщо всього панічно боятися, то як можна жити? Давайте ще будемо боятися, що завтра дихати заборонять.
Якщо є права, то треба вимагати їх дотримання. А не вимагати обмежання прав інших. Плюс вважати, що держава тобі винна абсолютно все, а самому можна у стелю плювати і кричати як тебе ображають і обмежують.
Так, російські класи можуть закрити. Але тільки якщо дозволять батьки. У мене подруга рік тому закінчила російський клас у Львові. Кілька разів намагаился закрити, бо учнів в класі було в 3 рази менше за інші. Батьки пішли в школу, заявили про свої права і ніхто нічого не закрив.
Дуже легко звинувачувати інших в своїй інертності. Звісно, щось робити важче.
Ирыся так наслаждайтесь на русском вместе со всеми ! Если так уж все равно.....Она нужна Вам эта политика !Фільм білоруською мовою з легкістю подивилася б.
Хм... Я добре володію російською мовою, але спілкуватися російською мені значно важче ніж українською.
Одна справа знати мову, інша - вільно спілкуватися.
Ви знущаєтесь? Покажіть мені студента, який маючи можливість о 8:20 не буде спати? Я таких не знаю.Сообщение от ALKA
А якщо ми говоримо не стільки про студентів, скільки про тих, хто працює. Як я. То як?
Для этого одесситы должны, как минимум, согласиться, что они шовинисты и захотеть ими перестать. Не канает.
Ваши выводи говорят, что у нас есть проблема и очень серьезная: есть целые регионы шовинистов. И поверьте мне, эти "шовинисты" никогда не согласятся, что они таковыми являются. Что делать?
Социальные закладки