| ||
Мда, а за ідеологічними засадами і пропонованими методами боротьби дуже схожі... Все ж таки, вже пробачте за наполегливість, прошу відповісти на мої запитання:
1) хто (або що) на 16-му році незалежності загрожує українській мові та культурі? 2) хто (або що) порушує ваші права в цій царині? 3) з ким у захисті цих прав ви налаштовані боротися - у тому числі, як ви пишете, агресивно?
1) от в Тернопорлі загрожує навала іншомовної преси, книг, ТБ, радіо, кіно; в Одесі українській вже нічого не загрожує, бо вона там просто на виживає. А введення другої державної сприятиме ще більше лише російській.
2) права порушують власники тих каналів ТБ, радіо, кінотеатрів ..., які явно порушують закони щодо мов.
3) наприклад з регіаналами, вітрянками ...
ПьюИк, по ваших словах я зрозумів, що ви не любите всього українського, будучи українцем. Як мені це було розуміти?
Можна підняти визачення "хто такий українець", там точно не любов до всього українського не фігурує.
один украинский означае обязательное использование украинского даже в тех районах, где русскоязычных 90-99ю99%, а таких тоже хватает. тебя это, разумеется, не смущает.
кстати, хочу спросить, что заставило тебя прийти в такое кубло русских шовинистов, каким является одесский форум?
Ну я не "скаржився".
Я лишь о том, что любая точка зрения не должна быть бессмысленной. А точка зрения о том, что русский язык задавит украинский, если станет государственным не выдерживает никакой критики...
Во-первых украинский язык и украинская культура достаточно сильны, чтобы сопротивляться любому виду интервенции
А во-вторых, русский в статусе государственного нужен, чтобы дать возможность нормально жить русскоязычной части населения и нормально растить детей. А не для того, чтобы задавливать украинский.
В моём омуте черти крестятся..
Ну, давайте розбиратися. Перше - книги. Тут проблема - в площині не політики, а економіки й особливостях національного оподаткування. "Книжковий бум" в Росії, приміром, пояснювався передусім комплексом протекціоністських заходів щодо вітчизняного виробника. Як наслідок - навіть українські книжки вигідніше було друкувати в Росії, аніж в рідних теренах. Хто в цьому винен, як ви гадаєте?
Далі - радіо. Ви, напевне, маєте на увазі репетуар ФМ-радіостанцій? Скажіть, чи згодились би ви як пересічний слухач вдовольнятись в ефірі виключно Зібровим, Кудлай, Мозговим тощо лише тому, що вони співають українською? Є й інші приклади - "ВВ" чи "Океан Ельзи", але ж вони успішні не тільки мовою виконання... Крім того, і радіо, і кіно, і ТБ - це комерційна царина. Як ви можете схарактеризувати втручання в неї державних установ, які не надають жодної фінансової підтримки в обмін на свої політичні декларації?
Щодо пункту третього... Ну, перепрошую, Вітренко я не розглядаю як серйозну політичну силу (так само, між іншим, як і Тягнибока). А щодо Партії Регіонів, мені здається, ви і ваші однодумці (можливо, мимоволі) працюєте на них. Регіонам можна сидіти спокійно й нічого не робити: в їх обійми виборців приженуть активні прихильники гілляк...
Последний раз редактировалось lens; 03.08.2007 в 17:27.
В процессе общения .....постепенно овладеваем русским языком и читаем еще раз....
(Для жителей отдаленных районов ключевые слова выделены жирненьким...)
Остальная часть предложения - есть производная от первой части ферштэйн ?Из за таких Олегов и возникает если не ненависть , то не любовь
ЗЫ. В данном контексте Олеги - образ собирательный..(ничего личного).![]()
"Циники-это уставшие романтики..."
Социальные закладки