Результаты опроса: Ваш родной язык, одесситы:

Голосовавшие
1226. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • русский

968 78.96%
  • украинский

212 17.29%
  • идиш

7 0.57%
  • иврит

6 0.49%
  • итальянский

0 0%
  • греческий

1 0.08%
  • татарский

1 0.08%
  • турецкий

0 0%
  • польский

2 0.16%
  • армянский

0 0%
  • грузинский

2 0.16%
  • китайский

3 0.24%
  • молдавский

0 0%
  • гагаузский

3 0.24%
  • французский

3 0.24%
  • другой

15 1.22%
  • болгарский

3 0.24%

Тема: Языковая проблема... Проблема ли?

Закрытая тема
Страница 388 из 1357 ПерваяПервая ... 288 338 378 386 387 388 389 390 398 438 488 888 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 7,741 по 7,760 из 27124
  1. Вверх #7741
    Постоялец форума Аватар для Олег_кв
    Цитата Сообщение от Че Бурашка Посмотреть сообщение
    их и сейчас две. причем между ними "моя твоя не понимай"
    как бы тебе ни хотелось закрывать на это глаза...
    Країна то одна, просто деякі "громадяни" вперто не хочуть її визнавати, то це їх проблема, може перехворіють.

2. Вверх #7742
    Не покидает форум Аватар для Буджак
    И таких миллионов 20... А страна одна!
    OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
    Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;

3. Вверх #7743
    User banned Аватар для Че Бурашка
    Цитата Сообщение от Олег_кв Посмотреть сообщение
    Українська не просто повинна ..., вона і є єдиною державною.
    Якщо Ви русскій, то таки в меншості, що туту такого обідного чи трагічного. Хочете бути в більшості - є інші країни ...
    не понимаю, с какой стати Буджак должен покидать свой родной город, где его род живет уже не первый век. потому что так считает Олежка из Тернополя?

4. Вверх #7744
    Не покидает форум Аватар для ЦинИк
    Країна то одна, просто деякі "громадяни" вперто не хочуть її визнавати, то це їх проблема, може перехворіють.
    Даже не надейтесь...Скорее ЗУ станет гетто для украиномовных из за своей не терпимости к остальным своим же согражданам.
    "Циники-это уставшие романтики..."

5. Вверх #7745
    User banned Аватар для ALKA
    От треба згладжувати стару ворожнечу, а не постійно піднімати нереальні, та ще й конфліктні бажання.
    Товарисч ! У русских к украинцам вражды нет.Если вам снятся кровавые мальчики то подправьте что-нибудь в консерватории...

6. Вверх #7746
    Не покидает форум Аватар для lens
    Може будемо якось по серйозному
    Олеже, якщо по-серйозному, спробую викласти тезисно власну думку. Питання, винесене в заголовок цієї теми, - чи є мовна проблема як така? Численні приклади, наведені дописувачами з двох сторін (як україномовними, так і російськомовними), свідчать: проблема є. Люди стикаються з нею нерідко на буденном реальному рівні - при спілкування з держустановами, заповнюючи банківські документи, обираючи школу для дитини, сприймаючи інформацію із ЗМІ тощо.

Принципова різниця між двома позиціями, яка простежується, принаймні, на цьому справді толерантному форумі: україномовні учасники на загал проти російської мови як такої, бачать у наданні їй офіційного статусу загрозу для української - через "криваву руку Москви" і "п'яту колону". Зауважу: я практично не знаю прихильників ідеї російської мови як державної, що були б затятими українофобами, протестували проти української як такої чи бачили солодкі сни по повернення в СРСР (Кауров в цьому сенсі для мене аж ніяк не авторитет). До того ж впевнена: українська мова є сильна й самодостатня й може розвиватися через власний потенціал, а не завдячуючи витісненню інших мов.

Можна без кінця дискувати на справді цікаві теми про те, коли власне з'явилося поняття Україна і чим є українська мова - мовою чи наріччям... Однак, ці дискусії мають дуже малий стосунок до сучасного стану речей. По факту ми бачимо: в Україні є немаленька частина її громадян (відсотками й результатами переписів та соцопитувань можна гратися хто як хоче), котрі вважають російською рідною і хочуть мати право користуватись нею. Таке право може дати лише офіційний статус цієї мови. Статус регіональної вирішує якимось чином проблему, коли йдеться про місця компактного проживання націиональної меншини. Російською користуються люди різних національностей, які живуть по всій країні. В цьому - визначальна різниця...

7. Вверх #7747
    Цитата Сообщение от ПьюИк Посмотреть сообщение
    Из за таких Олегов и возникает если не ненависть , то не любовь ко всему украинскому не смотря на то ,что сам украинец....

Якщо Ви українець і не любите все українське, щей я винуватий, ...
    не хочу обіжати, всетаки не на своїй території, але українцем Ви не є точно.

Українець - це носій української культури. Краще розберіться в собі.

8. Вверх #7748
    Цитата Сообщение от Буджак Посмотреть сообщение
    И таких миллионов 20... А страна одна!
    ну ти і оптиміст

9. Вверх #7749
    Українець - це громадянин України, демократичної держави, в якій проживають представники понад 130 національностей. Мені таке визначення ближче.

10. Вверх #7750
    User banned Аватар для ALKA
    ну ти і оптиміст
    Вот у меня и возникают вопросы.Бывали ли Вы в 2-х миллионном Харькове например.

11. Вверх #7751
    Не покидает форум Аватар для ЦинИк
    Якщо Ви українець і не любите все українське, щей я винуватий, ...
    не хочу обіжати, всетаки не на своїй території, але українцем Ви не є точно.

Нет полупочтенный вы не поняли ,я люблю Украину и язык и культуру, но не терплю над собой насилия. Физику учили ? Действия вам подобных , порождает противодействие .И как говорит Пупса не стоит указывать мне ,что нужно делать и я не скажу куда вам идти....
    "Циники-это уставшие романтики..."

12. Вверх #7752
    Постоялец форума Аватар для Randomplay
    Якщо Ви русскій, то таки в меншості, що туту такого обідного чи трагічного. Хочете бути в більшості - є інші країни ...
    Это очень сильно напоминает мне детскую сказку про зайчика, к которому лиса попросилась жить, да и выгнала его...
    Мы в Одессе, и мы дома, Олег, а вы, Украина, как государство - гости в нашем доме, считай что пожить попросились. Не садитесь нам на шею, а то... полетят клочки по закоулочкам...
    Последний раз редактировалось Randomplay; 03.08.2007 в 16:14.
    В моём омуте черти крестятся..

13. Вверх #7753
    Цитата Сообщение от lens Посмотреть сообщение
    Олеже україномовні учасники на загал ... бачать у наданні їй офіційного статусу загрозу для української

До того ж впевнена: українська мова є сильна й самодостатня й може розвиватися через власний потенціал, а не завдячуючи витісненню інших мов.

котрі вважають російською рідною і хочуть мати право користуватись нею. Таке право може дати лише офіційний статус цієї мови.
    Так, бачимо загрозу, і смертельну для української мови і культури, тому будемо відстоюємо наші права агресивно.
    От російській мові жодної загрози нема.

Так, "українська мова є сильна й самодостатня ..." , але не бачу жодного витіснення нею інших мов. Те, що я пропагую українцям їх рідну мову, мабуть хтось сприймає як насильну українізацію (українців, впасти не встати).

Право користуватись у них є абсолютне. Якось болгари, молдавани ... обходяться без державного статусу їх мови, приклад Расії також подивіться.

14. Вверх #7754
    Так, бачимо загрозу, і смертельну для української мови і культури, тому будемо відстоюємо наші права агресивно.
    В чому ця загроза полягає? І хто порушує ваші права? Поясніть, будь ласка.

15. Вверх #7755
    Цитата Сообщение от ALKA Посмотреть сообщение
    Вот у меня и возникают вопросы.Бывали ли Вы в 2-х миллионном Харькове например.
    В Харкові не був. * 1,5 мільйонному.

Будемо займатись арифметикою?

16. Вверх #7756
    Будемо займатись арифметикою?
    Ні, ми тут більше мовними питаннями переймаємось. Ви дасте відповідь на моє питання? Зауважу тільки, що ваша пропозиція

приклад Расії також подивіться.
    мене не дуже зацікавила. Мовна проблема в Україні - проблема наша, внутріня, тож вирішуватись має тут. Я, власне, в цьому переконана.

17. Вверх #7757
    Цитата Сообщение от lens Посмотреть сообщение
    В чому ця загроза полягає? І хто порушує ваші права? Поясніть, будь ласка.

Дві державні означатимуть обов'язкове використання російської навіть в районах, де україномовних 90-99,99%, а таких не мало.

18. Вверх #7758
    Дві державні означатимуть обов'язкове використання російської навіть в районах, де україномовних 90-99,99%, а таких не мало.
    Я не бачу підстав для таких страхів. Дві державні мови означають, що людина має право вибору. Ніхто не примусить мешканців Західної України користуватись російською. Однак, і мешканці сходу чи півдня так само матимуть право на мову без примусу. Мені здається, це і є демократія. А от кого примушуватимуть забезпечувати ці права людей - так це, передусім, держслубовців.

До речі, можливо, вам невідомо, але мені в цьому сенсі видається прикметним досвід Ізраїля, котрий всю свою сучасну історію перебуває в жорсткому протистоянні з арабським світом. В цій країні, між тим, дві державні мови - іврит і арабська. І люди мають право обирати, якою звертатись, приміром, до пересічного поліціянта...

19. Вверх #7759
    Цитата Сообщение от ПьюИк Посмотреть сообщение
    Нет полупочтенный вы не поняли ,я люблю Украину и язык и культуру, но не терплю над собой насилия. Физику учили ? Действия вам подобных , порождает противодействие .И как говорит Пупса не стоит указывать мне ,что нужно делать и я не скажу куда вам идти....
    Мені чітко скажіть до чого я вас примушував і що вам казав робити?

20. Вверх #7760
    zodchiy
    Мені чітко скажіть до чого я вас примушував і що вам казав робити?
    Так ты четко ничего и не говоришь вообще (кроме сомнительных цифр). Ну и про гилку еще.
    Я не люблю фатального исхода,
    От жизни никогда не устаю.

Закрытая тема
Страница 388 из 1357 ПерваяПервая ... 288 338 378 386 387 388 389 390 398 438 488 888 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права