|
Вітаю з річницею створення УПА =)
![]()
И Президент бандит и пиво дорожает
Суд запретил марш в честь УПА в центре Киева
Окружной административный суд Киева 13 октября запретил ВО «Свобода» проводить Марш за признание Украинской повстанческой армии через улицу Крещатик, площадь Независимости и Европейскую площадь.
http://news2000.com.ua/news/stolitsa/144032
Жаль что не полностью как у нас. Но всё равно - придётся киевскому нацью по обходным улочкам идти. И ни дай бог не там свернут.
Прийміть мої Вам, друзі, щирі вітання зі святом Покрови Пресвятої Богородиці!
Нехай вона і надалі буде Вашою покровителькою у нелегкій справі захисту української соборності та розбудови державності , надихає Вас на здобутки на славу України та звеличує Ваш козацький дух!
Бажаю всім Вам усіляких гараздів!
Слава Богу! Слава Україні!
"Цей народ знаходить більше задоволення в рабстві, ніж у свободі" (c)
"ВОЛИНСЬКА РІЗНЯ"- що ж це таке?
Повідомлення галичанин-скоморох » 07 червня 2010 22:50
Виставка «Волинська різня», організована «Всеукраинской общественной организацией «Правозащитное общественное движение «Русскоязычная Украина» і «Товариществом Увековеченья Памяти Жертв Преступлений Украинских Националистов (Польша)» з Вроцлава через Київ, Луганськ, Запоріжжя прибула в Одесу.
Спасибі «Gunnar», що кинув посилання на Вроцлав, а то далі би приглядався до сліпих сторінок прес-релізу з малорозбірливими текстами( я їх знайшов в 20х числах квітня після закачки 100 сторінок з «Рутрекер»а.
Ще при перегляді прес-релізу виставки вкололи три речі-
1. Власне Волинь- це тільки 9 із 59 планшетів. Решта- Львівщина, Тернопільщина, Івано-Франківщина.
Коли я говорив про цю виставку з різними людьми- від пенсіонерів та вчителів історії до керівників партій, громадських організацій району, реакція була однакова- «Це брехня! Це провокація! Але це- Волинь. Нас це не стосується!». І дуже дивувалися, коли показував їм фото з Борщова, Заліщик, Копичинець.
Ще й як стосується! Через декілька років свідків подій не залишиться. Їх пам’яті- теж. А польські матеріали вже стали документами, хоча це тільки спогади переселенців- неперевірені, неузгоджені,часом навіть тільки слухи.
2. Стор 149 прес-релізу(Заголовок-«Документально подтверждённое число поляков, убитых украинскими националистами из ОУН-УПА в повяте(уезде) Борщев в 1939- 1946 годах».
Під таблицею по-російськи- «Всего убито- 2985 чел, установлены фамилии- 1535 чел.»
В підсумку таблиці- польською- «всього вбито- 1535, встановлено фамілії- 731»
Виникло запитання- 1535-731=804. Як визначено національність 804 жертв, прізвища яких невідомі?
Як відрізнити вбитого селянина- поляка від селянина- українця?
Російською- відомі прізвища вже всіх 1535, зате загальне число вбитих вже 2985. 804 невідомих вже ідентифіковано, от тільки ким і як? Звідки взялося ще 1450?
В 31 селі, з яких немає інформації?
Це не кінець таблиці.
5 колонка- «залишених спалених садиб»- 3228
І «вінець»- 4 колонка- «вигнано, виселено»- 14991.
Це дійсно «вінець». Згідно офіційної австро-угорської статистики 1910р. в Борщівському повіті проживало 42,4 тис. греко- католиків і 24,3 тисячі римо-католиків. Якщо відкинути п’яту частину українців-римо-католиків і ще п’яту- поляків у змішаних сім’ях- виходить 14,5 тис.
Висновок- 4 колонка стосується поляків, вивезених у Сибір в 1940 і репатрійованих у Польщу в 1945-46.
При чому тут ОУН-УПА?
І 5 колонка пояснюється просто- 14991 : 5(середня сім’я у ті часи) = 2998. Різниця в 230 садиб.
Залишено при вивезенні і репатріації 3000, спалено 230.
4 хати на населений пункт району.
Всі мої викладки покищо тільки логічні, приблизні. Але досить точно співпадають з реальністю.
3.Стор. 46 прес-релізу(Заголовок- «Геноцид. Город Львов»)- три фото жертв НКВС у червні 1941р. перед тюрмою на вулиці Лонцького. Стор. 47- ще два фото з Лонцького , і 4 фото з майже однаковим підписом-«Пример глумления украинских фашистов над евреями».
Якби не було вступу до прес-релізу.
«Выставка ….демонстрирует геноцид, совершённый против польского и еврейского населения ОУН и так называемой УПА в ходе … Волынской резни,- реализации политики массового уничтожения этнического польского, украинского гражданского населения и еврейского народа …».
Але ж НКВД- не ОУН і не УПА?
І знову те ж запитання- як визначено національність осіб(не хочу казати- людей), які обступили голих євреїв на вулиці Львова?
Це тільки три сторінки- інформація з двох планшетів- «Львів-місто» і «Борщів».
А вся виставка- майже тисяча фото.
Приблизно половина- жертви. Жахливі фото. Страшно дивитися.
Але приглянувся-
Бережани-«капітан запасу, харцерський інструктор, солдат АК»
Борщів- «солдат ЗВЗ і АК»
Бучач-«Комендант АК «Старий»», «Солдат АК, член польської самооборони», «Комендант БХ бучацького обводу «Вера»».
Це невинні жертви? Читаю в польському НЕТі- «АК … найсильніше і найкраще організована підпільна армія з діючих в той час в Європі.»
Броди- «вбитий НКВД з доносу українця»
Золочів-«замучений НКВД разом з іншими в’язнями на підставі доносу українців»
Вже згадані жертви тюрем Львова, Золочева, Бережан- це жертви ОУН-УПА?
Приблизно третина- пам’ятники жертвам. Кожний п’ятий- в Україні. Решта- в Польщі.
Серед них- вершина цинізму.
Золочів-«Пам’ятне фото на кладовищі біля братської могили жертв злочинів НКВД при допомозі Українців і Євреїв в червні 1941». Я так переклав з польської. Може я неправильно зрозумів?
Решта фото- шосту частину- можна було би назвати «Ностальгія».
Будівлі- костьоли, ратуші, вокзали, оборонні споруди, надгробки, пам’ятники.
Люди- військовий оркестр, оркестр пожарної команди, групове фото пограничників.
Якби не підписи-
Надвірна- «Пнів. Польські сліди. Руїни замку Куропатів.»
Снятин- «Заболотів-костьол. Після 1945 знищений українцями, що знищують польські сліди»
Стрий- «Сколє. Після винищення поляків в 1944 вбивцями з ОУН-УПА українці костьол довели до руїни»
Аж зацікавився- «винищення». В таблиці- вбито 46, відоме прізвище- 1, вивезено- 2190.
Радянська влада вивезла «тільки дві тисячі». ОУН-УПА «винищила» 1, решту 45- не хочу вірити! Українця від поляка без документів відрізнити- по чому?
Прикидаю так же, як і раніше- залишилося близько 400 поляків в змішаних сім’ях та ще стільки ж- українців-католиків. Це був їхній костьол. Хто зняв з реєстрації католицьку громаду, як і греко-католицьку, хто зробив з церкви і костьола склад отрутохімікатів, в кращому випадку спортзал чи ресторан, хто всіма методами вбивав у свідомість людей атеїзм, забороняв відкриття церков та костьолів? Я вважаю- Радянська влада. Організатори виставки вважають- українці.
Борщів- «Скала над Збручем. Руїни костьола. Знищення польських слідів.»
За 30 років був біля цього костьола сотні раз. Руїн не бачив. Бачив величний костьол, що залишився без догляду людей- закритий. Останній раз був рік тому- зняв на фото меморіальні таблиці на стінах, пам’ятний хрест. Поговорив із місцевим жителем- греко-католицька громада відремонтувала костьол і використовує його.
І знову- вершина цинізму-
Золочів-«Сасів.Листівка на українській мові з 1941р.»
Текст-«ПАМЯТАЙ СИНY! ЦЕ ТВОІ ВОРОГІ БІЛШОВИКІ ПОЛЯКІ МАДЯРИ ЖИДОВИНА ЦИГАНИ NИШY ІХ» Букви я передав точно.
Порівняв з листами своїх стриїв-довоєнними і воєнного часу.
Я не вірю, що це писав українець.
Поряд-знову-
Золочів-«Чижів. Польські і українські діти з загальної школи. Польські діти замучені ОУН-УПА».
Довоєнне фото. А хто вижив з українських дітей?
Повертаюся до передмови.
«Цель выставки- ознакомить украинскую и мировую общественность с масштабами преступлений, совершённых ОУН-УПА и применяемых методах истребления польского, еврейского, украинского, русского, ромского народов».
Вважаю, що мета виставки зовсім інша-
1.Дискредитувати ОУН-УПА в очах росіян- громадян України, русифікованих українців(тексти- російською), українців сходу, півночі, центра і півдня України, незнайомих з реальною картиною подій 20 століття, особливо 30-50х. років при допомозі однобокого, спотвореного відображення подій, гіперболізації втрат польської та замовчування- української сторін, приписування українцям злочинів СРСР, гітлерівської Німеччини.
2.Показати українців- жителів Волині та Галичини вбивцями, мародерами, руйнівниками, фашистами, недостойними бути громадянами України.
3.Показати, що українці завжди були ворогами поляків, польської культури.
4.Показати, що тільки поляки були носіями культури на Волині і в Галичині.
5.Показати, що не існує Рівненщини, Волині, Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини- були і мусять бути КРЕСИ ВСХОДНІ в складі ЖЕЧІ ПОСПОЛИТОЇ. Що існування цих областей- історична помилка.
Кожна з цих тез виражається відповідними фото, підписами під ними, числовими даними.
Так думаю я- син галичанина і подолянки, житель Галицького Поділля, українець.
А закінчити хочу словами чеха Юліуса Фучіка- ЛЮДИ! БУДЬТЕ ПИЛЬНІ!
Якщо нікчеми почувши твоє ім’я здіймають галас, значить воно звучить гордо.
автор с говорящим ником галичанин-скоморох .
http://www.google.com.ua/#hl=ru&expI...794e869add71ad
помогаешь коллеге тиражировать свой опус по форумам?![]()
Социальные закладки